Evb

Vil spesialiserte dietter hjelpe autisme?

Mange foreldre tror at å fjerne gluten og kasein fra et barns kosthold kan bidra til autisme symptomer, men bevisene kan være mangler.

Når barnet ditt har blitt diagnostisert med autisme, er du sannsynligvis villig til å prøve noe for å forbedre sine symptomer, inkludert en spesiell diett.

"Det finnes mange dietter som mennesker med autisme prøve, men den som er mest vanlig i gang er gluten-og kasein-fri diett", sier Vicki Kobliner, MS, RD, en kostholdsekspert på Holcare Nutrition i Wilton, Connecticut, som har vært konsulent for GFCFdiet.com. "Gluten er et protein som finnes i enkelte korn, er kasein protein som finnes i melk. Hovedsak, gluten-og kasein-fri diett innebærer en prøveversjon av fullstendig fjerning av gluten og kasein."

Gluten, kasein, og autisme tilkobling.

Ifølge Kobliner, en gluten-og kasein-fri diett, også kjent som en GFCF diett, kan ha nytte autistiske barn fordi disse barna har en tendens til å være mer følsomme for disse proteinene.

"Barn med autisme har en tendens til å ha flere fordøyelsessykdommer, og gluten og kasein kan være vanskeligere å fordøye," sier Kobliner, som mener at protein fragmenter som utgjør gluten og kasein er svært lik morfin. "Hvis de ikke er fordøyd skikkelig, krysser de inn i blodet og få til hjernen."

Virkningene av en GFCF diett i autistiske barn.

Hvert barn med autisme er forskjellige, og hva som fungerer for ett barn kan ha noen effekt på en annen. Når det kommer til GFCF kosthold, kan potensielle fordeler være alt fra å løse gut problemer å bedre språk-og kommunikasjonsferdigheter, sier Kobliner.

"Dietten hjulpet helbrede [min sønns] gut og gjorde ham til å føle deg bedre," sier Colleen Dolnick, en mor i Town and Country, Mo, som har en 10 år gammel sønn med autisme. I andre barn med autisme, Dolnick sier hun har sett forbedringer i språk, øyekontakt og adferd etter GFCF dietten ble startet.

Autisme og kosthold: hva forskningen sier

Forskere arbeider fremdeles med å bekrefte om vitenskapelige bevis støtter rapporterer at diett GFCF fordeler barn med autisme. "Forskningen [på GFCF kosthold hos barn med autisme] er svært begrenset," sier Kobliner.

En rapport fra et panel av autisme eksperter publisert i tidsskriftet Pediatrics i januar 2010 konkluderte med at det er ingen bevis for at spesielle dietter som diett GFCF hjelpe barn med autisme, men også erkjent at det trengs mer forskning. To små randomiserte kontrollerte studier (gullstandarden i vitenskapelig forskning) har også sett på virkningene av GFCF dietter som behandling for autistiske barn. En av de studier funnet at dietten redusert "autistiske trekk", mens den andre undersøkelsen fant ingen forskjell mellom barna på diett og kontrollgruppen. Disse resultatene må bekreftes av større skala studier, som er spesielt viktig siden mange foreldre prøver spesialiserte dietter for sine autistiske barn. Fremtidige studier håper å avdekke om denne dietten kan dra nytte autistiske barn, og som barn vil mest sannsynlig ha nytte av det.

Det faktum at autistiske barn har høyere sannsynlighet for å ha gastrointestinale problemer støttes av noen vitenskapelige bevis. En studie i en August 2009 utgaven av Pediatrics fant at barn med autisme har en høyere forekomst av forstoppelse og spise problemer, som for eksempel å spise samme mat igjen og igjen. Men en januar 2010 sakkyndigrapporten i samme tidsskrift konkluderte med at det er ingen vitenskapelige bevis på at fordøyelses problemer er mer vanlig hos barn med autisme. Forskerne håper å lære om spesielle dietter kan hjelpe gastrointestinale problemer samt atferdsproblemer i autistiske barn.

Prøver de GFCF kosthold

Hvis du ønsker å se om GFCF kosthold vil hjelpe barnet ditt, bør du helt eliminere gluten og kasein fra kosten sin for en lengre tid. "Jeg anbefaler en rettssak ideelt for seks måneder", sier Kobliner.

Noen tips for å implementere GFCF dietten inkluderer:

  • Ta kontakt med en kostholdsekspert. Kobliner sier at noen barn på GFCF diett kan bli mangelfull på enkelte næringsstoffer, slik at arbeidet med en kostholdsekspert for å sørge for at barns kosthold er balansert.
  • Overgangen gradvis. Dolnick sier at hun fjernet gluten-og kasein-holdige produkter fra hennes barns kosthold over noen uker, erstatte én matvare om gangen med en GFCF mat. "Prøver å erstatte alt på en dag ville bli ganske utfordrende," sier hun.
  • Eksperimentere med mat. Barn med autisme har en tendens til å være veldig kresen eaters, så du må kanskje prøve en rekke ulike GFCF matvarer før du finner de som barnet liker. Det er mange GFCF alternativer i dag på nesten hver eneste matbutikk.
  • Studier etiketter. "Du må lese mat etiketter", sier Dolnick. Når du shopper for GFCF produkter, være forberedt på å bruke dobbelt så lang tid på matbutikken som du pleide å lese den fine print.
  • Plan fremover. Når barnet kommer til å delta på en fest eller arrangement hvor gluten-eller kasein-holdige produkter vil bli servert, har barnet ta med en GFCF alternativ.

Hvis du gjør det på en sunn måte, kan prøve GFCF diett i autistiske barn bevise verdt. "Mitt mål er å gjøre min sønn føler sitt beste," sier Dolnick. "Jeg vil anbefale [diett GFCF] til alle foreldre."