Evb

Type 2 diabetes: Et testing sjekkliste

Blodsukkeret testing og vanlige eksamener er nøkkelen til å kontrollere symptomer på type 2 diabetes. Her er hva du trenger å vite.

Symptomene på type 2 diabetes er forårsaket av høye nivåer av sukker (glukose) i blodet. Den beste måten å kontrollere disse symptomene og begrense komplikasjoner er å ta godt vare på deg selv, inkludert å kontrollere blodsukkeret regelmessig og følge din medisinske team plan for diabetes eksamener.

"Styre symptomene på type 2 diabetes handler om utdanning og ledelse", sier Dinamarie C. Garcia-Banigan, MD, MPH, en endokrinolog og diabetes spesialist ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts "Personer med type 2 diabetes trenger å gjøre blodsukkeret styring del av sitt daglige livsstil. "

Selv om mange mennesker med type 2 diabetes trenger medisiner for å kontrollere sine symptomer, de fleste eksperter er enige om at de viktigste delene av type 2 diabetes behandling er et sunt kosthold, regelmessig mosjon og gode lederegenskaper. Det betyr å sørge for å holde seg på toppen av blodsukkeret testing og alle dine diabetes eksamener.

Nummer én på sjekklisten: sjekk blodsukkeret

Blodsukkeret testing brukes til å diagnostisere diabetes, men det er også en del av pågående omsorg. "Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er at mennesker med type 2 diabetes lære å holde orden på blodsukkeret, "Dr. Garcia-Banigan sier. Mens noen diabetes testing kan gjøres på egen hånd, må du oppsøke lege for ytterligere kontor tester. Disse blodsukkeret bør være en del av din diabetes ledelse:

  • Self-testing. Muligheten til å overvåke din egen blodsukkeret med en finger pinne og en glukose monitor (glucometer) forteller deg og legen din hvor godt din diabetes ledelse arbeider under gjennomsnittlig dag. "De fleste mennesker med type 2 diabetes trenger å teste blodsukkeret minst en gang om dagen, og dette gjøres vanligvis på morgenen før frokost," Garcia-Banigan forklarer. "En fastende morgen blodsukkeret bør være i størrelsesorden 90 til 110 ". Hvis du tar insulin eller glukose ikke er godt kontrollert, kan legen anbefale en hyppigere testing tidsplan.
  • Glycosulated hemoglobin test (HbA1c) blodprøve. "Denne blodprøven, kombinert med loggen fra ditt daglige selvtesting, gir et godt bilde av hvor godt diabetes har blitt kontrollert i løpet av de siste tre månedene," Garcia-Banigan sier. Noen mennesker som har symptomer er godt kontrollert kanskje bare trenger å gjøre denne testen hvert halvår.
  • Andre blodsukkeret. Når du først diagnostisert med type 2 diabetes eller til tider når behandlingen blir re-evaluert, kan legen bestille en fastende blodsukker test eller en oral glukose toleranse test.

Andre viktige type 2 diabetes testing

Sammen med å kontrollere blodsukkeret ditt, er det viktig å holde tritt med andre diabetes tester som må gjøres på rutinemessig basis:

  • Urin testing. "Det er viktig å se etter tegn på protein i urinen. Hvis urinen protein antallet er mer enn 30, betyr det at du trenger å kontrollere blodtrykket og blodsukkeret bedre. Personer med type 2 diabetes bør ha denne type urin testing utføres minst en gang i året, "Garcia-Banigan sier.
  • Blod lipid testing. Fordi type 2 diabetes øker risikoen for hjertesykdom, må du ha ditt blod lipider (fettstoffer) testet minst en gang i året. Det er viktig å sjekke både kolesterolet og triglyserid nivåer. "Personer med type 2 diabetes og kjent hjertesykdom må kontrolleres oftere," Garcia-Banigan sier. "Du vil at LDL å være under 70 og triglyserider å være under 150".
  • Blodtrykk testing. Både type 2 diabetes og høyt blodtrykk øker risikoen for slag og hjertesykdom. Blodtrykket ditt bør sjekkes ved hver eksamen. "Du bør satse på en systolisk blodtrykk under 130 og diastolisk blodtrykk under 80," Garcia-Banigan råder.

Type 2 diabetes eksamener å planlegge

I tillegg til fastlege eksamener, må du også holde deg oppdatert med disse spesialistene:

  • Diabetes omsorgsperson. "De fleste mennesker med type 2 diabetes bør ha et besøk med sin diabetes spesialist minst en gang hver tredje måned," Garcia-Banigan sier. "Noen av disse besøkene kan være med en sykepleier utøver eller en sertifisert diabetiker pedagog (CDE) på kontoret. Det handler om diabetes utdanning.
  • Dental eksamener. Et symptom på type 2 diabetes er problemer med bekjempelse av infeksjoner, for eksempel tannkjøttsykdom. Det er derfor du bør oppsøke tannlege og tannpleier hvert halvår. "Munnen er en høy-bakterier området, og sunne tenner og tannkjøtt er din naturlige barriere mellom disse bakteriene og blodet," Garcia-Banigan notater.
  • Synsundersøkelser. Synsforstyrrelser forårsaket av grå stær eller glaukom er vanlig hos personer med type 2 diabetes. Netthinnen kan også bli skadet på grunn av komplikasjoner av diabetes. "Det er viktig å se en øyelege og har et strekt øye eksamen en gang i året, eller oftere dersom øyet legen anbefaler det," Garcia-Banigan sier.
  • Ernæring rådgivning. "Understanding ernæring er en viktig del av administrasjon type 2 diabetes," Garcia-Banigan forklarer. "I de fleste tilfeller starter det med å miste 5 til 10 prosent av kroppsvekten din." En ernæringsfysiolog eller diabetes ernæring ekspert kan hjelpe deg å lære å telle karbohydrater og tid måltidene dine riktig. Kosthold og ernæring rådgivning bør gjøres i løpet av alle dine rutinemessige kontoret besøk, og oftere ved behov.

"Depresjon og søvnapné er andre problemer som kan være mer vanlig hos personer med type 2 diabetes, så ser etter tegn og symptomer på disse tilstandene bør også være på sjekklisten, "Garcia-Banigan legger.

Din diabetes testing og eksamener er veldig viktig, men ingenting er viktigere enn utdanning selv om type 2 diabetes og tar en aktiv rolle i diabetesbehandlingen. Spør din diabetes omsorgspersoner til å hjelpe deg å lage en personlig sjekkliste, og gjøre administrere din diabetes vel en del av din livsstil ved å holde at sjekklisten oppdatert.