Evb

Velcade for behandling av myelomatose

Lær mer om kreft-drapet narkotika VELCADE og dets bruk i myelomatose terapi.

Bare 10 år siden, gjorde legene ikke har mange valg av medisiner for behandling av myelomatose, forlater dem stort sett med samme tilnærming for å tilby alle pasienter, ifølge Istvan Redei, MD, en hematologist-onkolog ved Cancer Treatment Centers av Europa Midtvesten Regional Medical Center i Sion, Ill.

Men med bruk av flere nye medisiner, inkludert et stoff som heter Velcade, sier Dr. Redei at "alternativene for disse pasientene virkelig forbedret de siste årene - det er ikke en størrelse passer alle, og du kan individualisere pasientbehandlingen. "

Myelom terapi: VELCADE
Når det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkjente Velcade i 2003, ble stoffet den første myelom terapi for å få godkjenning i mer enn 10 år, og tilbød en ny metode for behandling av kreft. VELCADE mål enzymer kalt proteasomes, som spiller viktige roller i mange prosesser som holder cellene i live og hjelpe dem formere seg. Stoffet forstyrrer proteasomes, og ved å kaste kreftceller i kaos, kan stoffet føre dem til å dø, sakker tumorvekst.

Over tid kan kreftcellene blir motstandsdyktige mot de gunstige effektene av kjemoterapi narkotika, og disse stoffene slutte å jobbe også - eller i det hele tatt. Forskning har funnet at Velcade kan bidra til å stoppe eller reversere denne motstanden. Velcade hjelper også stråling, et annet verktøy ved behandling av myelom, arbeide mer effektivt i å behandle sykdommen.

I flere år ble Velcade, også kalt bortezomib, tilbys pasienter som allerede hadde prøvd en eller flere typer myelom terapi. Men i juni 2008 godkjente FDA stoffet som en første-linje myelom terapi. Etaten basert sin godkjenning på en internasjonal studie der nesten 340 pasienter som ikke hadde blitt behandlet tidligere mottatt en diett av narkotika uten Velcade, og en lignende størrelse gruppe fikk diett pluss Velcade. I gjennomsnitt, gjorde de som fikk Velcade bedre i form av total overlevelse og tid til sykdom-forverring.

Ta vare på deg selv mens du tar VELCADE
Hvis du tar Velcade, vil helsepersonell gi det til deg som en injeksjon. Velcade kan være en spesielt god første valg av myelom terapi hvis du har nyreproblemer, som er en vanlig komplikasjon hos pasienter med myelomatose, sier Redei. Kroppen blir ikke kvitt stoffet gjennom nyrene, og heller ikke påvirker stoffet funksjon av nyrene.

Imidlertid er en vanlig bivirkning av Velcade perifer nevropati, som er skade på nervene. Dette kan føre til smerter, prikking, nummenhet, og muligens svakhet i hender og føtter, sier Redei. Legen din kan være nødvendig å redusere dosen dersom denne bivirkningen blir for alvorlig.

I tillegg, hvis du mister følelsen i føttene eller hendene fra denne myelom terapi, er det lurt å ta følgende forholdsregler:

  • Sjekk føttene regelmessig for gnagsår, kutt og andre små skader som du ikke kan være i stand til å føle.
  • Få de riktige skoene. Beskytt føttene ved å ha riktig montering sko stedet for å gå barbeint.
  • Verve hjelp. For eksempel har noen andre føler din bad eller dusj vann før du kommer inn for å sikre at det ikke er for varmt.
  • . Skade-bevis hjemme Sørg for at ditt hjem er fri for rot og andre hindringer som kan føre til at du tur, har sikre rekkverk på trappen, og holde hjemmet godt opplyst. Personer med perifer nevropati kan være tilbøyelige til å falle, og personer med multippel myelom har høyere risiko for beinbrudd.

Hvis legen er å anbefale Velcade som en del av myelom terapi program, få utdannet og være forberedt.