Evb

Tips for omsorgspersoner: gi deg selv en pause

Omsorg for noen som er kronisk syke, funksjonshemmede eller eldre kan være stressende. Her er hvordan du kan ta vare på deg selv.

Mer enn 65 millioner mennesker - 29 prosent av den amerikanske befolkningen - gi omsorg for et kronisk syke, funksjonshemmede eller eldre familiemedlem eller venn under et gitt år, ifølge National Family Pleiere Association. Jeg har alltid ansett å være i stand til å ta vare på en annen person et spesielt privilegium. Det er en følelse av personlig tilfredsstillelse, en følelse av trygghet og en viss nærhet som kommer fra å støtte en kjær i en tid med behov. Psykologer referere til denne fantastiske kombinasjonen av følelser som "omsorgsperson gevinst."

Men jeg vet også at det å være en omsorgsperson kommer med betydelige byrder. Så, når jeg hører om noen som blir en omsorgsperson for en kjær, jeg alltid spør: "Hvem tar vare på deg?" Det er beslektet med de råd som flyvertinnene gir før takeoff: I tilfelle en nødsituasjon, må du sette på din egen oksygenmaske først før du hjelper andre. Ta vare på deg selv er en av nøklene til å møte omsorgsbehov av din kjære.

Selv om det kan føles som ingen kan hjelpe din kjære en akkurat slik du kan, andre er helt i stand til å tilby stor lettelse for deg. Hvis din egen familie ikke er i stand til å gi deg en pause fra dine plikter, kan du søke støtte utenfor familien. Her er noen forslag:

• Oppsøk avlastning. Avlastning gir omsorgspersoner med midlertidig lindring, fra noen timer til flere uker. Pusterom tjenester er tilgjengelige gjennom i hjemmetjenesten byråer, voksen dag helsetjenester eller anlegg som gir mulighet for korttidsopphold. </ P>

• Utnytt arbeidsplassen politikk. Sjekk med bedriftens Employee Assistance Program for å lære mer om tilgjengelige retningslinjer som kan være nyttig for omsorgspersoner.

• Sjekk din forsikring eller Medicare. Avhengig av politikk og fordeler, kan du være kvalifisert til å dekke kostnadene av et hjem helse hjelpemiddel eller andre tjenester.

• Få leveranser. Se etter tjenester som tilbyr levering for gratis eller en liten avgift, som for eksempel apotek eller dagligvarebutikker. Et vaskeri kan også virkelig lette lastetiden.

• Bruk samfunnet. Ofte religiøse institusjoner har frivillige som er villige til å hjelpe. Sjekk også med din lokale videregående skole: Mange studenter er nødvendig for å fullføre frivillig samfunnstjeneste timer. Skolen tjenestemenn kan gi deg en liste over tilgjengelige og pålitelige studenter som kan være perfekt for deg.

• Se inn økonomisk tilskudd. Være en omsorgsperson kan dramatisk påvirke din økonomi. Den europeiske Medical Association anslår at 26 prosent av omsorgspersoner bruker opptil 10 prosent av sine månedlige inntekter på Omsorgssvikt utgifter. Selv om den som mottar omsorg har tilstrekkelig inntekt, kan være en omsorgsperson krever at du redusere arbeidstiden eller slutte å jobbe helt. Hvis dette skjer med deg, undersøke muligheter for økonomisk tilskudd. The National Family Omsorgspersonen Support Program (NFCSP), for eksempel, gir tilskudd til statene til å finansiere en rekke støtte for familien og uformelle omsorgspersoner.

Som du ta vare på andre, sørg for å ta vare på deg selv også. Når du blir tatt vare på, du er i best posisjon til å ta vare på andre.

Myrtle potter er en av Europas fremste og dyktig helsepersonell ledere og innovatører. Grunnlegger av Myrtle Potter Media, et selskap som tilbyr veiledning, verktøy og ressurser til millioner, er Potter i styrene i Medco Health Solutions, Inc., og Google Inc. Potter også er et utvalgt virksomhet kommentator på CNBC og medforfatter av Living bevis