Evb

Velge en glukose meter

De fleste mennesker med diabetes bruker en glukose meter for å overvåke blodsukkeret. Lær om hvordan ulike meter arbeid og funksjonene de tilbyr.

Den blodsukkermåler har eksistert nå i mer enn tre tiår, hjelpe folk med diabetes monitor blodsukker, også kjent som blodsukker. En glukose meter vil hjelpe deg å holde orden på blodsukkeret og hjelpe legen avgjøre hvilke typer medisiner ville være mest gunstig for deg til å administrere diabetes.

Glukosemålere: som fordeler?

Selv om alle mennesker med diabetes kan ha nytte av å bruke en glukose meter, anbefaler European Diabetes Association at du regelmessig overvåke blodsukkeret hvis:

 • Du tar diabetes piller eller insulin.
 • Du er på en intensiv insulin program.
 • Du er gravid.
 • Du har en vanskelig tid å kontrollere blodsukkernivået.
 • Du har opplevd ekstreme lavt blodsukker eller ketoner fra høyt blodsukkernivå.
 • Du har et lavt blodsukker, men ikke har de typiske symptomene.

Glukosemålere: tilgjengelig typer

Det finnes ulike typer blodsukkermålere:

 • Tradisjonelle meter gir deg en engangs øyeblikksbilde av blodsukkeret. De fleste bruker en tradisjonell glukose meter. Disse kan inkludere data management programvare som lar deg holde oversikt over blodsukkernivået over tid. Informasjonen kan bli kartlagt og grafisk, og vil hjelpe deg og din lege å oppdage mønstre, eventuelt gjøre endringer i terapi eller kosthold. Men dette lagt Teknologien kan også øke prisen på en glukose meter. En velholdt logg i en bærbar PC kan gjøre den samme jobben.
 • Kontinuerlig glukose skjermer gir avlesninger hvert femte minutt, 24 timer per dag. Denne type skjerm ikke involverer stikk fingeren, men i stedet bruker et hår-tynn sonde inn like under huden i overarmen området. Avhengig av modellen, fungerer sonden kontinuerlig i 5-7 dager og deretter endres. Den leser glukosenivået i fluidene under huden (ikke glukose i blodet) og trådløst sender resultatene til en liten skjerm, som kan være opp til 10 meter.

  Avlesninger fra kontinuerlige glukose skjermer seg selv er ikke betraktet som nøyaktig nok til å basere insulindoser for, men det kan anvendes som et overvåkingsverktøy, i tillegg til tradisjonell finger-stick testing, for personer med vanskelige å administrere blodsukkeret. Én modell, men er designet for bruk med en insulinpumpe, som kan justere flyten av insulin automatisk, avhengig av blodsukkernivå.

  Legen vil gi deg råd om du trenger en kontinuerlig glukose monitor for å måle blodsukkeret. Disse enhetene er relativt ny på markedet, og det er bare noen få produsenter.

 • Flere blodkjemidata testsystemer er en tredje, mindre vanlig type måler som lar deg se etter mer enn blodsukker. Du kan få målingene på kolesterol, ketoner, og lipider, også.

Glukose meter: hvordan å velge en modell

Det er bokstavelig talt dusinvis av tradisjonelle glukosemålere på markedet for å hjelpe deg med å overvåke blodsukkeret, og velge en ut av tabellen kan virke litt skremmende. Den rette for deg avhenger ofte av dine helsemessige behov og anbefalinger fra dine leger. Noen er laget for folk med dårlig syn, mens andre har minne som kan lagre dine resultater. Her er de generelle retningslinjene for å plukke en glukose meter:

 • Spør din diabetes pedagog og lege hva de foreslår. Den europeiske Diabetes Association anbefaler å konsultere med lege eller diabetes pedagog før du kjøper en glukose meter. Ditt diabetesteam sannsynligvis vil vite hvilke modeller ville fungere best for deg, og bør være i stand til å tilby deg beslutningsstøtte verktøy som kan hjelpe deg gjennom prosessen med å finne den eksakte meter som best passer dine behov til budsjettet.
 • Forskning kostnader og forsikring. Forsikringsselskapet kan bare støtte betaling for visse typer meter. Sjekk før du begynner å handle. Sørg også for å be om dekning for forsyninger nødvendig sammen med måleren.
 • Shoppe rundt. Hvis forsikringsselskapet ikke vil dekke kostnadene for glukosemålere å overvåke blodsukkeret, lønner det seg å se på ulike modeller, fordi noen tilbyr rabatter. Ikke glem å budsjettere for forsyninger, også, som inkluderer lansetter og teststrimler.
 • Sjekk for enkel bruk. Noen glukose meter er enklere å bruke enn andre. De tar sikte på å gjøre den samme jobben, men hver har litt forskjellige funksjoner, som for eksempel testing ganger som varierer mellom fem sekunder og et minutt eller mengden av blod som kreves. Hver og en kan kreve bruk av en annen strimmel, så pass på å lese instruksjonene før du foretar et valg, på denne måten, vil du vite hva som er involvert i å bruke apparatet og riktig utstyr til å kjøpe for det også.
 • Sammenligne vedlikeholdsprosedyrer. Du må rense og kalibrere meter, noe som betyr at for at den er riktig innstilt for den type test strips du bruker. Les om måleren på forhånd for å sikre at det vil være enkelt nok for deg å vedlikeholde.

Å ha en rekke alternativer kan virke forvirrende i starten, men til slutt gjør det mulig å finne akkurat den rette glukose meter for dine spesifikke behov.