Evb

Velg trygge aktiviteter

Vær trygg

Før du starter en ny øvelse programmet, må du oppsøke lege. Snakk om hvilke typer aktiviteter du er interessert i å gjøre, og sørg for at legen gir deg ok å gjøre dem. Det kan være lurt å spørre legen din på følgende spørsmål:

  • "Er det trygt for meg å trene?"
  • "Hva slags øvelser er best for meg?"
  • "Er det noen typer trening jeg bør unngå?"
  • "Har noen av mine medisiner gjør det farlig for meg å gjøre utholdenhet øvelser?"

Start sakte, spesielt hvis du ikke har trent på en lang stund. Gjør for mye, for tidlig kan føre til skade.

Drikk rikelig med væske når du trener. Det er veldig lett å bli dehydrert når svette.

Vær oppmerksom på kroppen din når du trener. Trene skal ikke skade eller gjøre at du føler virkelig sliten. Du kan føle litt sårhet, en liten ubehag, eller litt slitne, men du bør ikke føle smerte. Hvis du gjør det, slutte å trene og se legen din. Også, hvis du opplever noen av følgende symptomer mens du trener, stopp umiddelbart og søke medisinsk hjelp:

  • Kortpustethet
  • brystsmerter
  • Følelse av å besvime eller svimmel
  • Følelsen av at hjertet ditt er racing, hoppe eller flagrende
  • Nummenhet eller prikking i armer eller ben

Hva må jeg gjøre?

Den beste måten å starte er å tenke på en aktivitet som du liker. Det vil være lettere å feste med et treningsprogram hvis det er noe du liker å gjøre. Målet ditt bør være å trene minst 30 minutter hver dag (eller på de fleste dager i uken). Hvis du ikke tåler å trene i 30 minutter på en gang, bryte opp øvelser i 10 minutter økter, tre ganger om dagen.

Det er mange forskjellige øvelser du kan velge fra. Følg disse tre trinnene når du velger en øvelse aktivitet:

Trinn 1. Velg en aktivitet som gjør at du puster litt hardere. Dette kalles utholdenhet trener. Dette vil bidra til å bygge opp din utholdenhet og gi deg energi til å gjøre de tingene du ønsker å gjøre. Hvordan vet du om du trener hardt nok? Hvis du kan snakke uten problemer mens du gjør din aktivitet, er din oppgave trolig for enkelt, hvis du ikke kan snakke i det hele tatt mens du trener, jobber du for hardt. Noen gode eksempler er walking, jogging, tennis og sykling.

Trinn to. Gjør styrketrening. Folk mister 20 og 40 prosent av muskel deres - og sammen med den sin styrke - som de gamle. Forskere har funnet ut at en viktig grunn til folk mister muskler er fordi de slutter å gjøre dagligdagse aktiviteter som bruker muskelkraft. Styrke øvelser kan også holde skjelettet sterkt og kan hjelpe deg å unngå brudd på grunn av skjøre bein. Du kan innlemme styrkeøvelser inn i dine daglige aktiviteter. For eksempel gå raskt eller oppoverbakke hvis mulig. Ta trappen når du kan. Rake løv. Bruk håndverktøy i stedet for elektroverktøy.

Trinn tre. Gjør øvelser som hjelper balansen. For eksempel står på en fot, så den andre, uten støtte. Få opp fra sittende stilling uten å bruke hender eller armer. Nå og da, gå hæl til tå (tærne av foten i ryggen bør nesten berøre hælen av foten foran når du går på denne måten).

Trinn 4. Ikke glem å strekke! Stretching vil ikke bygge din utholdenhet og muskler, men det kan bidra til å holde deg smidig og fleksibel. Selv om du ikke kan stoppe aldringsprosessen helt, kan du ta skritt for å holde deg så frisk som mulig som du alder. Fordelene med regelmessig mosjon er mange, så start i dag! Finn en aktivitet du liker og finn ut hvor fantastisk det er å bli eldre!