Evb

Vagitorier og andre inkontinens behandling enheter

Det er enheter som kan settes inn i kroppen for å behandle urin-inkontinens. Finn ut hva de vanligste enhetene er og hvordan de fungerer.

Innretninger for å behandle urin-inkontinens arbeider enten ved å stanse strømmen av urin eller ved å endre stillingen av blæren og urinrøret for å muliggjøre bedre kontroll blære.

Disse enhetene er ikke like populær som andre inkontinens behandlinger, som Kegel øvelser, blære trening, og medisiner. Men det er folk som jevnlig bruker dem og leger som fortsetter å foreskrive dem til sine pasienter.

Enheter for inkontinens behandling

  • Pessar. Dette er en lateks eller silisium-enhet som kan brukes til å behandle stress inkontinens hos kvinner. Satt inn i vagina, hviler et pessar mot baksiden av skambenet og støtter blæren. Vagitorier er tilgjengelig i ulike former, inkludert bolle og cube former, og må monteres av en lege. Tilpasningsprosessen er lik velge en komfortabel par sko, som pasienten går rundt i noen minutter for å se hvordan enheten føles.
    "Vagitorier har eksistert i årtusener," sier Jean Fourcroy, MD, en Washington DC urolog, en konsulent til Walter Reed Army Hospital, og tidligere Food and Drug Administration rettsmedisiner. "Du er virkelig behandle et bekken etasje prolaps," eller en sagging av organene i bekkenet (blære, livmor) på grunn av svekkede muskler og bindevev som normalt strekke over bunnen av bekken for å gi støtte.
  • Urin segl. Disse er selvklebende skum pads som kvinner sted over urinrørsåpningen. Puten skaper en forsegling og hindrer lekkasje av urin, og gir inkontinens behandling. Puten fjernes før vannlating og erstattes med en ny en etterpå. Puten kan brukes under trening eller fysisk aktivitet, men bør ikke brukes under samleie. De bør kun brukes til å behandle stressinkontinens.
  • Uretral innsatsen. Disse små plugger blir satt inn i urinrøret av kvinner for å hindre lekkasje, og blir fjernet før vannlating. De pleier å være ubehagelig og medfører en høy risiko for urinveisinfeksjon, og så er ikke en populær form for inkontinens behandling. "Det er ingen populær urethral pluggen på markedet," sier Craig Comiter, MD, førsteamanuensis i urologi ved Stanford University Medical Center og en talsmann for det europeiske Urologiske Association. "Mange har blitt oppfunnet, men ingen har blitt veldig populær."
    Andre lignende enheter kommer i form av bokstaver eller sugekopper som passer over urinrøret. Disse uretrale skjold er mer komfortabel, men bare kan brukes i noen timer.
  • Blære nakkestøtte enhet. Denne enheten er en fleksibel ring med to rygger. Når den er satt inn i vagina, ryggene trykke mot de vaginale vegger og støtter urinrøret. Ved å løfte blæren nakke, gir det bedre blærekontroll hos kvinner som lider av stressinkontinens. Enheten må være dimensjonert til å passe, og må tas ut og rengjøres etter urinering. Blære støtte nakken enheter kan være ubehagelig og kan føre til urinveisinfeksjoner.
  • Kunstig urin sphincter. Denne lille enheten er implantert inne menn til å gi stressinkontinens behandling. En smultring-formet mansjett passer elegant rundt urinrøret, mens en pumpe er plassert inne i pungen. Mansjetten blåses opp og presser urinrøret, mot urinlekkasje. Da mannen trenger å urinere, han bruker pumpen til å tømme mansjetten, åpne opp urinrøret. Innen noen få minutter mansjetten reinflates på egen hånd.

Tilbake til Inkontinens Management Center