Evb

Topp bidragsytere til hjertesykdom

Til tross for økt offentlig oppmerksomhet, hjertesykdom er fortsatt den største helseproblem mot europa. Les om årsakene til hjertesykdom i hverdagen helse eksklusive ekspert paneldiskusjon.

Everyday helse: Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i Europa. Hvilke tre faktorer er de største bidragsyterne til dette utbredt problem?

Dennis goodman, MD ( dennisgoodmanmd.com, hdlbooster.com, nymamed.com )
Kardiolog, klinisk førsteamanuensis i medisin ved New York University, direktør for integrerende medisin ved New York Medical Associates, og utvikleren av HDL Booster supplement

Bearbeidet mat, sukker, mais sirup, mangel på mosjon og stress bidrar til oksidativt stress på kroppen vår, noe som fører til betennelse og åreforkalkning i blodårene (som minner om å ha rustne rør). Kroppens vitale organer, som hjernen og hjertet, ikke får den nødvendige oksygen og næringsstoffer for å fungere skikkelig, og det endelige resultatet er et hjerteinfarkt, hjerneslag og død. Hvis en tenker på hans eller hennes kropp som en kraftig motor bil, ville man aldri bruke skitne, suboptimal drivstoff og forvente topp ytelse. Premium drivstoff er beslektet å spise et sunt kosthold med ferske grønnsaker, frukt, økologiske produkter, nøtter, bønner, fiber og sunne oljer som olivenolje - en Middelhavet diett. Hvis bare vi behandlet våre kropper med så mye omsorg som vi gjør en splitter ny bil!


Hva du skal gjøre - og ikke gjøre - for hjerte helse.


John mandrola, md, FACC ( drjohnm.org )
Cardiac electrophysiologist

Den første og mest åpenbare, er bidragsyter til hjertesykdom fedme. Etter hvert som samfunnet blir mer moderne, mer elektronisk, og mer knyttet, beveger vi oss mindre og spiser mer. For våre arterier og hjertet, er dette en forferdelig situasjon. Og det er en nedadgående spiral, fedme fører til høyt blodtrykk, diabetes, søvnforstyrrelser, og skjelettproblemer, som alle ytterligere redusere vår mobilitet til vi kommer, som Malcolm Gladwell kaller det, tipping point - the point of no return.

I Europa er den nest største bidragsyter til hjertesykdom røyking. Selv om frekvensen av voksen røyking har redusert, er unge folk røyke mer. Røyking øker markant risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag fordi det inflames blodårene og gjør at blodet klissete - en dødelig kombinasjon. Og risikoen for hjertesykdom er ikke bare isolert til røykere alene, røykere er berørt, så vel ved deres røyk. Samfunn som har forbudt offentlig røyking rapport langt færre hjerteinfarkt, og røykere som sluttet se deres hjerteinfarkt risikoen avta i løpet av noen dager.

Den tredje grunnen til at hjertesykdom er fortsatt utbredt er, ironisk nok, gode nyheter: Det er fordi folk lever lenger. Hjertesykdom forverres med alderen, og som medisinsk behandling av andre sykdommer bedre, folk lever lenge nok til å få hjertesykdom. Ta de siste fremskritt innen kreftbehandling som et eksempel, en pasient som overlever kreft nå lever lenge nok til å få hjertesykdom.

Nieca Goldberg, MD ( niecagoldbergmd.com )
Kardiolog, NYU kvinner Heart Center, forfatter av Dr. Nieca Goldbergs Complete Guide til kvinners helse

Lisa matzer, md, FACC ( drmatzer.com )
Forebyggende kardiolog og kvinners hjerte spesialist

Den viktigste bidragsyter til dette problemet kan være mangel på forståelse blant publikum, og selv blant noen innen det medisinske miljøet, om hvordan vi kan behandle og reversere skader på hjertet. Vi har nå et meget godt inntrykk av hvordan hjertesykdom er forårsaket og de nødvendige trinnene for å hindre det. Hjertesykdom er, for det meste, en sykdom forebygges.

En annen faktor som bidrar til den høye forekomsten av hjertesykdom er at mange pasienter med risikofaktorer for hjertesykdom ikke engang vet at de har disse risikofaktorene. Folk ser sine leger bare når de har et problem, og legene gjør ikke screene folk som er i dag asymptomatisk.

Til slutt, selv om behandling for hjertesykdom er blitt bedre, er det en rekke mennesker som har utviklet pre-diabetes skyldes mangel på fysisk trening og mye kalorier i kosten, som er en viktig risikofaktor for utvikling av hjertesykdom.