Evb

Vil de riktige testene holde deg fra å ha et hjerteinfarkt?

Det er ingen måte å garantere at et hjerteinfarkt vil ikke skje, men det finnes måter å oppdage og forebygge sykdom før et hjerteinfarkt oppstår.

Hvis du har blitt diagnostisert med en hjertesykdom, eller bare er generelt bekymret for din fremtid hjerte helse, er du sannsynligvis lurer på hva du kan gjøre for å unngå å ha et hjerteinfarkt. Et sunt kosthold og regelmessig mosjon er viktig, men det er flere tester legen kan utføre for å fange potensielle problemer i sine tidlige stadier.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Vi har nylig satte seg ned med Arthur Agatston, MD, en anerkjent forebyggende kardiolog og Everyday Health hjerte helse ekspert, for å lære mer om de ulike testene som er tilgjengelige og hva de kan - og ikke kan - avsløre om tilstanden i ditt hjerte.

Everyday helse: Kan et plutselig hjerteinfarkt forebygges?

Arthur agatston, md: Jeg er stadig motet av mye av kommentarene i den populære pressen om det uunngåelige og uforutsigbarhet hjerteinfarkt, inkludert plutselig død av en. Faktum er det store flertallet av hjerteinfarkt kan forebygges. Med mye mer aggressiv diagnostisering og behandling av tidlig hjertesykdom, kan vi spare titusener av liv hvert år.

Everyday helse: Du har alltid høre historier om folk som nylig har hatt en normal stress test og så dør plutselig av hjerteinfarkt bare noen få uker senere. Hvordan kan dette skje?

Dr. Agatston: En stresstest er bare flinke til å identifisere de personer som har betydelige blokkeringer i deres hjerte fartøy som begrenser blodstrømmen til deres hjertemuskelen ved stresstesten. Det kan ikke forutsi en akutt plakkruptur, som brått blokkerer blodtilførselen til hjertemuskelen og kan potensielt føre til en livstruende hjerterytme som fører til plutselig død. Stresstester kan ikke identifisere personer med utsatte, eller "myk", plakk i sine fartøy vegger som ikke er begrensende blodstrømmen i hvile eller under anstrengelse.

Så, ha en normal stress test betyr ikke at du er ute av skogen. Faktisk er det alt for vanlig at en asymptomatisk person med en fersk, normal stress test dør plutselig av hjerteinfarkt. Deres første symptomet er dessverre deres siste.

Everyday helse: Hvordan myke plakk faktisk forårsake et hjerteinfarkt?

Dr. Agatston: De myke plakk som forårsaker et hjerteinfarkt begynne og vokse som små kviser innebygd i underkant av den indre fôr av blod fartøy vegger. Men i stedet for puss, er disse myke plakk fylt med kolesterol og andre fettstoffer. Jeg liker å referere til disse plaketter som "tikkende bomber", fordi når de eksploderer eller ruptur de forårsake skade på åreveggen. Etter bruddet begynner helbredelsesprosessen når en blodpropp former på stedet av skaden (akkurat som det ville gjort hvis du kutte hånden). Hvis blodpropp er stor nok, kan det plutselig og fullstendig blokkere blodtilførselen til hjertemuskelen, og forårsake et hjerteinfarkt som også kan føre til plutselig død.

Hva folk flest ikke skjønner, er imidlertid at de fleste av disse plakk eksplosjoner ikke forårsake hjerteinfarkt og faktisk ikke forårsake smerter i brystet eller andre åpenbare symptomer. I stedet helbreder skaden fra bruddet i løpet lydløst som kroppen utsendelser kalsium og andre stoffer for å danne et arr som til slutt blir forkalket.

Everyday helse: Kan disse forkalkninger forårsake problemer? Er det noen test som viser hvor mye forkalkning du ha?

Dr. Agatston: Ja. Singelen beste testen for å identifisere disse "helbredet" plakett brudd, ofte år før et hjerteinfarkt, er et hjerte skanning som gir det som kalles en "kalsium score." Jo høyere poengsum [det skannede bildet av ditt hjerte er konvertert til en tall mellom 0 til flere tusen] sammenlignet med andre på din alder og kjønn, jo mer forkalket plakk du har i blodårene dine og jo større risiko for en fremtidig hjerteinfarkt. Kalsium buildup, eller dette forkalkning og arrdannelse, er en del av sykdommen prosessen - og det er grunnen til at aterosklerose er noen ganger kalt "herding" av arteries.

En CT hjerte scan med en kalsium score er en rask, enkel og nøyaktig, ikke-invasiv og smertefri prosedyre. Denne testen bør imidlertid ikke forveksles med den mer kostbare og tidkrevende CT angiografi. CT angiografi innebærer en intravenøs fargestoff injeksjon og mer stråling enn kalsium scan. Selv om en CT angiografi kan være nyttig for å identifisere myke, ikke-forkalkede plakk, har det dessverre blitt brukt feil til tider å finne asymptomatiske blokkeringer, som deretter kan føre til unødvendige invasive prosedyrer, inkludert bypass kirurgi.

Hva er ironisk er at selv om CT kalsium skanningen er rimeligere enn andre tester, som for eksempel den konvensjonelle mammografi eller koloskopi, har det ikke vært generelt refundert av forsikringsselskaper, selv om forskning viser det kan være svært nyttig for forebyggende formål.

Everyday helse: Hva er beviset på at en CT kalsium skanning er en nyttig test?

Dr. Agatston: Mer enn 1000 studier, inkludert den store National Institutes of Health-sponset MESA Study (multietniske Study of atherosclerosis), har skapt et fjell av bevis som indikerer at koronar kalsium score er den beste enkelt prediktor for en fremtidig hjerteinfarkt. Hvis du er en person utsatt for å bygge opp plakk, kan vi oppdage og kvantifisere det tidlig med denne testen og begynne å stoppe og med reversere progresjon av aterosklerotiske blokkeringer.

Everyday helse: Hvem bør ha et hjerte scan?

Dr. Agatston: Jeg støtter SHAPE (Society for Heart Attack forebygging og utrydding) Task Force anbefalinger som råder alle asymptomatiske menn 45-75 år og kvinner 55-75 år (med unntak av de med svært lav risiko) gjennomgå en CT kalsium skanning for skjult koronarsykdom, med behandling bestemmes av den faktiske mengden av sykdomstilstander individer har, i stedet for av risikofaktorer alene.

Det er viktig å vite at kalsium score nøyaktig gjenspeiler mengden av aterosklerose stede i hjertet fartøyene. Som jeg nevnt tidligere, jo større et individs kalsium score, jo større sin risikoen for å få hjerteinfarkt. Og jo tidligere en person vet dette, jo bedre, spesielt hvis det er en familie historie med hjertesykdom eller andre risikofaktorer.

Tim Russert sak er et fremtredende eksempel på hjerteinfarkt som kan ha vært forhindret. Russert, som døde i 2008 i en alder av 58, hadde en kalsium score på 210 da han var 48 år gammel. Dette betydde at han hadde mer forkalket plakk enn 95 prosent av mennene hans alder og var faktisk en veldig høy risiko for en fremtidig hjerteinfarkt. Hadde han bare hadde en score på 5, hans risikoen ville ha vært langt mindre. Dessuten, hvis han hadde hatt oppfølginger skanner, ville det ha vært tydelig at hans hjertesykdom ikke ble behandlet godt nok.

Everyday helse: Det er noe uenighet om nytten av kalsium score. Hvorfor?

Dr. Agatston: De naysayers klager over at det er ingen bevis fra randomiserte kliniske studier som ikke-invasiv screening for skjult sykdom til slutt vil redusere antall hjerteinfarkt. Denne kritikken ignorerer det faktum at for å utføre en slik studie ville bety forskuddstrekk forebyggende behandling til mange deltakende pasienter som ble funnet å ha høy kalsium score. Gjør du det ville bare være uetisk, gitt totaliteten av bevis som viser at risikoen for å ha akkumulert betydelig koronar kalsium. Faktisk ville ikke informert pasient gi sitt samtykke til å melde deg på en slik studie.

Everyday helse: Hva om du finner sykdommen på et hjerte scan? Hva da?

Dr. Agatston: Når hjertesykdom er identifisert, kan avanserte blodprøver som går utover vanlig kolesterol testing fastslå årsakene til plakk og de ​​beste behandlingene for å stanse sin progresjon. Slike tester inkluderer hs-CRP test som måler C-reaktivt protein, en partikkel som når forhøyet betegner betennelse, samt genetisk testing. Med denne informasjonen, kan behandlingen være kostnadseffektivt skreddersydd til hver enkelt og vil typisk omfatte endringer i livsstil (som kosthold, mosjon og stress reduksjon), medisiner, eller alle av disse. I tillegg, hvis en person har tegn på kalsium buildup, bør en oppfølging skanning gjøres hver 2-5 år, avhengig av andre risikofaktorer. En av de best bevarte hemmelighetene i dette landet er at leger som er ansette den forebyggende strategi av avansert testing og aggressiv behandling har vært vitne til hjerteinfarkt alle, men forsvinner fra vår praksis.

Everyday helse: Hva kan vi gjøre for å minimere vår sjanse for plutselig død av hjerteinfarkt?

Dr. Agatston: Foruten å få de riktige testene og tar medisiner, for eksempel statiner og / eller insulin sensibilisatorer [for diabetes], som foreskrevet, kan det viktigste steget folk ta for å minimere risikoen for hjerteinfarkt og plutselig død er å engasjere seg i en sunn livsstil. Først betyr at Shedding noen ekstra pounds. Vi vet nå at ekstra vekt i seg selv er en viktig risikofaktor for hjertesykdom og hjerteinfarkt. For de med prediabetes, eller metabolsk syndrom [vanligvis angitt med økt livvidde, høyt blodtrykk, høye triglyserider, lavt HDL, og en mildt forhøyet blodsukker], er det spesielt viktig å gjøre endringer i livsstil - spesielt med kosthold og trening - for å redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Everyday helse: Har du noe annet å legge til?

Dr. Agatston: Vel, er det triste faktum at mer enn 300 000 europeere dør plutselig hvert år - og det store flertallet av disse dødsfallene skyldes lydløs koronarsykdom. Denne uheldige tap av liv er ikke på grunn av vår manglende evne til å enten diagnostisere eller forhindre denne morderen sykdom. Snarere resulterer det fra den utdaterte tilnærming som fortsatt definerer standarden på cardiac omsorg i dette landet. Den nåværende tilnærmingen innebærer avhengig av konvensjonelle risikofaktorer [som blodtrykk, kolesterol og triglyserid nivåer, og røyking og mosjon stresstester for å avgjøre hvem som er i faresonen for hjerteinfarkt. Men å bruke disse vurderingsmetoder alene ikke klarer å identifisere mange høyrisiko-individer.

Poenget er at, som et land, må vi endre vår tilnærming til diagnostisering hjertesykdom. Den status quo er uakseptabelt. CT kalsium score er en test som er ikke-invasiv, smertefri og relativt billig som nøyaktig kan identifisere tidlig sykdom. Å utsette bruken av denne testen på en mer utbredt basis i påvente av flere bevis er å dømme millioner flere mennesker til tidlige dødsfall fra Europas nummer én morder. Jeg håper under den nye administrasjonen forebygging vil ha en mye høyere prioritet.

Hvis du vil vite mer om hva du kan gjøre for å forebygge og behandle hjertesykdommer, besøke the Heart måned sentrum.