Evb

Urte kosttilskudd og kardiovaskulær helse

Finn ut hvilke tilskudd kan være gunstig for hjertet helse, som kan være skadelig, og hvorfor.

Opptil 33 prosent av personer med hjerte-og karsykdommer er rapportert å ta urte kosttilskudd - men mens disse kosttilskudd kan være fordelaktig for noen, kan de være skadelig for andre, spesielt hvis tatt i store mengder. Framstilling av urte kosttilskudd er ikke regulert av US Food and Drug Administration (FDA), som betyr at de supplement beslutningstakere er ansvarlig for riktig innhold merking. Imidlertid er FDA ansvaret for å overvåke sikkerheten av kosttilskudd og kan iverksette tiltak mot et selskap hvis et produkt er funnet å være skadelig for forbrukerne.

Mens European Heart Association (AHA) og FDA anbefaler at hjertepasienter og andre ikke ta urte kosttilskudd uten å konsultere sine leger, mange mennesker ta følgende plante-baserte "medisiner" på sine egne for å forbedre deres kardiovaskulær helse:

  • Hagtorn (mayflower, maybush). Denne urten inneholder flavonoider som kan forbedre vasodilatasjon og har antioksidant egenskaper. Men en fersk analyse av det velrenomerte Cochrane Review Board fant at hagtorn er nytten var begrenset til å hjelpe tretthet og kortpustethet. I en annen studie, hagtorn faktisk økt risiko for hjertesvikt sammenlignet med placebo hos personer med denne tilstanden.
  • Lakris. Røttene og underjordiske stengler av lakris planten inneholder aktive ingredienser, inkludert polyfenoler, som kan bidra til å forhindre oppbygging av arterielle plakk. Det har vist seg å øke blodtrykket og forårsake iskemi (begrenset blodtilførsel) og tachykardi (hjertebank).
  • Panax ginseng. Også kjent som asiatisk eller koreansk ginseng, har dette tillegget en rekke aktive ingredienser påstått å være bra for angina, men kan også skade kardiovaskulær helse. Det har vist seg å forårsake både høyt og lavt blodtrykk, takykardi, arytmi, hjertebank, og sirkulasjons-svikt.
  • Guarana. Hentet fra en tropisk bær, inneholder guarana kjemikalier identisk med koffein og kan ha noen antikoagulerende egenskaper. Det kan øke blodtrykket og forårsake takykardi.
  • . Bukkehornkløver Ofte brukt i indisk matlaging, synes bukkehornkløver å bidra til å redusere kolesterolnivået, men kan det ha gastrointestinale bivirkninger og utløse allergiske reaksjoner hos noen mennesker.
  • Danshen eller salvie miltiorrhiza. Dette tillegget stimulerer blodsirkulasjonen, men få placebo-kontrollerte studier har vært utført på dens effektivitet eller farer.
  • Pc-spes. Et preparat av åtte kinesiske urter som har antikoaguleringseffektene, kan PC-SPES forårsake alvorlige blødninger, og kan være dødelig hvis den brukes med foreskrevet antikoagulantia som warfarin.
  • Grønn te. Denne urten inneholder en rekke aktive ingredienser som virker lovende i sine handlinger for å forebygge hjerte-og karsykdommer. Imidlertid mulige negative effektene innbefatter hypertensjon, iskemi, og tachykardi.

Når urte kosttilskudd samhandle med reseptbelagte medisiner

Noen urte kosttilskudd kan samhandle negativt med reseptbelagte medisiner. For eksempel danshen, kan dong quai, PC-SPES, og bukkehornkløver alle har additive effekter når de brukes med den antikoagulerende warfarin, og dette kan øke risikoen for indre og ytre blødninger. Gum guar, ginseng, og Johannesurt kan øke nivået av reseptbelagte hjerte narkotika digoksin, noe som betyr at en pasient kan faktisk være å få for mye digoksin, selv om de tar den foreskrevne mengde.

En studie som undersøkte bruken av urte kosttilskudd fant at 47 prosent av de 1044 kvinnene som ble intervjuet tok minst en urte medisiner. De fleste ikke fortelle sine leger om kosttilskudd fordi de ikke tror de urtepreparater poserte noen helserisiko, og de trodde de ville være tryggere enn foreskrevet medisiner fordi de er naturlige produkter. Etter å ha tatt lakris, ginseng, eller grønn te, derimot, hadde 10 prosent av kvinnene hadde bivirkninger som høyt blodtrykk, iskemi, og takykardi, et par som krevde akutt sykehusinnleggelse.

Urter og et sunt kosthold

AHA anbefaler å få mest mulig ut av næringsstoffer fra et sunt kosthold fylt med frukt, grønnsaker, grove kornvarer, og lav-eller fett-fri meieriprodukter. Hvitløk, bokhvete, drue frø, mørk sjokolade, kanel, granatepler, ingefær, te, har soyaprodukter, fiskeolje og løk alle vist seg å senke nivåene av inflammatoriske midler, triglyserider, glukose, eller kolesterol, sammen med å redusere blodtrykket - alle faktorer som spiller en rolle i utviklingen av en kardiovaskulær sykdom.

Hvis du har en hjertesykdom eller står i fare for hjertesykdom og du tar kosttilskudd som urte medisiner eller enda en enkelt daglig vitamin, er det veldig viktig at du forteller legen din om det. Han eller hun bør være i stand til å fortelle deg om kosttilskudd kan samhandle med andre medisiner du tar.