Evb

Vet babyens nyfødte reflekser

Som du beundre over nye baby, kan du merke nyfødte reflekser, eller babyen atferd innebygd for å overleve. Finn ut mer om disse refleksene og hvorfor barnet ditt har dem.

Som nyfødte ta i et helt nytt miljø utenfor livmoren, de er altfor opptatt til å bekymre seg for overlevelse taktikk. Heldigvis finnes det medfødte reflekser på plass for å beskytte nyfødte i de første månedene av livet.

"Nyfødte reflekser er automatiske responser på stimuli", forklarer barnelege Edith J. Chernoff, MD, direktør for Premier Kids på La Rabida Children Hospital i Chicago og en assisterende professor i pediatri ved University of Chicago. "Naturen av en nyfødt refleks er at barnet ikke trenger å tenke på hva du skal gjøre, men heller gjør ting instinktivt."

De fleste nyfødte reflekser eksisterer for å hjelpe barnet å overleve i hennes første dager, når hun er mest hjelpeløse. "Selv om vi vet at de oppstår hos spedbarn, men vi kan ikke forklare nøyaktig hvorfor noen av disse refleksene eksisterer," Dr. Chernoff legger.

Nyfødte reflekser: En titt på utvikle nervesystemet

Fordelen med nyfødte reflekser til foreldre og helsepersonell er at refleksene gi opplysninger om hvorvidt en baby sentrale nervesystemet utvikler seg normalt.

"De fleste nyfødte reflekser begynne å falme etter den andre måneden, og de fleste skal være borte rundt den fjerde måneden," sier Kenneth Wible, MD, medisinsk direktør for Pediatric Care Center på Barnas Mercy Sykehus og klinikker i Kansas City, Missouri

Foreldre som legger merke til vedvarende nyfødte reflekser bør diskutere denne babyen oppførsel med deres babyens helsepersonell. "I de fleste tilfeller ting er bra, men babyen reflekser som fortsetter etter fjerde til sjette måned kan tyde på en nevrologisk bekymring," Dr. Wible sier.

For å hjelpe deg å gjenkjenne nyfødte reflekser som en del av normal babyen oppførsel, her er en oversikt over de mest vanlige reflekser, når de oppstår, og hva de innebærer:

Rooting refleks. "The rooting refleks ber et spedbarn å snu hodet mot brystvorten når hennes kinn eller munn er strøket," Chernoff sier. "Formålet med denne refleksen er å hjelpe barnet å finne brystvorten på fôring tid." I utgangspunktet et spedbarn vil rot fra side til side, snu hodet mot brystvorten og deretter bort i synkende buer. "Ved ca 3 uker, vil en baby bare slå hodet og bevege munnen i posisjon til å suge," sier hun. Rooting nyfødt refleks forsvinner etter fire måneder.

Suge refleks. "Suger er en refleks som er til stede selv før fødselen," Chernoff sier. "Et spedbarn kan noen ganger bli sett på en prenatal ultralyd suge hennes tommelen." Etter fødselen, når noe berører taket av en babyens munn, vil han automatisk begynner å suge. "Over tid, suger blir koordinert med å svelge og puste, og disse synkronisert babyen atferd bedre med tiden," Chernoff legger. Det suge refleks er viktig å overleve fordi et spedbarn som ikke kan suge og koordinere suger med å svelge og puste vil ha problemer med fôring og økende vekt. Suger ikke forsvinner, men etter fire måneder blir det en frivillig aktivitet heller enn en nyfødt refleks.

Stepping refleks. "Hvis du holder en nyfødt oppreist og plasser sålene på føttene på et bord, vil han begynne å ta skritt," Wible sier. Selv nyfødte ikke kan støtte sin egen vekt, vil de plassere en fot foran den andre og ser ut til å gå. "Den stepping refleks er inngrodd i våre primitive instinkter til å flytte," Wible sier. Hensikten med denne babyen refleks er å utarbeide et barn til å gå, og det oppstår på ca 12 måneder. Som et nyfødt refleks, forsvinner imidlertid det vanligvis ved den andre måned.

Palmer og plantar griper. Hvis du stryker håndflaten av en baby hånd, hun vil gripe fingeren tett. Dette nyfødt refleks kalles palmer grep. Tilsvarende, hvis du stryke bunnen av en nyfødt fots, vil tærne krøller seg. Dette kalles plantar grep. "Når en baby blir først født, kan det palmer grep være så sterk at det kan virke som du kan løfte babyen på denne måten, og hun ville holde sin egen vekt," Chernoff sier. "Men dette er bare en refleks, og barnet har ingen reell kontroll og kunne la gå plutselig." Chernoff sier Palmer grep vanligvis forsvinner ved fem til seks måneder, og plantar grep fra 9 til 12 måneder.

Skremmeeffekt refleks. Skremmeeffekt eller "moro" refleks er en nyfødt refleks som ikke har en klar forklaring som en overlevelse taktikk. "The skremmeeffekt refleks oppstår når en babyens hode skifter posisjon plutselig eller faller bakover, eller hvis et barn blir skremt av noe høyt eller brå," Chernoff sier. "Han vil reagere ved å kaste ut sine armer og ben, som strekker seg i nakken, og bringe armene sammen som han roper ut. "The skremmeeffekt refleks er et merkelig utseende babyen atferd som kan være skremmende hvis det er forvekslet med en pågripelse." Men skremmeeffekt refleks kan skilles fra et anfall fordi den bare varer noen få sekunder, " sier hun. Denne refleksen forsvinner på rundt 6 måneder.

Andre baby reflekser

Det er andre defensive babyen reflekser som nyfødte utviser i den hensikt å overleve også. "For eksempel, hvis en pute eller teppe faller over en nyfødt øyne, nese eller munn, vil barnet riste på hodet fra side til side og flail armene til å skyve objektet bort slik at hun kan puste, "Chernoff sier. Også, hvis et objekt kommer rett mot en nyfødt baby, vil hun snu hodet og prøver å vri seg ut av veien. Men hvis objektet er på en kurs som vil resultere i en nær miss i stedet for en kollisjon, vil barnet se rolig i stedet for flinching, legger Chernoff.

Nyfødte er fantastiske skapninger med ett hovedmål som de overgang fra mors liv til verden: overlevelse. Din nyfødte reflekser er på plass i løpet av de første avgjørende uker for å hjelpe gjøre nettopp det.