Evb

Vekttap piller kan hjelpe alvorlig overvektig

Vekttap piller kan være effektive verktøy for pasienter med vekt truer deres helse. Lær hvorfor.

Pop en pille og gå ned i vekt? Det kan høres flott ut, men vekttap piller er ikke magiske kuler, og de er ikke for alle. Å miste vekt er mer enn et kosmetisk problem for alvorlig overvektige mennesker, det er en medisinsk nødvendighet.

Reseptbelagte vekttap medisiner er anbefalt for folk som har mye vekt å tape og som har medisinske tilstander eller risikoer knyttet til fedme som for eksempel:

  • Diabetes
  • Høyt blodtrykk
  • Enkelte former for kreft

Vekttap piller: Hvem trenger dem til å kaste pounds?

Vekttap piller bør foreskrives bare for folk som er alvorlig overvektige eller fete. For de som har vekt-relaterte medisinske komplikasjoner eller risiko, som for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes, er reseptbelagte vekttap medisiner anbefalt for de med en body mass index (BMI) på 27 eller høyere. Vekttap resepter kan også være aktuelt for folk uten en vekt-relatert sykdom eller medisinsk komplikasjon dersom BMI er 30 eller høyere.

Vekttap piller: hvordan de fungerer

De fleste vekttap narkotika arbeid ved å overbevise folk om at de føler seg full mye raskere enn de ville uten narkotika, sier Karen Cooper, DO, en bariatric lege ved Cleveland Clinic Bariatric og Metabolsk Institute i Ohio.

Men det er ikke magen disse pillene fungerer på, fordi det ikke er magen som forteller deg at du er sulten eller full, det er din hjerne. Kjemikalier i hjernen som kontrollerer appetitten - serotonin, noradrenalin og dopamin - er hva disse stoffene, for eksempel sibutramin [Meridia] påvirke.

Andre medikamenter, slik som orlistat [Xenical], endrer kroppens evne til å absorbere fett ved å blokkere enzymet lipase. Lipase normalt bryter ned fett, slik at kroppen kan absorbere dem, men med orlistat, blir fettet elimineres i kroppens avfall. Det er solgt på resept, og i en lavere konsentrasjon, over disk, og er godkjent av US Food and Drug Administration for pasienter så unge som 12 år.

Vekttap piller: populære resepter

Angående medikamentelle behandlinger som er godkjent for vekttap, Dr. Cooper sier, "Vår arsenal er ganske liten." Only Xenical og Reductil er godkjent for langsiktig bruk.

FDA-godkjente vekttap medisiner for kortsiktig bruk (opptil 12 uker) er:

  • Diethylpropion hydroklorid (tenuate)
  • Phentermine (Adipex-P, Obenix, Oby-Cap, Zantryl)
  • Phendimetrazine (Bontril PDM, Melfiat, Adipost)

Ved forskrivning av en vekt-tap medisiner, leger også oppfordre pasienter til å utvikle gode treningsvaner og følge et sunt kosthold. Mens piller har vist seg effektive, er disse stoffene ikke kommer til å fungere uten endringer i livsstil, forklarer Cooper.

Selv om de fleste pasientene ikke opplever alvorlige bivirkninger ved bruk av disse medikamentene, må leger overvåke pasienter nøye, sjekke deres blodtrykk, puls, og deres generelle helse om hver fjerde uke.

Å være overvektig kommer ikke billig. Reseptbelagte diett hjelpemidler er sjelden dekket av forsikring, og koster vanligvis mellom 45€ og 95€ per måned.

Vekttap piller: tapere er vinnere

Of course, vekttap resepter er populære - med leger og pasienter - fordi de fungerer.

"På lang sikt, om et år eller så, [sibutramin] er vist å redusere vekten med ca 15 prosent," sier Cooper, og legger til at noen av hennes pasienter har enda bedre resultater tar reseptbelagte phentermine.

Fordi fedme er knyttet til mange alvorlige tilstander og sykdommer, sier Cooper når hennes pasienter begynner å miste vekt, "det er svært motiverende for meg og for dem."