Evb

Ved hjelp av en nakkepute for å redusere nakkesmerter

Hvis du våkner opp hver morgen med en verkende nakke, kan det være lurt å prøve å sove med en nakkepute. Forskere sier de reduserer nakkesmerter for noen mennesker.

Nakkesmerter er svært vanlig og øker med alderen. Nakkesmerter kan stråle inn i skuldrene eller ned i armene og kan føre til at du våkner opp med en morgen hodepine samt en stiv nakke. Siden du tilbringer omtrent en tredjedel av livet ditt i sengen å sove, kan den type nakkestøtte du har mens du sover være ganske viktig.

Nakkepute: beskyttelse mot nakkeslengskader
Sammen vil de sju bein i halsen utgjør cervical ryggraden. Disse beina er dempet av svampaktig livmorhalsen disker og støttet av muskler og sener. Den normale formen på cervical ryggraden er en svak kurve kalt lordotic cervical kurve. Noe som fører til at du mister den naturlige halsen posisjon for en lang periode, for eksempel sove med nakken bøyd eller utvides, fører til stress på ryggraden og tilhørende strukturer og kan føre til nakkesmerter.

Selv om forskning på nakke puter er relativt sjelden, må resultatene viser at en nakkepute med fast støtte og god form kan være mer effektiv enn en vanlig pute i å redusere morgen nakkesmerter.

En nylig studie av 128 personer med kronisk smerte hals funnet at en kombinasjon av trening behandling administreres ved en fysisk terapeut sammen med bruk av en nakkestøtte pute var mer effektiv enn trening alene for å lindre kronisk smerte hals.

Nakkepute: shop talk
En nakkepute er en spesialdesignet pute som støtter nakken og hodet i en naturlig posisjon. Det finnes en rekke nakke puter på markedet som tar sikte på å redusere nakkesmerter og gi deg en god natts søvn. Alle er designet for å skape en naturlig hvileposisjon for hodet som opprettholder lordotic kurve i ryggraden din. Valgene inkluderer nakke puter laget av skum eller fylt med Fiberfill eller andre materialer, samt stiler som er oppblåsbare eller er fylt med vann. Oppblåsbare og vannfylt puter lar deg tilpasse fasthet og støtte.

Mange kiropraktorer, fysioterapeuter og leger anbefaler nakke puter for sine pasienter med nakkesmerter. Hvis du ser en lege eller terapeut for nakkesmerter, be om deres mening om hva slags nakkepute kan være riktig for deg. Bortsett fra noen konkrete medisinske anbefalinger, kanskje personlige preferanser være den avgjørende faktor når du velger en design over en annen.

Nakkepute: hvordan bruke en
Folk sover i forskjellige posisjoner og er formet forskjellig, så en del av å bruke en nakkepute riktig er å finne en som passer deg best. Nakke puter er laget for å sove på ryggen eller siden. (Å sove på magen er bare en dårlig idé fordi hodet og nakken ikke kan være i en naturlig posisjon.) Hvis du sover på ryggen, bør nakkepute støtte deg uten hodet vippes bakover eller forover. Hvis du sover på din side, bør nakkepute holde nesen på linje med sentrum av kroppen din. Husk at eventuelle unaturlige søvn posisjoner som forårsaker halsen for å vri eller bøye lett kan føre til nakkesmerter etter morgen.

Et siste punkt før avsluttende salg: For komfort og en god natts søvn, sørg for at nakkepute er allergitestet og kan vaskes.