Evb

Unngå bakterier på et fly

Er vannet på et fly trygt? hva om luftkvaliteten? få noen råd om hvor bakterier lurer på flyene og hvordan å holde seg frisk når du flyr.

Tørr fly luft kan gjøre deg tørst - og du vet hvor viktig det er å holde seg hydrert, spesielt når du er på reise. Du vet også at å vaske hendene grundig og ofte er en god måte å holde forurenser selv med bakterier, uansett hvor du er. Men er håndvask virkelig effektiv når du bruker flyet vann? Hvor trygt er det vannet som kommer ut av det flyet bad springen likevel? Og er fly luft bare utsette deg for enda flere bakterier? Dette er vanlige bekymringer for mange reisende. Les videre for å finne svar på disse spørsmålene og mer.

Airplane vann sikkerhet
En rekke studier har undersøkt kvaliteten på vann funnet på fly. Europa Environmental Protection Agency (EPA) gjennomført to runder med testing på flyet vann i 2004. Studiene testet både vann fra springen i området der mat og drikke er forberedt for passasjerer samt vann fra kranene i flyet bad synker.

Den første delen av testing kom tilbake med et positivt resultat for bakterier i vannforsyningen av 20 ut av 158 fly, to av disse flyene ble funnet å inneholde potensielt farlige E.coli-bakterier. EPA deretter testet en ny runde med fly for å sjekke vannkvaliteten. Ut fra 169 fly testet, var 29 av dem funnet å inneholde noen bakterier i sin vannforsyning.

Selv om disse resultater har en viss "Ewww"-faktor, viser den også at, i de fleste tilfeller, er fly vann ikke farlig. "Airline vannet er relativt trygt," sier David Lytle, redaksjonell direktør for online travel guide, Frommers.com. Lytle bemerker imidlertid at EPA studien ikke har blitt gjentatt siden 2004, så det er lite andre data for å bekrefte akkurat hvor trygt flyet vann er i dag.

Airplane luftkvalitet
Mange tror at stepping på et fly er som å være begrenset til innsiden av en stor bakterie inkubator. I virkeligheten, derimot, er frisk luft sirkuleres gjennom flyet under flyturen, hvor det blandes med eksisterende luft allerede inne i flyet hytta.

Så mens flyet luften resirkuleres, er det sannsynlig å være mer forurenset med bakterier enn luften i andre lukkede bygninger, for eksempel hjemme eller på arbeidsplassen. Og fordi luften i et fly er forholdsvis tørr, det gjør det vanskelig for luftbårne virus og bakterier til å flyte gjennom luften og infisere passasjerer.

Bo sunt på et fly
Når du kommer gjennom sikkerhetskontrollen, antyder Lytle at alle reisende gjøre det han gjør, slik at de ikke trenger å bekymre deg om forurenset drikkevann eller dehydrering ombord et fly: "Jeg kjøper en stor flaske med vann - den største flasken jeg kan finne," sier han. På den måten, Lytle sier, det er heller ingen grunn til å vente for en flyvertinne å tilby deg en drink.

Den EPA påpeker at folk som er mer sannsynlig å bli syk - for eksempel de som har et svekket immunforsvar på grunn av sykdom - er kanskje lurt å sjekke med flyselskapet før du drikker kaffe eller te ombord i flyet. Hvis drinker er forberedt med vann fra springen fra flyet tank, utsatte mennesker kan være lurt å unngå dem. Flaskevann og kaffe og te forberedt med flaskevann er de sikreste spill, spesielt for folk i denne gruppen.

Selvfølgelig, selv om luften ikke er forurenset med bakterier, virus og bakterier, er det fortsatt mulig å plukke opp en sykdom på et fly. Som en ekstra sikkerhet, bør du vurdere å kjøpe en flaske med rensemiddel, og enda noen desinfiserende våtservietter til å tørke ned plast armlener og andre elementer du sannsynligvis vil berøre ofte i løpet av tiden på flyet.

Poenget: Hvis du er bekymret for at borde et fly betyr at du er garantert å bli syk, sett disse frykt til side. Ta noen enkle forholdsregler kan minimere risikoen for eksponering for bakterier mens du reiser, slik at du kan slappe av og nyte turen.