Evb

Vesentlige av en endometriose kosthold

Noen kjennetegn på sunn mat er i kjernen av en endometriose kosthold. Finn ut hvilke matvarer kan hjelpe.

Dian Shepperson Mills, MA, er en britisk ernæringsfysiolog som pioner et kosttilskudd program for endometriose og har talt rundt om i verden på temaet endometriose og kosthold. Hun er direktør for Endometriose og fruktbarhet klinikk i London og Sussex, England, leder av ernæring Special Interest Group på European Society for Reproductive Medicine, og forfatter av Endometriose: En nøkkel til Healing og fruktbarhet gjennom ernæring.

Teorien bak henne endometriose kosthold: "Dietten som mål å redusere interne betennelse i kroppen, forbedre smerte svar, og støtte østrogen utskillelse fra kroppen," Shepperson Mills forklarer Hun sier at 20 000 kvinner har prøvd dietten og mange rapporterte bedring i. smerte nivåer og fruktbarhet.

Hvordan kosthold kan påvirke endometriose

"Kvinner med endometriose bør unngå fet mat, for eksempel rødt kjøtt og [fettrik] meieriprodukter som kan være høy i PCB og dioksiner, for å redusere sin eksponering mot disse østrogen plantevernmidler", foreslår hun. Bruk økologisk mat når det er mulig, eller skrelle frukt og grønnsaker, anbefaler hun. Noen undersøkelser tyder på en sammenheng mellom dioksiner i miljøet og økte nivåer av østrogen.

Shepperson Mills siterer også studier som fant en sammenheng mellom oksidativt stress - som inkluderer dannelsen av celle-skadelige stoffer som kalles frie radikaler - og endometriose. Ytterligere forskning funnet at mangel på antioksidanter kan bidra til endometriose, mens absorbere viktige antioksidanter som selen og vitamin A, C og E kan bidra til å holde den under kontroll.

Hva du skal spise for endometriose

Kjernen i Shepperson Mills 'diett for endometriose inkluderer disse kjennetegnene på sunn ernæring:

  • Friskhet. Kjøp den ferskeste maten du kan finne og spise den mens den er fersk. Unngå svært bearbeidet mat full av tilsetningsstoffer. Lage mat med ferske matvarer, men også spise noen rå grønnsaker og frukt hver dag. For å minimere eksponering for plantevernmidler, spise økologisk dyrket produsere når det er mulig.
  • Variety. Spis et bredt utvalg av mat hver dag. "Gjør det morsomt å prøve nye retter i helgene og utvide dine horisonter", sier Shepperson Mills.

Ditt daglige kosthold bør gi 75 gram av god kvalitet protein fra kilder som kjøtt og vilt, fisk, egg og magre meieriprodukter. Også inneholde nøtter, frø og belgfrukter (som bønner), to porsjoner av røde eller oransje grønnsaker, to grønne bladgrønnsaker, og to frukt, inkludert bær, som er høy i antioksidanter.

Spesifikke næringsstoffer i arbeid

Visse matvarer rike på viktige næringsstoffer bidrar direkte effekter til en diett for endometriose:

  • Grønnsaker med B-vitaminer. "En sunn leveren med en rikelig tilførsel av B-vitaminer kan redusere østradiol til estriol," Shepperson Mills sier. "NIR er den form som østrogen kan være bundet til fiber og utskilles. Dietten må ha tilstrekkelig fiber og B-vitaminer fra grønne grønnsaker for å hjelpe kroppen takle konstant nedbrytning av sirkulerende østrogener. Grønne bladgrønnsaker kan også hjelpe nervesystemet og immunsystemet, og magnesium slapper glatte musklene som finnes i tarmen og livmor. ". De beste grønnsaker: de i cruciferous familien, slik som kål, rosenkål, brokkoli, blomkål, grønnkål, neper, reddiker, pepperrot og brønnkarse.
  • Jern-rik mat. "Med endometriose kan du oppleve kraftige blødninger, så erstatte tapt jern er viktig," sier hun. To typer jern finnes i maten vi spiser, heme jern fra proteinkilder og ikke-heme jern fra planteriket. Non-heme jern finnes i grønne bladgrønnsaker, rødbeter, tørkede aprikoser, og vanlig sjokolade. Heme jern kommer fra rødt kjøtt, egg og fisk.
  • Omega-fettsyrer. Ta en spiseskje med kaldpresset vegetabilsk olje i dine måltider daglig. Unngå transfett, og holde mettet fett lavt. Kilder til omega fettsyrer inkludere fet fisk som vill Alaskan laks og Pacific kveite, og treet nøtter, frø, og extra virgin kaldpresset olivenolje.
  • Fiber. Shepperson Mills foreslår å få 30 gram fiber fra frukt, grønnsaker, nøtter, frø, belgfrukter og helkorn inkludert rug, havre, ris, mais, hirse og bokhvete å holde tarmen sunn og fremme utskillelsen av overflødig østrogen.
  • Vann. Drikk 05:56 8-unse glass vann om dagen. Unngå koffein, raffinert sukker, søtningsmidler, brus (inkludert kosthold), og alkohol når sliter med endometriose eller prøver å bli gravid.

Rollen som kosttilskudd i en endometriose kosthold

"Innhenting av næringsstoffer fra mat kilder er selvsagt best," sier Shepperson Mills. "Den forstandig bruk av kosttilskudd kan også forbedre reproduktiv helse. Bruk bare god kvalitet kosttilskudd, fri for gjær, gluten, hvete, melkeprodukter og sukker, og hold deg til den dosen på esken eller flasken. "

Hva om gluten?

Shepperson Mills undersøker rollen gluten kan spille i endometriose. "Å spise en hvete-fri diett synes å hjelpe mange kvinner med endometriose symptomer. Hvorvidt dette er et resultat av gluten eller annen komponent av hvete er uklart, "mener hun. "Det kan være verdt unntatt hvete for en måned for å se om det gjør en forskjell for dine magesmerter på perioder og eggløsning. Du kan også prøve å utelukke melkeprodukter hvis du har overflødig slim problemer. "

En annen mat kan det være lurt å hoppe over er sitrusfrukter, som grapefrukt og appelsiner - de kan irritere magen og opprørt måten østrogen utskilles av kroppen. Når unntatt matvarer fra kostholdet ditt, sørg for å spise alternativer, slik at du unngår eventuelle næringsstoffer mangler.

"Hvis en food er opprørende fordøyelsen og forårsaker en reaksjon fra immunforsvaret, så at mat bør unngås", sier Shepperson Mills.

Noen leger er ikke sikker på at kostholdet er gunstig med tanke på endometriose lettelse per se. "Endometriose er en morsom enhet i den forstand av immunologi," sier John C. Petrozza, MD, bord-sertifisert OB-GYN og sjef for reproduktiv medisin og IVF ved Massachusetts General Hospital Fertility Center i Boston. Pasienter med endometriose har en tendens til å ha " problemer med astma, allergier - det er ikke uvanlig å ha irritabel tarm syndrom, også laktose intoleranse, gluten intoleranse, "sier han." Så er dietten virkelig hjelpe endometriose eller symptomer på irritabel tarm syndrom "?

Poenget: Hvis du har endometriose, snakk med legen din eller registrert kostholdsekspert for å se om denne dietten kan være verdt å prøve.