Evb

Vær smart om søvn

Små endringer i vaner og livsstil kan ha en stor effekt på søvn.

Du har kanskje hørt noen kvinner snakker om sine biologiske klokker i forhold til fruktbarhet, alle levende skapninger har en annen type interne klokke, kalt døgnrytmen. Det refererer til en 24-timers syklus av aktivitet og sove påvirket av endringen fra lys til mørk. En del av hjernen som kalles hypothalamus styrer døgnrytmen, eller mønster, ved bearbeiding av informasjon (som når øynene oppdage lyset) og skape søvnmønster. Denne døgnrytmen gir deg kø for å gå i dvale.


Relatert: sunne søvnvaner


Hvis du har problemer med søvn og søvnløshet, litt justering av rutine og vaner kan hjelpe.

Strategier for bedre søvn

De fleste voksne trenger ca syv til åtte timers søvn hver natt. Men hvis du er deprimert, syk, eller rett og slett stresset, får en god natts søvn kan være vanskelig å komme med. Med disse strategiene, vil du slutte å kaste og slå og være på vei til drømmeland:

  • Opprett en rolig plass. Hold lysene lav et par timer før sengetid, holde seg borte fra lyse datamaskiner og bråkete TV, og sørge for at temperaturen er kult. Du vil ha en koselig hule alle dine egne til drift av i.
  • Hold en rutine Prøv å holde seg til samme leggetid og vekking tid hver dag -. Dette inkluderer ferier, helger og ferier hvis mulig.
  • Sakte ned. Etablere et par timer med rolig tid før sengetid. Prøv å plukke opp en bok, lytte til beroligende musikk, ta et varmt bad, meditere, eller selv skrive i dagboken din. Dette vil tillate kroppen å slappe av etter en hektisk dag, og sette deg i stemning for søvn.
  • Gjør sove en prioritet Tillat åtte timer i sengen så mye som mulig -. Selv får en ekstra 30 minutter per natt kan hjelpe, sier Phyllis C. Zee, MD, PhD, professor i nevrologi og direktør ved Sleep Disorders Center ved Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago.
  • Trene tidlig. Tren regelmessig, men ikke i løpet av tre til seks timer sengetid. Å være aktiv i løpet av dagen kan senke stress og gi følelse av velvære, som vil hjelpe deg å sove bedre.

  • Relatert: hvorfor du bør trene i morgen


  • . Søvn (ikke fungerer) på soverommet Ikke snu soverommet inn på kontoret ditt - dette rommet bør være reservert for søvn og sex bare.

Vanligste feilene for å få bedre søvn

Du tenker kanskje å ha et glass vin før sengetid vil hjelpe deg å sove bedre, men dette begrepet er bare delvis rett. Alkohol kan gjøre det lettere for deg å sovne, men søvnen vil trolig være lettere enn vanlig - får deg til å våkne opp midt på natten.

Noen over-the-counter produkter som angivelig behandle søvnløshet og søvnløshet kan ikke fungere veldig bra. Enda viktigere er naturlige produkter som ikke er regulert av US Food and Drug Administration (FDA) så det er vanskelig for forbrukerne å dechiffrere hvor trygge disse produktene er.

Resept søvnløshet medisiner kan hjelpe en pasient få litt sårt tiltrengt shut-eye, avhengig av hans symptomer og diagnose. Imidlertid kan noen medisiner være vanedannende, så sørg for å snakke med legen din om fordeler og bivirkninger av potensielle behandlinger.

Grunnleggende strategier og sunn fornuft vil gjøre deg til en bedre sovende og mer produktiv under våkne timer.