Evb

Tips for å håndtere restless legs syndrom

Det finnes en rekke selvhjelpverktøy metoder for å redusere maddening symptomer på restless legs syndrom (RLS). Prøv disse enkle trinnene.

Restless legs syndrome (RLS) kan påvirke mer enn 12 millioner europeere. Personer med denne tilstanden føles ubehagelig følelse i bena som kan beskrives på en rekke måter, for eksempel en brennende følelse eller en snikende følelse av bevegelse i bena. Disse symptomene er vanligvis verre når folk er i ro eller ved utbruddet av søvn.

Tre medisiner, ropinirol (Requip), pramipexol (Mirapex), og gabapentin (Horizant), har blitt godkjent nylig å hjelpe tamme skjerpende symptomer for moderate til alvorlige tilfeller av restless legs syndrom. Disse stoffene, som også brukes til å behandle Parkinsons sykdom og epilepsi, kan føre til en lang liste med bivirkninger, inkludert svimmelhet og svimmelhet når du står opp fra en hvile posisjon.

Imidlertid er medisinen ikke den eneste måten å takle RLS. Personer med restless legs syndrom kan også finne lindring med enkle egenomsorg metoder og små endringer i sine rutiner, sier Mark Buchfuhrer, MD, en lege som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser i Downey, California, og medforfatter av Restless Legs Syndrome: Mestring Med Dine søvnløse netter.

Enkle endringer kan hjelpe deg med å administrere RLS

Hvis restless legs syndrom er å gjøre din netter mindre fredelig, foreslår Dr. Buchfuhrer gi disse strategiene et forsøk:

Få mer fysisk aktivitet. "En av de tingene som ser ut til å hjelpe er moderat, regelmessig mosjon," Buchfuhrer sier.

I en fersk studie, forskere tildelt 28 personer med RLS til enten en 12-ukers treningsprogram eller en kontrollgruppe uten trening. De i øvelsen gruppen gikk på tredemølle i 30 minutter ved en lav til moderat intensitet og utført underkroppen styrke-trening aktiviteter tre ganger i uken. På seks uker hadde øvelsen gruppen betydelig lavere RLS alvorlighetsgrad, som forble forbedres ved slutten av studien.

Endre kosthold. Noen pasienter har lagt merke til at å spise raffinerte karbohydrater synes å forverre deres restless legs syndrom symptomer, sier Buchfuhrer. Kutte ut mat som iskrem og andre søte snacks kan hjelpe tilstanden. Koffein og alkohol har også en tendens til å utløse rastløse ben, sier han. Redusere eller stanse din alkoholforbruk, og hvis du må forbruke koffeinholdige drikker, som brus og kaffe, bare gjøre så tidlig på dagen.

Vurdere jerntilskudd Personer med lave nivåer av ferritin -. Hovedlageret enhet for jern i kroppen - har en tendens til å ha alvorlig RLS. "Vi anbefaler at alle med RLS har sin serum ferritin nivå [sjekket]," Buchfuhrer sier. Denne testen er en spesielt følsom måte å finne ut om du har lavt jern.

Hvis serum ferritin er lav, kan jerntilskudd være nyttig for RLS. Du kan også få mer jern i kosten ved å spise mat som biff, bønner, og forsterkede frokostblandinger.

Hold deg opptatt. Siden RLS symptomer tendens til å være verre på kveldene og når du er stillesittende, planlegger flere aktiviteter senere på dagen, foreslår Buchfuhrer. Ta opp dine TV-programmer og se dem tidligere på dagen, sammen med å gjøre mindre husarbeid som å betale regninger. Spare rengjøring i hjemmet og vaskerom å gjøre senere på dagen slik at du skal flytte rundt når symptomene blir mer aktive.

Trim hjernen. Hvis du sitter i en lang periode, som på et fly, fokuserer oppmerksomheten på en bok, puslespill, eller spill, antyder Buchfuhrer. Bor engasjert mentalt kan redusere symptomene i disse situasjonene.

Nå ut. Gjør kontakt med online RLS støttegrupper, oppfordrer Todd Foltz, Kansas City, Mo, ​​som har hatt RLS siden barndommen. Foltz avhengig i stor grad på medisiner i dag for lindring fra sine kroniske symptomer, men han fortsatt bruker varme bad, stretching og trening som en del av sitt behandlingsregime. Ved å komme i kontakt med andre mennesker med tilstanden, kan du plukke opp flere selvhjelps-pekere, samt få litt trøst i å vite at andre er å finne måter å håndtere RLS.

    Arbeide sammen med legen din, kan disse enkle endringer avlaste frustrasjon over restless legs syndrom.