Evb

Typer av hjertesvikt

Hjertesvikt oppstår når hjertet mister sin evne til å pumpe blod effektivt. Redusert pumpefunksjon av venstre hjertekammer skjer i to viktige måter:

  • Systolisk hjertesvikt. Din ventrikkel ikke presse hardt nok under systole, som er den fasen av din hjerterytme når hjertet pumper blod.
  • Diastolisk hjertesvikt. Din hjertekammer ikke slappe av ordentlig i løpet av diastole, som er den fasen av hjerteslagene dine når hjertet fylles med blod.

Hva skjer i systolisk hjertesvikt? Systolisk hjertesvikt oppstår når venstre hjertekammer pumper mindre blod enn normalt. Det er mange forskjellige problemer som kan føre til at venstre hjertekammer til å pumpe mindre effektivt under systole. For eksempel, hvis en del av hjertemuskelen er skadet av hjerteinfarkt, kan det ikke være i stand til å trekke seg sammen, så vel som det vanligvis ville gjort.

Hva skjer i diastolisk hjertesvikt? Diastolisk hjertesvikt oppstår når mindre blod fyller venstre hjertekammer før det kontrakter igjen. Som med systolisk hjertesvikt, er det mange forskjellige problemer som kan svekke din venstre ventrikkel evne til å fylle på riktig måte med blod under diastole. For eksempel kan kronisk høyt blodtrykk føre til at hjertemuskelen å bli stiv eller fortykket, slik at det ikke kan slappe ordentlig, noe som begrenser hvor mye blod fyller venstre hjertekammer.

Hva er høy-output hjertesvikt? En liten andel av personer med hjertesvikt faktisk har et problem som kalles high-output hjertesvikt. Med høy-output hjertesvikt, er kroppens behov for blod uvanlig høy. Hjertet kan jobbe godt ellers, men det kan ikke produsere en høy nok blodsirkulasjon til å holde tritt med denne ekstra behov. Mindre enn 1% av personer med hjertesvikt har høy-output hjertesvikt.

Det finnes en rekke forhold som i betydelig grad kan øke kroppens behov for blod og oksygen, noe som resulterer i høy-ytelse hjertesvikt. Disse forholdene omfatter anemi, hypertyreose, og graviditet. Selv om årsakene til høy-output hjertesvikt er forskjellig fra årsaken til andre typer hjertesvikt, er sluttresultatet det samme: Hjertet ditt er ikke å levere nok blod til å dekke kroppens behov. Høy-output hjertesvikt resultater i de samme klassiske symptomer på hjertesvikt, som tretthet og kortpustethet.

Hva er høyresidig hjertesvikt? De fleste utvikler hjertesvikt på grunn av et problem med venstre ventrikkel. Men nedsatt funksjon av høyre ventrikkel kan også forekomme i hjertesvikt. Som blod begynner å sikkerhetskopiere bak sviktende venstre ventrikkel og inn i lungene, vil det bli stadig vanskeligere for høyre ventrikkel å pumpe retur blod gjennom lungene. Som venstre ventrikkel, vil høyre ventrikkel slutt svekkes og begynner å svikte. Mens venstre-sidig hjertesvikt er vanligvis årsaken til høyresidig hjertesvikt, kan andre forhold, for eksempel visse lungesykdommer, føre til at høyre ventrikkel til å mislykkes, selv når det ikke er noe problem med venstre ventrikkel.

Personer med hjertesvikt kan ha mer enn én type hjertesvikt. For eksempel kan venstre-sidig hjertesvikt forårsake høyresidig hjertesvikt. I slike tilfeller ikke hjertesvikt ikke ha mer enn én årsak, men heller hjertesvikt påvirker hjertet i mer enn én måte. I andre tilfeller kan det være to separate problemer, for eksempel mitralinsuffisiens forårsaker venstresidig hjertesvikt, men trikuspidalklaff oppstøt forårsaker høyresidig hjertesvikt.

Hvordan kan systolisk dysfunksjon forårsake hjertesvikt? En lav ejeksjonsfraksjon er kjennetegnet av systolisk hjertesvikt. Bestemme din ejeksjonsfraksjon er viktig for effektivt å diagnostisere og behandle hjertesvikt. Systolisk dysfunksjon betyr at hjertet ikke fungerer godt under systole, den fasen av ditt hjerteslag når ditt hjerte klemmer (kontrakter) og pumper blod.

Du kan utvikle systolisk dysfunksjon når en annen alvorlig tilstand, for eksempel koronar sykdom, skader hjertet ditt. Som kroppen prøver å kompensere for systolisk dysfunksjon, kan hjertet bli skadet ytterligere, noe som fører til mer alvorlig dysfunksjon og til slutt til hjertesvikt. Systolisk dysfunksjon rammer oftest venstre ventrikkel, kammer av hjertet som pumper blod ut til kroppen din, men det kan også påvirke din høyre ventrikkel.

Hva er min ejeksjonsfraksjon? Din ejeksjonsfraksjon måler hvor effektivt venstre ventrikkel er å pumpe blod. Under diastole fase av hjerteslag mellom riene, fylles den venstre ventrikkel med en viss mengde blod. Under sammentrekningen de ventrikkel kontrakter og pumper en viss andel av det blod ut til kroppen din. Din ejeksjonsfraksjon er prosentandelen av blodet som fyller din venstre hjertekammer under diastole som deretter pumpes ut i kroppen under systole.

I et sunt hjerte, er ejeksjonsfraksjon mer enn 55%. I systolisk hjertesvikt, er ejeksjonsfraksjon mindre enn normalt, og det kan være så lavt som 10% til 15%. Hvis du har systolisk hjertesvikt, volumet av blod pumpes med hvert hjerteslag (slagvolum) reduseres i tillegg til andelen av blod som pumpes for hvert hjerteslag (ejeksjonsfraksjon).

Hvordan kompensere mitt hjerte for systolisk dysfunksjon? Hjertet ditt kan være i stand til å kompensere for systolisk hjertesvikt ved å få mer blod inn ventrikkel din. Dessverre kan dette arbeidet for å kompensere for systolisk dysfunksjon av venstre ventrikkel dilatasjon skade hjertet videre, fører til mer alvorlig dysfunksjon. Hvis ejeksjonsfraksjon faller under 40% til 50%, vil legene vurdere deg å ha systolisk dysfunksjon. Mens du kan ha en lav ejeksjonsfraksjon uten å utvikle hjertesvikt, jo mer systolisk dysfunksjon du har, jo mer sannsynlig er det å utvikle hjertesvikt.

Hvordan kan diastolisk dysfunksjon forårsake hjertesvikt? Diastole er den fasen av hjerteslagene dine når hjertet slapper av og fylles med blod. Diastolisk dysfunksjon betyr at venstre hjertekammer ikke kan slappe skikkelig under diastole. Som et resultat, ikke din ventrikkel ikke fylles med nok blod før det pumper. Hvis diastolisk dysfunksjon er alvorlig nok, kan det føre til hjertesvikt.

Diastolisk hjertesvikt skjer fordi venstre ventrikkel muskler blir for stiv eller fortykket. For å kompensere for stiv hjertemuskel, har hjerte til å øke trykket inne i ventrikkel du skal fylle ventrikkel. Over tid fører dette økt fylling blod til å bygge opp på innsiden av venstre atrium og til slutt inn i lungene, noe som fører til væske lunger og symptomer på hjertesvikt.

Hvorfor ikke diastolisk hjertesvikt påvirke min ejeksjonsfraksjon I diastolisk hjertesvikt, kan din venstre hjertekammer pumpe godt under systole;? Det er bare ikke fylles med nok blod under diastole. Din ventrikkel kan ha en normal ejeksjonsfraksjon, men den har mindre blod inne i den for å pumpe ut. Som et resultat av dette, ventrikkel pumper ut mindre blod med hver takt (hva legene kaller en nedgang i slag volum).