Evb

Voksen ADHD medisiner

Er voksen ADHD medisiner riktig for deg?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en vanlig psykisk lidelse i barndommen. Men nå har forskere oppdaget at ADHD (ADD), med eller uten hyperaktivitet, er ofte en kronisk sykdom som påvirker inntil fem prosent av voksne - og det krever livslang behandling.

"Det er ingen tvil om at medisiner kan bidra til å forbedre symptomene på ADHD," sier Scott Kollins, PhD, direktør for Duke ADHD Program ved Duke University Medical Center. Problemet er at de fleste voksne som har ADHD er aldri diagnostisert siden de ofte har andre sykdommer som depresjon og angst.

"Ofte presenterer hva som behandlingsresistent depresjon eller angst er virkelig ubehandlet ADHD," sier Floyd Sallee, MD, PhD, professor i psykiatri ved University of Cincinnati. Men hvis du får en solid diagnose for ADHD, er medisinering ofte den første linjen i forsvaret mot forstyrrende symptomer.

Voksen ADHD medisiner

Sentralstimulerende stoffer er den primære behandling for både barn og voksne. "De har den lengste historien, og de er den mest omfattende studert," sier Kollins. Ikke alle legemidler som er godkjent for bruk hos barn er godkjent for bruk hos voksne, men i 2008 Food and Drug Administration godkjent metylfenidat og lisdexamfetamine - to medisiner som ofte brukes hos barn med ADHD - å behandle voksne. Kombinasjonen av dextroamphetamine og amfetamin - et annet medikament som brukes hos barn - er også godkjent for bruk hos voksne.

Dessverre, sentralstimulerende midler er ineffektive for om lag 30 prosent av alle voksne. Hva mer, har minst ett av de amfetamin narkotika vært fast i striden. Rapporter om hjerteproblemer og plutselig død hos barn bedt det amerikanske Food and Drug Administration å anbefale merking endringer som indikerer at stoffet bør brukes med forsiktighet hos pasienter som er i faresonen for hjertesykdom.

For voksne som ikke blir bedre med sentralstimulerende midler eller de som har en historie med hjerteproblemer, kalt atomoksetin og en klasse av narkotika alfa agonister er gode alternativer. I motsetning til sentralstimulerende stoffer, som øker blodtrykket, disse modifisert frisetting formuleringer av guanfacine og klonidin, to nonstimulant medisiner, faktisk lavere blodtrykk. "De er gode alternativer for pasienter som har hjerte-problemer, rusproblemer, eller de som opplever bivirkninger fra sentralstimulerende stoffer," sier Kollins.

En annen lovende område av forskning er nikotinreseptorer agonister (den samme komponenten av sigaretter). Faktisk, mange voksne som allerede bruker sigaretter til "behandle" sine ADHD, sier Sallee. "Nikotin de får fra en sigarett er funksjonell i den forstand at det kort forbedrer kognisjon, skjønt ikke i en meget sunn måte." Nå er forskerne prøver bare å finne ut hvordan å stimulere de samme hjernen trasé uten å ha pasienter røyker sigaretter.

Voksen ADHD medisiner bivirkninger

Magesyke, kan hodepine, søvnløshet, økt hjertefrekvens og blodtrykk, og seksuell dysfunksjon hos menn oppstår i løpet av de første ukene av å starte en ADHD medisiner, men effektene er vanligvis milde og ofte løse når kroppen akklimatisere til den nye medisinen. For den lille andelen voksne som fortsetter å kjempe bivirkninger, kan enkle triks som å ta medisiner med mat eller en liten livsstil endring redusere virkningene: For eksempel bør en voksen lider av søvnløshet prøve å etablere en vanlig søvn tidsplan og unngå koffein i kaffe, brus, te, sjokolade og godteri. Hvis dette ikke hjelper, kan en lege justere timingen eller dosen av medisinen. I tillegg, et supplement som melatonin - ca 5 mg ved sengetid - kan anbefales.