Evb

Vedlikeholde relasjoner når du har en depresjon

Depresjonssymptomer er ikke bare hardt på den deprimerte personen. De kan ta en toll på alle menneskene i hans eller hennes liv. Lær viktigheten av kommunikasjon, forståelse og depresjon støtte.

Depresjon symptomer som mangel på energi, tap av interesse, og tilbaketrekking kan gjøre å være i et forhold svært vanskelig. Depresjon kan være smertefullt for den deprimerte personen og for folk som bryr seg om den personen.

"En deprimert person er veldig tøft å være i et forhold med," sier Irina Firstein, LCSW, en New York City psykoterapeut med 20 års erfaring behandling av depresjon. "Det kan ikke være noen glede eller noen form for positiv energi som kommer fra dem. Det er vanskelig å være sammen med noen som er nede, mørk, og kan ikke se bra ut i noe. Den deprimert person kan miste interessen i normale aktiviteter, sex, mat og relasjoner. " Venner, familie og en betydelig andre kan ha problemer med å forstå disse endringene.

Effekten av depresjon på forholdet kan være avhengig av hvem som er deprimert. Kvinner og menn ofte reagerer forskjellig på depresjon. Kvinner har en tendens til å oppleve sorg, skyld og mangel på egenverd, mens menn kan reagere på depresjon med sinne, frustrasjon, eller misbruk. Hvordan depresjon påvirker et forhold kan også avhenge av fordelingen av ansvar i hjemmet og arbeid.

Firstein legger til at personen i et forhold med en deprimert partner ofte føler seg alene, hjelpeløs, og noen ganger til og med sint. "Det er ikke bare at du ikke egentlig har en partner, kan du føler at du presser en kampestein oppoverbakke. Depresjonssymptomer kan gjøre kommunikasjonen vanskelig. "

Forstå depresjon symptomer

Hvis du har en depresjon, er det viktig for deg og din kjære til å forstå at depresjon er ikke noen feil. Depresjon er en medisinsk tilstand, ikke en svakhet. Folk som ikke forstår depresjon kan reagere med sinne eller kritikk. "Jeg tror at folk som er deprimerte vanligvis vet det, og det er nyttig hvis de kan si til partneren sin at de er deprimerte, og at dette vil skje," sier Firstein.

Her er noen tips for å kommunisere med sine kjære om depresjon:

  • Del dine følelser. Holde dine følelser inni skaper avstand.
  • Vis du bryr deg. La din kjære vet at selv om du sliter med depresjon symptomer, du fortsatt bryr seg om dem. Hvis du har mistet interessen for sex, trenger din partner å vite at han eller hun fortsatt er ønskelig.
  • Tenk familie eller par terapi. Dine kjære vil lære mer om depresjon og behandling vil forsterke hvor viktig disse sammenhengene er for utvinning. "Det er viktig for den deprimerte personens partner for å lære om sykdommen," forklarer Firstein. "Det er nyttig for dem å gå til behandling og snakke med psykiater eller terapeut og bli informert om framgangen eller mangel på det."
  • Sette realistiske forventninger. Når din kjære forstår depresjon symptomer, vil det være lettere for dem å akseptere at du vil være sliter noen dager. La dem vite hva du kan og ikke kan gjøre, og fortsette arbeidet mot utvinning.

Hvordan kjære kan tilby depresjon støtte

La folk du bryr deg om at du vil bli bedre, og be dem om å være tålmodig og hjelpe deg gjennom behandling. Spør kjære til:

  • Tilbyr oppmuntring og håp.
  • Inviterer deg til sosiale aktiviteter og å utøve.
  • Ikke dytt for hardt. Kommentarer som "snap out of it" eller "komme over det" ikke hjelper. Depresjon behandling tar tid.
  • Ta en aktiv rolle i å få deg gjennom behandling, men ikke prøv å ta over. Du kan virke overveldet, men du må gå i ditt eget tempo.
  • Aldri ignorere alt du sier om å ta ditt liv. Disse tankene bør alltid vurderes betydelig, og de skal fortelle din lege eller terapeut om dem selv om du ikke gjør det.

Du kan overvinne forholdet vanskeligheter ved å hjelpe dine venner og kjære forstår at depresjon er en medisinsk tilstand som vil bli bedre med behandling. Depresjon støtte er viktig for deprimert person, og det er også viktig for deres familiemedlemmer. For hjelp til å finne behandling, informasjon og støtte, kan du gå til webområdet for Psykisk helse europa.