Evb

Type 2 diabetes og gjær infeksjoner

Kvinner med type 2 diabetes har økt risiko for gjær infeksjoner fordi de har mer sukker i kroppen.

Vaginal gjær infeksjon, også kjent som candidiasis, er en irriterende tilstand som forårsaker kløe og irritasjon rundt vagina, en tykk hvit utflod som ser ut som cottage cheese, og brenner når du bruker badet eller å ha sex. Selv om mange kvinner opplever gjær infeksjoner, kvinner med type 2 diabetes har dem oftere.

Type 2 diabetes: blod sukker og gjær infeksjoner

De fleste kvinner har gjær organismer som en del av deres normale flora, de små mikroorganismer som lever på og inni kroppen vår. Disse mikroorganismene ikke forårsake ubehag eller symptomer fordi de er begrenset i antall. Imidlertid, når det er overvekst av disse normale organismer, blir deres nærvær et problem.

"Ingen vet nøyaktig hvorfor gjær infeksjoner er mer vanlig [hos kvinner med type 2 diabetes], men det er en klar sammenheng med hvor godt en persons diabetes er kontrollert," sier Vincent Woo, MD, leder av den kliniske og vitenskapelige delen av Canadian Diabetes Association. Den økte nivået av blod sukker i diabetes påvirker hele kroppen, ikke bare blod. "Forhøyet blodsukker vises i slimet i skjeden og vulva, slik at de fungerer som en utmerket kultur medium for gjær," sier Daniel Einhorn, MD, vice president i European Association of Clinical Endokrinologer. Gjær får energi fra sukker. Så i et miljø som er fuktig med sukker, kan gjær overgrow.

Type 2 diabetes: diabetes og evnen til å bekjempe infeksjoner gjær

Effektene av diabetes på kroppen blir mer opplagt som tiden går. Folk som ikke holder god kontroll på blodsukkeret kan utvikle komplikasjoner knyttet til de stadig høye nivåer. En komplikasjon er vansker i bekjempelse av infeksjoner, enten bakterier eller sopp.

Dr. Einhorn forklarer, "Noen kvinner, særlig de med dårlig kontrollert diabetes, har noen kompromiss i deres evne til å bekjempe eventuelle infeksjoner." Dette betyr at når en gjær infeksjon har begynt, bli kvitt det kan ikke være så lett.

Type 2 diabetes: gjær infeksjon behandling

Behandling av en gjær infeksjon er den samme for folk med, eller uten, diabetes. "Disse infeksjonene er forvaltet [samme] måte som enhver annen gjær infeksjon. Alle standard agenter vil fungere, "sier Einhorn.

Over-the-counter behandlinger består av soppdrepende vaginale kremer og stikkpiller, som brukes for 1-7 dager, avhengig av produktet. Legen din kan fortelle deg hvilket produkt som er best for deg.

Hvis gjær infeksjoner er svært hyppig eller ikke forsvinne helt, kan legen behandle deg for lengre perioder av gangen eller foreskrive en gjær infeksjon medisiner kalt flukonazol (Diflucan). Dette er en effektiv behandling for gjær infeksjon, men det bør ikke brukes hvis du er gravid.

Selv om de fleste kvinner tror de kan fortelle om de har en gjær infeksjon, dette er ikke alltid tilfelle. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, mange kvinner ofte misdiagnose seg selv og kjøpe over-the-counter gjær infeksjon behandlinger som er ineffektive for problemet sitt. Dette er farlig fordi det virkelige problemet ikke er å bli riktig behandlet. Hvis du er usikker på om du har en gjær infeksjon, eller hvis symptomene ikke forsvinner med over-the-counter behandling, bør du oppsøke lege for riktig diagnose og behandling.

Type 2 diabetes: redusere risikoen for gjær infeksjoner

Mens gjær infeksjoner kan ikke alltid unngås, kan du redusere risikoen for å utvikle en selv om du har type 2 diabetes. Noen tips som kan bidra til å forhindre gjær infeksjoner inkluderer:
  • Unngå iført tettsittende klær.
  • Slitasje bomull undertøy.
  • Spise yoghurt med levende kulturer av Lactobacillus acidophilus.

Men notater Einhorn, "Det viktigste [måten å forebygge gjær infeksjoner] er å optimalisere glukose kontroll, slik at sukkeret i sekreter fra vulva og vagina ikke fremmer oppbygging av glukose."