Evb

Typer hårtap

Det finnes mange typer av håravfall. Det blir ofte kategorisert i henhold til når det skjer i løpet av håret vekst syklus: anagen, catagen, og telogen.

  • Anagenfasen er når håret vokser-hårsekken danner en ny håret. Mest (90%) av håret på hodebunnen er i en vekstfase som varer fra 2 til 6 år.
  • Catagenfasen følger anagen scenen. Dette er en 1 - til 2-ukers overgang scenen mellom anagen og telogen. Mindre enn 1% av hodebunnen håret er i denne fasen.
  • Telogen fase er resten scenen. Ved slutten av denne 3 - til 4-måneders fase, noen av håret faller ut. Å miste opptil 100 hår om dagen er normalt. Når en hår faller ut, blir en ny hår vokser i samme hårsekken, og den økende syklusen begynner på nytt.

Androgenetic alopecia er arvet håravfall. I denne typen hårtap, blir vekst (anagen) syklus kortere og kortere. Hårsekkene spire hår som er tynnere enn normalt. Hårene blir tynnere og tynnere, og til slutt folliklene visne bort.

Alopecia areata er en type hårtap som er forårsaket når immunsystemet feilaktig angriper hårsekkene. Denne typen hårtap begynner å bli verre når hårsekkene inn resten (telogen) fase for tidlig.

Telogen effluvium har mange årsaker. I denne typen hårtap, store mengder hår inn i hvilefase (telogen), noe som fører til Shedding og tynning. Vanligvis ikke mer enn 50% av håret er påvirket, og håravfall kan forekomme opp til 3 måneder etter den hendelse som fører til det. Årsaker er:

  • Psykisk stress eller fysisk stress, slik som nylig operasjon, sykdom eller høy feber.
  • Dårlig ernæring, spesielt mangel på proteiner eller jern i dietten.
  • Bivirkninger av medisiner, for eksempel blodfortynnende (antikoagulanter).
  • Endringer i hormonnivået, slik som de som oppstår etter fødsel, når du tar p-piller, eller i overgangsalderen.

To typer hår tap ikke er knyttet til hårvekst syklus er trichotillomania og traction alopecia.

  • Trichotillomania er en tvangsmessig atferd der en person trekker håret ut av hodebunnen, øyevipper, eller øyenbryn. Det er vanligvis montering spenning før du trekker håret og en følelse av lettelse etterpå.
  • Traction alopecia innebærer hårtap rundt kanten av hårfestet og er spesielt merkbar rundt ansiktet og pannen. Det er forårsaket av din metode for frisørfaget. Enkelte frisyrer kan trekke håret for trange, for eksempel, kan stramme fletter eller stramme hestehale forårsake hårtap.