Evb

Ulcerøs kolitt og kosthold

Så langt har forskerne ikke kunnet knytte kosthold og ulcerøs kolitt symptomer eller behandling, men litt sunn fornuft å spise strategier kan bidra til å kontrollere dine symptomer.

Siden ulcerøs kolitt er en tilstand som påvirker fordøyelsessystemet, er det bare fornuftig at kosthold vil være en viktig del av administrasjon ulcerøs kolitt symptomer. Imidlertid er sammenhengen mellom kosthold og ulcerøs kolitt ikke så enkelt.

"Ingen spesifikke matvarer eller næringsstoffer har blitt funnet å være til nytte i behandling av ulcerøs kolitt," sier David JA Jenkins, MD, PhD, DSC, professor ved Institutt for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Toronto.

James Lewis, MD, MSCE, av Philadelphia / Delaware Valley avdelingen av Crohns og kolitt Foundation of Europe, enig.

"Det er ingen spesielle dietter som har vist seg å føre til ulcerøs kolitt eller for å holde ulcerøs kolitt i remisjon. Faktisk er studier av diett utfordrende, spesielt når de er avhengige av pasienter til å huske hva deres diett var som før de ble syke, "Dr. Lewis sier. "En fersk prospektiv studie ikke klarte å identifisere kosttilskudd faktorer som var assosiert med nyoppstått ulcerøs kolitt. Imidlertid viste en spesielt interessant prospektiv studie blant pasienter med ulcerøs kolitt i remisjon at forbruket av alkohol og kjøtt, særlig rødt eller bearbeidet kjøtt, ble forbundet med tilbakefall av sykdommen. Dette funnet er sett på som støtter hypotesen om at økt hydrogensulfid konsentrasjonen i tykktarmen kan bidra til forverring av dine kolitt symptomer. "

Tilpassede dietter for ulcerøs kolitt behandling? Som ulcerøs kolitt symptomer, er kosthold råd spesifikke for den enkelte. Når du har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt, holde en daglig dagbok over hva du spiser og eventuelle symptomer du opplever den dagen kan vise seg nyttig i å håndtere dine symptomer.

Visse matvarer kan føre til fakkel-ups, mens andre kan holde kolon rolig. De fleste trenger å gjøre sine spise dagbok en livslang vane, som ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand som endres over tid. Ditt kosthold bør gjenspeile disse endringene. Crohns og kolitt grunnlaget for europa nettstedet sørger for oppskrifter som kan hjelpe de med inflammatorisk tarmsykdom, som omfatter ulcerøs kolitt og Crohns sykdom

Vitaminer og næringsstoffer for ulcerøs kolitt behandling
Det er ingen spesielle matvarer eller næringsstoffer kolitt pasienter er generelt anbefalt å unngå eller spise som en del av ulcerøs kolitt behandling. Men trenger kroppen en viss mengde protein, kalorier, fett og andre næringsstoffer, pluss den anbefalte daglige kvoter for vitaminer og mineraler, for å fungere godt. Her er noen andre ernæringsmessige problemer å huske på:
  • Tap av elektrolytter. Kronisk diaré fører ofte til tap av viktige elektrolytter som kalium og magnesium og andre sporstoffer kroppen trenger. Behandling med kortikosteroider, som noen ganger brukes av personer med ulcerøs kolitt, kan føre til mangel på kalsium og bentap. En jern-mangel er det ofte vanlig med ulcerøs kolitt, noe som er et resultat av blodtap forårsaket av sår og inflammasjon. Ditt daglige kosthold og symptom dagbok vil hjelpe din lege og kostholdsekspert arbeidet ut en plan for å møte dine ernæringsmessige behov i alle disse områdene.
  • Væsker. Væskeinntak er viktig i forvaltningen av kolitt symptomer. Siden diaré er en av de mest vanlige og kroniske symptomer på ulcerøs kolitt, er tilstrekkelig væskeinntak viktig for helsen din. Uten nok væske, kan nyre funksjon bli negativt påvirket, noe som fører til en høyere risiko for nyrestein. Under varmere årstider eller når engasjerende i fysisk aktivitet, folk med ulcerøs kolitt må være spesielt forsiktig med å holde kroppen sin godt hydrert. En god måte å sørge for at du får tilstrekkelig hydrering er å drikke en halv unse av væske daglig per kilo kroppsvekt. Til slutt er det viktig å få en tilstrekkelig mengde salt i ditt daglige kosthold. Saltet vil oppmuntre væskeansamling under flare-ups. Dehydrering og tap av salt, på den annen side, kan gjøre at du føler deg svak og sliten.

Samlet sett bør pasienter med ulcerøs kolitt arbeide for en godt balansert kosthold som passer for deres individuelle symptomer og behov. Ditt kosthold kan ikke være årsaken til ulcerøs kolitt, men det kan hjelpe kroppen til å helbrede når du takle et symptom blusse opp. Det er viktig at du rådfører deg med både lege og ernæringsfysiolog for å avgjøre en ernæring plan som er best for deg.

Tilbake til ulcerøs kolitt Management Center.