Evb

Tilbake til skolen med ADHD

Er ditt barn med ADHD har problemer i klasserommet? prøv disse enkle strategier for å sikre suksess på skolen og kompensere for ADHD symptomer.

Vei tilbake til skolen er tøft, spesielt for et barn med ADHD. Tilsynelatende enkle oppgaver som å huske å ta med lunsj, fullføre lekser, og selv sitte stille i klasserommet kan føre til ekstra stress for barn med ADHD. Den gode nyheten: En liten pre-planlegging og kommunikasjon kan bidra til å sikre et vellykket år.

Seks trinn til skolen suksess med ADHD

En. Snakk med barnets lærer: Det første trinnet i å hjelpe barnet lykkes i skolen er å få kontakt med hans eller hennes lærer. Sett opp en konferanse for å snakke om barnet og ADHD. Mens det er sannsynlig barnets lærer har erfaring med ADHD, navngi årsaken ellers "problem" atferd som uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet kan bidra til å sikre at barnet får den støtte og oppmuntring han eller hun trenger, heller enn kritikk og misforståelser.

2. Utvikle en plan: Arbeid med læreren for å utvikle en plan for å hjelpe barnet lykkes i klasserommet. Be om innkvartering som sitteplasser ham eller henne i front av rommet for å minimere distraksjoner, bryte store oppdrag i biter store skritt, matchende oppgaver til oppmerksomhet span grenser, noe som åpner for rask aktivitet pauser mellom oppgaver, ved hjelp av tidtakere og andre signaler for å hjelpe barnet utvikle en følelse av tid, sammenkobling barnet med en "studie kompis" for å hjelpe til med notatskriving og andre klasserom ferdigheter, og etablere et kommunikasjonssystem for å holde deg i loop om hvordan barnet gjør.

3. Være involvert: Barn med ADHD kan ha problemer med å huske oppdrag, fullføre oppgaver fra start til slutt, eller planlegge tid for lekser og andre prosjekter. Mens du ønsker å gi mulighet for barn med ADHD å lære å styre sin egen to-do lister, kan dette ta tid og praksis. Ikke gjør skolearbeid for barnet ditt, men motstå trangen til å la ham eller henne «lære på den harde måten." Gjentatt forårsaket av slik mangel på støtte kan skade hans eller hennes selvfølelse. Du kan hjelpe ved å vite hva som må gjøres og når, og hjelpe barnet ditt til å holde på oppgaven.

4. Skape struktur: En av de vanskeligste ferdigheter for noen med ADHD å mestre planlegger fremover, og likevel denne ferdigheten er avgjørende for å lykkes både i skolen og voksne liv. Du kan hjelpe barnet å lære å gjøre dette ved å legge struktur i hans eller hennes dag. Mens sette opp rutiner kan virke kvelende på første, med tiden vil de hjelpe barnet å lære å skape orden ut av kaos. Få skolen klær klar kvelden før, og sørge for at lunsjer og skolemateriell er pakket og klar til å gå på et bestemt sted. Etablere en konsekvent lekser tid. Håndheve en rimelig sengetid slik at barnet kan komme til skolen godt uthvilt. Skriv planen ned og legge det der barnet kan se det. Disse tilsynelatende små skritt kan hjelpe sentrere ADHD barns dag.

5. Være fleksibel: Arbeid med barnets lærer og medisinske team for å forstå ADHD, hvilke saker det innebærer, hvordan det påvirker barnet, og hva behandling alternativer er tilgjengelige. Hvis noe ikke fungerer, ikke nøl med å informere barnets helsepersonell og be om hjelp til å revidere ADHD forvaltningsplanen.. Du er ditt barns beste talsmann i ofte forvirrende og vanskelig oppgave å takle ADHD. Utdanne deg selv, de andre voksne i barnets liv, og barnet ditt om å leve med ADHD.

6. Stay positive: Mange barn med ADHD er svært intelligent. Selv om det kan være frustrerende for foreldre å se sine barn sliter på skolen eller bringe hjem rapporten kort som ikke gjenspeiler hans eller hennes potensial, er fortsatt positive. Den siste tingen barn med ADHD trenger er å føle at de er "dårlig" eller "broken" fordi de er annerledes. Husk å aksent positive og å bo upbeat. Gjør du det vil hjelpe barnet danne et positivt selvbilde og troen på at han eller hun kan trives til tross for ADHD.