Evb

Tips for foreldre et barn med ADD / ADHD

Som forelder, dine handlinger forme livet til barnet ditt. Et barn med ADD / ADHD, men stoler mer tungt på dine spesielle foreldreferdigheter. Her er noen tips for å etablere grunnregler og rutiner i barnets liv.

Foreldre kan presse noens tålmodighet til bristepunktet til tider. Dette gjelder spesielt for foreldre til barn med oppmerksomhet-Deficit Disorder (ADD) / Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Få et barn med ADD / ADHD til å betale oppmerksomhet og fullføre en oppgave kan være den største utfordringen. Dette er fordi foreldre ferdigheter som arbeider for barn uten sykdommen ikke har samme effekt på barn med ADD / ADHD. Hvis du spør den gjennomsnittlige barnet å kle på skolen, oddsen er han eller hun vil gjøre det, før eller senere. Be et barn med ADD / ADHD å gjøre dette, og han eller hun vil trolig bli distrahert av noe annet eller glemmer oppgaven helt.

Men den gode nyheten er at det er foreldre teknikker som er spesifikke for ADD / ADHD som kan bidra til å gjenopprette ro og orden i din husholdning. "Hvis du behandler et barn som har ADD / ADHD som om de ikke har det, vil dette ende opp i katastrofe", sier Sharon K. Weiss, atferdsmessige konsulent og forfatter av Fra kaos til Roe (Penguin Group, 2001). "Som alle barna, de med ADD / ADHD nytte av struktur og forutsigbarhet. Forskjellen er at for barn med ADD / ADHD, disse tingene er viktig."

Her er noen strategier du kan bruke hvis du er forelder til et barn med ADD / ADHD:

Etablere rutiner

En pålitelig rutine er viktig for å hjelpe barn med ADD / ADHD lykkes. "Disse barna dra nytte av repetisjon og forutsigbarhet", sier Weiss. "Rutine betyr at de fungerer mer effektivt."

Barn med ADD / ADHD svarer godt til visuelle meldinger, så lage en tidsplan som viser dagens hendelser. Hvis få barnet ditt med ADD / ADHD på skolen i tide er en utfordring, lage en liste over alt som må gjøres før han eller hun er på bussen. Hvis listen er for lang, pare den ned ved å finne ut hva som kan gjøres kvelden før. Som barnet aldre kan du legge til flere forventninger, for eksempel "lage din egen frokost." Men i begynnelsen, skape en overkommelig liste som setter barnet opp for å lykkes til tross for at ADD / ADHD.

Etablere konsekvenser

Hver handling bør ha en konsekvens, og konsekvensene bør innkreves hver gang det er et lovbrudd. "Hvis barnet lærer at det du sier ikke blir fulgt opp, vil de bare gjøre hva de vil," sier Adam Winsler, Ph.D., professor i utviklingspsykologi ved George Mason University i Fairfax i Virginia

Et barn med ADD / ADHD krever stadige påminnelser om hva som er upassende oppførsel. Gi ham eller henne en sjanse til å rette opp det som er galt før praktisere disiplin. For eksempel, hvis du spør barnet ditt til å dekke bordet og han eller hun ikke gjør det, gi en advarsel om disiplin før innkreving det.

Etablere belønninger

Ikke bare peke ut hva barnet ditt med ADD / ADHD gjør galt. For eksempel, hvis kampene har vært et problem i huset ditt, belønne barnet ditt hver gang han eller hun er i stand til å komme gjennom en tur til butikken uten å trekke et søsken hår. For hverdagens gjøremål, lage en oppgaveliste med et stjernekart og gi belønninger for å få stjerner i alle boksene. På denne måten negativ atferd er ikke den eneste måten for barnet å få oppmerksomhet.

Etablere konsensus

Foreldre et barn med ADD / ADHD er en utfordring, så det er viktig at foreldre - samt besteforeldre, barnepiker og andre omsorgspersoner - enige om en fast sett med Omsorgssvikt teknikker som er spesifikke for ADD / ADHD. "Hvis en av foreldrene er for mild, har barnet en forventning fra en av foreldrene og noe annet fra den andre, og det er veldig forvirrende," sier Sandra Sexson, MD, barn analyse psykiater med mcg Health System i Augusta, Ga "Kids lære å gå til mildere foreldrene for å få tillatelse. "