Evb

Urininkontinens kirurgi

Når andre behandlinger mislykkes å hjelpe, blir kirurgi et alternativ. Lær om kirurgiske prosedyrer som brukes til å behandle inkontinens.

Inkontinens kirurgi er en av de siste valgene en person med urininkontinens bør vurdere.

Hvis du har stressinkontinens (inkontinens forårsaket av fysisk stress som hoste eller trener), ville legene vanligvis heller prøve du har Kegel øvelser først, eller kanskje en enklere prosedyre for eksempel injeksjon av en bulking agent rundt urinrøret. I tilfeller av urge-inkontinens (en tilstand der det er plutselig sterk trang til å urinere som ikke er knyttet til fysisk stress), blære trening og medisiner har vist seg å være nyttig.

Men hvis ingen av disse alternativene har jobbet for deg, vil du kanskje vurdere inkontinens kirurgi. Det finnes flere typer inkontinens operasjoner for å vurdere for stress og urgeinkontinens behandling.

Inkontinens kirurgi for stressinkontinens

  • Suburethral stropper. Den vanligste typen inkontinens kirurgi, er suburethral sling brukes til å behandle stressinkontinens hos kvinner. "Mer enn 90 prosent av våre inkontinens operasjoner er suburethral slynger," sier Craig Comiter, MD, førsteamanuensis i urologi ved Stanford University Medical Center i Palo Alto, California, og en talsmann for det europeiske Urologiske Association.
    Et lite snitt i skjeden, like under urinrøret, og en slynge er så plassert under urinrøret og festet til bindevevet av magemusklene. Seilet er vanligvis laget av et syntetisk materiale som ligner på nylon.
    Seilet fungerer ved å støtte urinrøret. "Du er faktisk styrke den delen av urinrøret gjennom spenning," sier Jean Fourcroy, MD, en Washington DC urolog, en konsulent til Walter Reed Army Hospital, og tidligere Food and Drug Administration rettsmedisiner. Når trykket fra en hoste eller et nys presser på blæren - noe som fører til urinlekkasje for personer med stressinkontinens - urinrøret blir tvunget ned mot seilet, lukking av urinrøret.
  • Spenning uten vaginal tape. En ny type stropper inkontinens kirurgi er også tilgjengelig som involverer spenning uten vaginal tape eller TVT. Prinsippet er det samme, mens båndet blir brukt til å skape en hengekøye under urinrøret for å støtte det mot trykk. Men båndet er et syntetisk mesh som griper omkringliggende vev og holder seg på plass uten sting. På grunn av det, kan legene utføre operasjonen i løpet av en halv time, vanligvis med lokalbedøvelse. Restitusjonstid en tendens til å være raskere enn med den andre type stropper kirurgi. Det er imidlertid en relativt ny fremgangsmåte og de langsiktige risikoen er ikke særlig kjent.
  • Pubovaginal fascial stropper. Annen type slynge kirurgi, innebærer dette å bruke din egen abdominal problemet, eller konseptet, for å lage en slynge under urinrøret. Det fungerer på samme måte som andre stropper for å hindre urinlekkasje når trykket settes på blæren.

Inkontinens kirurgi for urge-inkontinens

  • Sakral nerve stimulering. En liten elektrisk stimulering implantatet er kirurgisk plassert nær den sakrale nerve i korsryggen, vanligvis under huden på det øvre rumpeballe eller magen. Den sakrale nerve styrer hvordan blæren tømmes. Enheten bruker milde elektriske pulser til å fungere som en slags blære pacemaker, og kan redusere eller eliminere urge-inkontinens.
  • Blære-utvidelse. Også kjent som styrking cystoplasty, innebærer dette inkontinens kirurgi å legge en del av tarmen til blæren for å øke blære størrelse, noe som gir blæren mer kapasitet til å lagre urin.

Hvis Kegel øvelser eller enklere prosedyrer ikke har hjulpet, er sjansene du vil diskutere en av disse typer operasjoner med legen din. Mens aldri gjort som et første linje behandling, kan disse kirurgiske prosedyrer være svært effektive, og kan gi lindring du har vært på jakt etter.