Evb

Trening modifikasjoner for revmatoid artritt

Bare fordi du har revmatoid artritt betyr ikke at du må sitte ute på yoga klasse eller pass opp elliptisk maskin. Prøv disse tipsene for å oppnå god og sikker revmatoid artritt trening.

Det kan være tøft å få de stive og knirkete ledd ut av sengen om morgenen når du har fått leddgikt. Og trekke deg ut av senga bare for å treffe gym eller fortau for noen øvelse virker som en enda bedre grunn til å bare trekke dyna over hodet. Det er ikke rart at 53 prosent færre mennesker med leddgikt får fysisk aktivitet sammenlignet med folk som ikke har leddgikt, ifølge den siste offentlige tallene.

Men å ha revmatoid artritt er ingen unnskyldning for å hoppe ut på trening - faktisk kan trening virkelig bidra til å forbedre leddsmerter og leddstivhet. Men du trenger ikke å gjøre noen endringer for å sørge for at du hjelper, ikke vondt, leddene.

Når du har fått leddgikt, kan leddene bli stiv, verkende og smertefulle. Så høy effekt sport og øvelser kan være ubehagelig og skadelig for leddene.

"Det er viktig for RA-pasienter til å endre øvelser for å unngå unødig belastning på leddene og senene som støtter dem," sier Karen J. Green, en fysioterapeut ved Cleveland Clinic i Ohio.

"Målet med å tilpasse øvelsene er å redusere stress på endene av felles bevegelse, redusere smerte, og maksimere fordelene ved trening samtidig redusere potensielle barrierer", forklarer Grønn.

Lavfrekvenstrening for RA

Jo lavere effekt øvelsen, jo bedre. Så finne måter å tone ned belastningen på leddene i noen øvelse du gjør.

"Mange vanlige øvelser er trygge og effektive for RA pasienter - med mindre modifikasjoner,» sier Grønn. Hun foreslår å velge for øvelser som allerede er lav effekt, for eksempel:

 • Yoga
 • Pilates
 • Vekttrening

Følgende aerobic øvelser er lav effekt - og de vil ikke stresse leddene:

 • Ri en øvelse sykkel.
 • Trene på en elliptisk maskin.
 • Ta en svømmetur eller prøve vannaerobic.
 • Ta en rask spasertur.

Disse øvelsene allerede ta det med ro på leddene - men du kan likevel ha behov for å endre dem litt. "Nøkkelen modifikasjon strategi for et treningsprogram er å lytte til kroppen og unngå å stresse leddene på slutten av tilgjengelig utvalg av bevegelse", sier Grønn.

Når du har gitt kroppen din en god treningsøkt, er det greit å være litt sår. Men "du burde ikke presse kroppen til smertefulle bevegelser eller bevegelser," legger hun til. Push leddene bare innenfor rekkevidden av bevegelse som er behagelig for deg hver dag - og vet at grensen kan være annerledes enn den var dagen før.

"Mengden av behagelig bevegelse tilgjengelig kan endre seg fra dag til dag", sier Grønn. Og hvis du finner ut at revmatoid artritt smerte forverres, "respektere dine symptomer," legger hun til. Tillat deg selv en lettere dag slik at du ikke forverre leddsmerter og hovne ledd - men ikke gi opp og avslutte.

Trening modifikasjoner for RA

Enten du løfte vekter eller trene i treningsstudioet på en maskin, sier Grønn at det er et par endringer for å huske på å oppnå en god revmatoid artritt trening:

 • Prøv å utøve dine større kroppsdeler og muskler (som underarmene og albuene) i stedet for de små (for eksempel håndledd, fingre og hender).
 • Ikke trener til poenget med ubehag. Du vil føle en fin strekk følelse, ikke smerte.
 • Ta hensyn til de signalene kroppen din gir deg.
 • Redusere intensiteten på treningsøktene dine hvis du føler leddsmerter eller sårhet.

Hvis du har visse ledd som er den svakeste, presse de mindre og fokusere på dine sterkere leddene. Husk også å jobbe ledd over hele kroppen din, gå gjennom øvelsene slik at alt får en sjanse til å flytte uten å overdrive repetitive bevegelser og forårsaker skade.

Og til slutt: "Keep it up", sier Grønn. "Fordelene med regelmessig mosjon langt oppveier risikoen for folk flest."

Når du har revmatoid artritt, er trening ingen dans på roser. Men får regelmessig trening kan forbedre leddgikt smerte og hevelse i ledd, så komme ut av sengen hver morgen er en litt enklere - uansett hva din morgen holder.