Evb

Unngå munnsår hvis du har eksem

En komplikasjon kalt eksem herpeticum er en alvorlig hud infeksjon som kan føre til hvis du fange viruset som forårsaker forkjølelsessår når eksem symptomer er fakling. Her er hvordan å beskytte mot kontakt med forkjølelsessår.

Hvis du har eksem, er du vant til å unngå en lang liste over triggere som kan gjøre symptomene verre. Men kan du ikke være klar over en bestemt og farlig trigger - viruset som forårsaker forkjølelsessår og noen tilfeller av genital herpes.

Direkte kontakt med en annen person er kaldt sår eller genital herpes utbrudd, spesielt når eksem symptomer er fakling, kan føre til svært alvorlig komplikasjon kalles eksem herpeticum.

Eksem herpeticum oppstår når eksem-skadet hud er infisert med herpes simplex virus type 1 (HSV-1) gjennom hud-til-hud kontakt. Normalt er det vanligste symptom herpes en kald sår på leppen eller rundt munnen som tar en uke eller to, for å helbrede. HSV-1 kan også føre til herpes, ofte gjennom oral-genital kontakt, selv om de fleste tilfellene er forårsaket av herpes simpleks virus type 2 (HSV-2).

Hvis du har eksem og få HSV-1 infeksjon på en eczematous område av huden din, kan du oppleve en blistery utslett som kan spre seg raskt. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen påvirke vitale organer og, men sjelden, kan være dødelig. På grunn av disse konsekvensene, er eksem herpeticum betraktet som en dermatologiske nødsituasjon.


Relatert: naturlig rettsmidler for eksem

Symptomer og behandling for eksem herpeticum

De første tegn på eksem herpeticum oppstår ca 5 til 12 dager etter eksponering for viruset. Her er hva du skal se etter:

  • Klynger av blemmer som vises på huden påvirkes av eksem. Ved første, er blemmer fylt med klar væske, men så at væsken blir til gult puss. Hvis venstre ubehandlet, utslett sprer seg i avlinger til andre områder, noen ganger dekker store deler av kroppen. På dette punktet, er utslett svært smertefullt. Blemmer slutt bryte åpne, blø, og skorpe over.
  • Feber, trøtthet, og influensalignende symptomer. Disse symptomene starter ofte som blemmer dukker opp.

Fordi du kanskje ikke engang vet at du har vært utsatt for herpes virus, kan disse symptomene virke svært forvirrende. Du bør ringe din fastlege eller hudlege hvis eksem symptomene blir verre, eller hvis du plutselig se blemmer uten noen åpenbar grunn. Legen din kan velge å behandle deg selv før en definitiv diagnose er gjort fordi tidlig behandling er best. Flere anti-viral narkotika, inkludert acyclovir (Zovirax), kan få infeksjon under kontroll. Disse stoffene kan trenge å bli gitt på et sykehus gjennom en intravenøs linje inn i blodet i noen tilfeller.

Noen ganger kan en person med eksem vil ha en andre eller tredje utbrudd av eksem herpeticum, men disse har en tendens til å være mye mildere.

Hvordan grasiøst unngå folk med forkjølelsessår

Tar skritt for å unngå å få herpes virus i første omgang er din beste beskyttelse mot eksem herpeticum. Det første trinnet er å vite hva en kald sår ser ut. En kald sår vises først som en rød, øm kul. Det utvikler seg deretter inn i en væskefylt blemme som vil sive og skorpe over. En kald sår kan vises hvor som helst, men vanligvis dukker opp rundt leppene, munnen, og selv på eller i nesen.

I herpetisk eksem, kan sårene begynne i et område av eksem et annet sted på huden, slik som armer eller ben.

Hvis du kommer i kontakt med noen som har en åpenbar kald sår, vil disse tipsene hjelpe deg å unngå sosial forlegenhet denne situasjonen ofte bringer:

  • Unngå kyssing. Vis hengivenhet med en klem i stedet.
  • Ikke del mat, drikke, leppestift, leppepomade, etc. Dette inkluderer elementer som kommer i kontakt med en annen persons munn. Høflig avslå med en enkel "Nei, takk."
  • Vask hendene ofte. Personer med en kald sår kan spre viruset ved å berøre sine sår og deretter berører et dørhåndtak, TV-fjernkontrollen, eller andre elementer.

På vakt for herpes symptomer

Genital herpes symptomer kan oppstår på nytt i en person flere ganger hvert år. De involverer typisk kløe eller svie, fulgt av et utbrudd av sår hvor som helst i underlivet eller anal området. Vannlating er vanligvis smertefulle. Et utbrudd kan vare opptil en måned. Husk at en person smittet med genital herpes kan være smittsom flere dager før herpes sår vises på underlivet.


Relatert: hvordan man kan forebygge eksem hudinfeksjoner

Den eneste sikre måten å beskytte deg mot genital herpes er ved ikke å ha sex. Det er viktig å unngå å utføre oralsex på noen hvis du har en kald sår og vice versa. Likeledes er det viktig å unngå oral kontakt med genital herpes sår. Hvis du ikke avstå, bruke kondom, men vær oppmerksom på at kondomer ikke kan hindre herpes infeksjoner siden de dekker bare penis og ikke rundt genital hud.

For å beskytte deg selv likevel nyte seksuell intimitet, ha en åpen og ærlig diskusjon med partneren din. Spør om han eller hun er smittet eller kan være. Forklar at kontrahering herpes kan sette deg i fare for alvorlige komplikasjoner på grunn av eksem. Å ha en ærlig diskusjon på forhånd kan stoppe en ubehagelig situasjon skjer senere.

Mestring med eksem kan være en utfordring for deg, men eksem herpeticum kan presentere en alvorlig trussel. Ta forholdsregler for å beskytte deg selv og redusere risikoen ved å være årvåken om administrasjon av eksem for å unngå oppblussing.