Evb

Vitaminer og kosttilskudd for allergi behandling: fungerer de?

Vit hva du kjøper når du bruker kosttilskudd og vitaminer for allergi ditt.

Det er anslått at mer enn en tredjedel av alle voksne i Europa bruke alternative behandlinger som vitaminer og urte kosttilskudd. Vitaminer og kosttilskudd er populære fordi de er antatt å øke immunitet, holde bein sterke, bedre emosjonelle helse, og gjøre andre positive ting for deg. Men kan de hjelpe allergi?

Hvis du vurderer vitaminer eller andre typer kosttilskudd som en del av allergi-behandling plan, er det noen viktige ting du bør vite før du vurderer denne typen ikke-tradisjonelle allergi behandling.

Kosttilskudd og allergi behandling

Mens det er bevis for at kosttilskudd kan hjelpe til med visse allergi forhold, er kosttilskudd ikke utsatt for den samme Food and Drug Administration (FDA) screening og forskrifter som reseptbelagte legemidler. Dette betyr at til tross for påstander fra produsenter, er det lite - eller ingen - vitenskapelig bevis for effekten av disse kosttilskudd i forhold til allergi.

"Hvis du går til en butikk for å kjøpe et supplement, trenger du ikke nøyaktig vet hva du får," sier Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati, Ohio, som advarer sine pasienter at kosttilskudd ikke alltid inneholder det etiketten sier.

Urter, vitaminer og andre stoffer som har blitt markedsført for behandling av allergier og relaterte tilstander, som strekker seg fra forkjølelse til astma, omfatter:

 • Butterbur
 • Bromelain, enzymer ekstrahert fra ananas og beslektede planter
 • Quercetin
 • Brennesle
 • Vitamin C
 • Ginkgo biloba
 • Aloe
 • Nattlysolje
 • Thymomodulin, et utdrag laget av thymus kjertlene kalver
 • Vitamin D
 • Flavenoids
 • Gamma-tokoferol, den primære form av kosttilskudd vitamin E (i motsetning til alfa-tokoferol, form vanligvis finner i tillegg)
 • Ganoderma tsugae, en sopp som vokser på hemlock trær

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin, en arm av National Institutes of Health, undersøker effekten av slike alternative former for allergi behandling som vitaminer og andre kosttilskudd. Som nå, er det ikke tilstrekkelig bevis for å rettferdiggjøre anbefale et supplement til å behandle en allergi. Som forskning utvikler seg, håper forskerne å bedre forstå hvordan vitaminer og urtemedisiner kan trygt brukes til å behandle allergier.

Ett alternativ terapi under etterforskning for behandling av allergi - spesielt mat-relaterte allergier - er probiotika. Probiotika, eller "vennlige bakterier", er funnet i enkelte matvarer (for eksempel yoghurt, melk) og kosttilskudd. De er tenkt å styrke immunforsvaret ved å innføre gunstige bakterier i tarmen. Mens det er ikke klart om probiotika er nyttig i behandling av allergi, sier Dr. McNairn, er det sannsynligvis ingen skade å ta dem.

Bivirkninger av utradisjonelle allergibehandling

Hvis du velger å ta vitamintilskudd, er det viktig å innse at bare fordi en påstått allergi behandling er naturlig det betyr ikke at det er trygt. "Det kan være bivirkninger, selv om [vitaminer og andre kosttilskudd] er" bare naturlig ", sier McNairn.

For eksempel, i henhold til McNairn, kan folk med sesongmessige allergier som tar solhatt se en forverring av sine allergiske symptomer. Dette er fordi echinacea og ragweed er i samme familie. Hos personer som er følsomme for ragweed pollen, kamille også kan forverre allergisymptomer.

Mange andre kosttilskudd har uønskede bivirkninger som ikke er relatert til allergier, og noen kan kryssreagere med resept eller over-the-counter medisiner. Bivirkninger kan være spesielt gjelder hvis du har astma relatert til dine allergier. Så snakk med din lege og farmasøyt om noen kosttilskudd du kan ta for å finne ut om de er trygge for deg.