Evb

Unngå kreft stress på jobben

Kreftbehandling avløp kreftpasienter fysisk og følelsesmessig, ofte forlate dem med ingen energi for en ni-til-fem jobb. Disse tipsene kan hjelpe deg å takle kreftbehandling og vedlikeholde din karriere.

Gjennomgår kreftbehandling - enten kirurgi, cellegift, stråling, eller en kombinasjon kreftbehandling - forlater ditt sinn og kropp oppbrukt. Du trenger tid for kroppen å helbrede, gjenopprette og håndtere bivirkninger av disse behandlingene og generell kreft stress. Men hva hvis du må jobbe - eller rett og slett ønsker å jobbe? Her er strategier for å finne den energien som trengs for å holde på jobben.

Kreftbehandling: arbeider gjennom tretthet

Uansett hvilken type kreftbehandling du gjennomgår, er du sannsynligvis kommer til å bli oppbrukt. Under kjemoterapi eller stråling, eller når du gjenoppretter fra kirurgi, er trøtthet en viktig bivirkning som kan la deg for trøtt til å komme seg ut av sengen om morgenen, langt mindre satt i en hel dags arbeid.

Andre vanlige bivirkninger kreftpasienter kan ha å forholde seg til er:

 • Sår i munnen og kroppen
 • Blødninger og blåmerker lett
 • Anemi
 • Problemer med muskler og nerver
 • Hudforandringer
 • Diaré eller forstoppelse
 • Oppkast og kvalme
 • Økt risiko for infeksjon eller kompromittert immunitet
 • Tap av matlyst

Tenk deg å gå på jobb når du har fått influensa eller en lignende sykdom - det er vanskelig å konsentrere seg og være produktiv når du føler deg så svak. Du kan forvente liknende utfordringer når du prøver å jobbe under kreftbehandling.

Kreftbehandling: å finne en balanse

Du vil ikke vite hvordan kreft eller kreftbehandling vil påvirke deg fordi alle er forskjellige. Fatigue er den primære faktor som holder Jane S., en fotograf fra Connecticut, fra å jobbe full tid under hennes langsiktige annenhver uke behandling for eggstokkreft.

"Jeg kan jobbe annenhver uke på dette punktet," sier Jane, med henvisning til de alternative uker fri fra behandling. Hun har vært med cellegiftbehandling siden oktober 2008, og vil trolig fortsette kjemoterapi behandlinger til våren 2010. Det er for lang tid for Smith å gi opp med å jobbe helt, pluss hun nyter det.

"Det virkelig hjelper meg å arbeide," sier hun. "Jeg liker det jeg gjør - jeg har noen virkelig store øyeblikk." Working skaper en rutine og bringer en normalitet til livet som er sårt savnet av mange kreftpasienter.

Jane jobb også gir henne noe å tenke på som ikke er relatert til å være syk. "Jeg kan glemme alt om den grove ting - det tar fokus bort fra kreft," sier hun.

Å holde opp sin energi nok til å kunne jobbe deltid, utøver Smith så mye som mulig og attributtene hennes positive utsikter og høyt energinivå til svømming. Hun liker også det sosiale samspillet i svømming på henne lokale bassenget og jobber med klienter på fotografering skudd. Meditasjon og et sunt kosthold også hjelpe henne føler deg frisk nok til å jobbe.

Kreftbehandling: bor på jobben

Å nyte de mange fordelene med å arbeide under kreftbehandling (utover trenger lønn), kan du prøve disse strategiene som kan gjøre det lettere å holde karrieren i gang:

 • Snakk med sjefen din om å jobbe hjemmefra eller å ha "fleksitid" eller redusert arbeidstid.
 • Prøv å planlegge dine behandlinger ved slutten av arbeidsdagen eller ved ukens slutt, slik at du har en kveld eller helg å komme seg.
 • Forenkle ditt ansvar på jobben, dele eller delegat prosjekter når du kan.
 • Hvis du er komfortabel med å gjøre det, fortell dine kolleger om din situasjon - de vil sannsynligvis ønske å hjelpe og tilby støtte noen måte de kan.
 • Spis et sunt kosthold, mosjon, og gi rom for litt tid for avslapping.

Mange kreftpasienter trives når de er i stand til å holde kontakten med sitt arbeid, og hvis økonomi er en bekymring, kan det hende du jobbe. Ikke alle kreftpasienter vil være i stand til å ta ubegrenset tid på å komme seg fra kreft behandlinger. Å ha en ærlig samtale med sjefen din eller menneskelige ressurser veileder skal hjelpe deg å finne en gjennomførbar plan som kan imøtekomme dine behov og din arbeidsgivers.