Evb

Tina baron: hvordan å miste vekt hjalp meg kjempe diabetes

Når blodprøver viste tina baron hun var borderline for type 2 diabetes, var det wake-up call hun trengte. Nå hun ser hva hun spiser, øvelser, og holder henne blodsukkeret under kontroll.

Tina Baron of Long Island, NY, hadde vært å sette på vekt og visste at hun måtte gjøre noe når hun treffer 208. "Bære den slags vekt på min 5'3" ramme var gal, "sier den 51 år gamle." Jeg følte treg og mine knær og hofter vondt. Det var ingenting konkret, men kroppen min sa: ". Jeg ønsker ikke å være denne vekten og være denne tunge '"

Fordi hun hadde en familiehistorie med diabetes, hadde hennes leger advarte henne og sa: "Du må gjøre noe, du kan ikke bare fortsette på denne måten." En sykepleier utøveren venn var ganske sløv, også. "Hun holdt fortelle meg at når du har diabetes, alle disse celleforandringer skjer i kroppen din, og du kan ikke reversere dem," sier Baron, som legger til at hennes venn fortalte henne: ". Du må stoppe denne"

Baron, en regnskapsfører og mor til to tenåringer, 15 og 19, sier hun hadde lagt merke til de pounds snikende opp. "Jeg kunne ikke skylde på barna," sier hun. "Jeg var på forretningsreise og spise feil og gradvis holdt vektøkning."

Sent i fjor, da Baron HbA1c (en måling som reflekterer den gjennomsnittlige mengden av sukker i blodet over tre måneder) nådde 6,4, ble hun satt på en diabetes narkotika og beskjed om å se en endokrinolog og ernæringsfysiolog. En HbA1c på 5,7 eller mindre er normalt, 05.07 til 06.04 er pre-diabetes, og 6.5 eller høyere indikerer diabetes, hvis dette tallet er bekreftet ved en ny test, ifølge National Institutes of Health.

"Det var den oppvekker jeg trengte," Baron sier. Hun begynte å jobbe på treningsstudio og spise en sunn diett som hun utviklet med en ernæringsfysiolog.

En 30-kilos vekttap

Ernæringsfysiolog hjalp Baron vedta et kosthold rikt på grønnsaker, fiber og magre proteiner, og lite karbohydrater. Den første uken av å spise salater i stedet for smørbrød var vanskelig, innrømmer Baron. "Jeg er en ost-aholic og var sint at jeg ikke bare kunne spise hva jeg vil," sier hun. Men da hun falt med 6 pounds i den første uken, Baron enige om det var verdt å gjøre endringene.

Uten kramper stilen hennes for mye, hadde Baron et vekttap på nær 30 pounds i ca syv måneder. "Min HbA1c er ned til 5,7 og mitt kolesterol er 126," hun forteller. "De er begge innenfor normalområdet, og hoftene mine gjør ikke vondt. Knærne gjør ikke vondt. "

Hun siden lagt ost tilbake i kostholdet hennes, men friske versjoner som er lavere i fett. For snacks, er hennes favoritt gresk yoghurt, mandler og kanel. Hun har også byttet fra raffinerte karbohydrater til hele korn - brun ris i stedet for hvit, hel-hvete brød i stedet for hvitt, og søte poteter i stedet for pommes frites.

"Jeg leste for lenge siden at hvis du mister bare fem prosent av kroppsvekten, det gjør en stor forskjell," Baron sier. "Jeg har mistet over 10 prosent nå, så det er en stor forskjell."

En brystkreft overlevende, er Baron bestemt på å miste mer vekt og jobber hardt for å gjøre det. "Men jeg ikke lenger ser ut som en strandet hval," sier hun stolt. "Jeg jobbet med det, og selv om jeg må fortsette å håndtere det, jeg definitivt gjøre føle seg bedre."

Legge oppgaven til planen

Baron tilhørte et treningsstudio tre miles fra sitt hjem, men hadde ikke vært å dra nytte av det. "Jeg betaler mine penger og ikke kommer," sier hun. Nå går hun tre til fire ganger i uken, trene på elliptiske og andre maskiner og tar Zumba og spin klasser.

Baron husker ikke hennes lege å fortelle henne: ". Du har diabetes" Men, sier hun, når din HbA1c er så høy, er det skummelt. "Du tenker:« Dette er galskap Hvordan kunne dette ha skjedd.? Vet du har å ta kontroll før det blir noe mer ut av hånden. "Hun mener kombinasjonen av endringene hun har gjort i sitt kosthold og treningsprogram er det som gjorde utslaget." Jeg håper at ved å ta kontroll over dette nå, Jeg vil unngå de langsiktige konsekvensene som kan komme med type 2 diabetes, "sier hun.

Smarte strategier for å lykkes

Baron deler hennes andre hemmeligheter for vekttap og type 2 diabetes kontroll:

Hold en food journal. "Jeg var veldig bra om det da jeg begynte å gå ned i vekt, og har slakket av litt siden," sier hun. En journal kan hjelpe deg å se hva og når du spiser. Over tid kan du se problemer, og deres årsaker blir mer tydelig. Da kan du regne ut en plan for å komme forbi dine problemer ganger. Når du ser din vekttap i svart og hvitt, er det oppløftende.

Arbeid med en ernæringsfysiolog. "Da jeg gikk for å se min ernæringsfysiolog, ville vi snakke om kommende hendelser, for eksempel helligdager og familie hendelser, og hvordan og hva jeg kunne spise slik at jeg ikke overspise eller spise feil mat," Baron sier. "Vi prøver å løse det før jeg går så jeg ikke komme hjem og si:" Jøss, jeg burde ha gjort dette annerledes. "

Spis mindre måltider. Baron ernæringsfysiolog anbefalte hun spise fem små måltider om dagen, så hun føles aldri sultet. Nøkkelen er å holde måltider små og ikke seg på hvilken som helst av dem. Spising bidrar også øke stoffskiftet og holde blodsukkeret pigger og krasjer.

Nyt hva du vil, men i moderate mengder. "Vi er veldig sosialt og vi spiser ut mye," Baron sier. "Men jeg har lært hvordan du bestiller og hvordan du ser på menyene annerledes." Noen ganger vil hun nyte et kakestykke og andre favoritter. Hun tar bare mindre porsjoner og sørger for at det er ikke hver dag.

Ta det sakte. Mål å miste 1-2 pounds en uke. Hvis du mister for mye vekt for fort, kan det gjøre at du føler deg svak, og det kan være vanskelig å holde seg. "Du må gjøre endringer i ditt kosthold og treningsprogram, men du må gjøre endringer du kan leve med," Baron sier.