Evb

Topp 5 pinlige oral helseproblemer... løst!

Stinky pust, stygge munnsår, og tannråte: vi har en løsning for alle dine dental-helse dilemmaer.

Den beste måten å holde munnen, tennene og tannkjøttet ser og føler stor? Din daglige munnhygiene rutine, kombinert med et balansert kosthold og vanlige tannlege besøk.

Men etter disse oral hygiene bud er ikke alltid nok. Mange vanlige oral-helseproblemer, slik som dårlig ånde, tannråte, erosjon, viker tannkjøtt, og munnsår, kan la folk føler både fysisk ubehagelig og motvillige til å smile. Heldigvis, med de riktige behandlingene disse pinlige oral-helseproblemer kan løses! Sjekk ut disse rettsmidler fra European Dental Association (ADA):

Dårlig ånde

Behandling for dårlig ånde, eller halitosis, varierer avhengig av årsaken. Munnhygiene er viktig siden det bidrar til å holde matrester fra å samle bakterier og råtner i munnen. Hvis tannlegen gir deg en friskmelding, skjønt, må du undersøke nærmere.

Din dårlige ånde kan være et resultat av en medisinsk lidelse, for eksempel en luftveisinfeksjon, kronisk bihulebetennelse eller bronkitt, diabetes, en gastrointestinal forstyrrelse, for eksempel GERD, eller en lever eller nyre sykdom. Bruken av spesielle medisiner kan forårsake tørr munn, noe som kan bidra til dårlig ånde. Og noen ganger kan løsningen være så enkelt som å endre kostholdet: Hvis du er en hvitløk eller løk lover, kutte ned på disse matvarene vil hjelpe. Så vil kutte ut tobakk hvis du er en røyker.

Tannråte og erosjon

Børsting to ganger om dagen med fluortannkrem, tanntråd en gang om dagen, og besøker tannlegen regelmessig for eksamener og rengjorde vil bidra til å bekjempe tannråte og erosjon. Tannlegen din kan også anbefale beskyttende plast forseglinger for å redusere risikoen for forfall. Spise en balansert diett og holde snacking til et minimum vil også hjelpe avverge plakk og erosjon. Hvis du er spesielt opptatt av erosjon, unngå syrlig mat og drikke, for eksempel sitrusfrukter og juice, tomater, pickles, brus og sportsdrikker, siden studier tyder på at de kan strippe emalje fra tennene. Magesyre kan også bidra til erosjon, så hvis du har en medisinsk tilstand som syre-reflux sykdom eller bulimi, får behandling er avgjørende.

Viker tannkjøtt

Tannkjøttet trekker seg tilbake og periodontal sykdom kan ha alvorlige konsekvenser. Tidlig stadium gingivitt fører til at tannkjøttet blir rødt og hovent, og til lett for å blø, mens de mer avanserte periodontitt skader tannkjøtt og bein som støtter tennene, forårsaker dem til å løsne og falle ut. Den ADA anbefaler børsting, tanntråd, og holde opp med vanlige tannlege helsen og periodontale eksamener. Everyday Health dental ekspert, Dr. James E. Jacobs, legger til at siden tannkjøttet trekker seg tilbake kan også skyldes aggressive tannpuss med middels eller hard bust, feilplasserte tenner, eller dårlige vaner som knuger, sliping, eller skrape tannkjøttet med fremmedlegemer, du kan også bidra til å beskytte tannkjøttet ved hjelp av en UltraSoft tannbørste og iført en nightguard å redusere belastningen på tennene dine hvis du har en tendens til å bite eller slipe om natten. I tillegg anbefaler Dr. Jacobs søker profesjonell dental, ortodontiske, eller periodontic hjelp til å få bite behagelig, tennene riktig justert, og om nødvendig, tannkjøttet podet.

Munnsår

Canker sår og forkjølelsessår er to av de mest vanlige sår som dukker opp rundt munnen. De kan være smertefulle, irriterende og skjemmende. Cankers utvikler seg inni munnen, mens munnsår eksternt, vanligvis på kanten av leppene. Heldigvis begge disse typer sår tendens til å leges på egen hånd innen en uke eller så, og canker sår kan behandles med over-the-counter aktuelle bedøvelse eller antimikrobiell munnen skyller å redusere ubehag. Aktuelt bedøvelsesmidler kan også gi midlertidig lindring for forkjølelsessår. Hvis du er flau av hyppige kaldt såre utbrudd, snakk med legen din om å få en resept for antivirale medikamenter som kan bidra til å redusere infeksjoner fra herpes virus.