Evb

Tester som diagnose GERD

Når symptomene er ikke nok til å diagnostisere gerd, kan legene bruke en rekke tester for å komme til roten av problemet.

Mesteparten av tiden, kan leger diagnostisere gastroøsofageal reflukssykdom, eller gerd, ganske enkelt ved å evaluere dine symptomer. En GERD diagnose er ofte deretter bekreftet av en studie av acid reflux medisiner, slik som protonpumpehemmere. Dersom symptomene dine bedre, er en GERD diagnose sannsynlig, og ingen ytterligere testing er nødvendig.

I noen tilfeller kan imidlertid GERD symptomer kan være subtile eller vanskelig å behandle, som krever leger å bruke mer sofistikerte diagnostiske tester. Disse testene innebærer en rekke teknikker utformet for å avgjøre om GERD, eller en annen tilstand, er å klandre for dine symptomer. I tillegg kan disse testene vurdere omfanget av skader på spiserøret hvis GERD er ansvarlig.

Testene som brukes for å diagnostisere GERD inkluderer:

  • Barium svelge
  • Øvre endoskopi
  • pH-måling
  • Manometry

Diagnostisering gerd: barium svelge røntgenbilde

En barium svelge, eller øvre gastrointestinal serien, innebærer å drikke en kalkholdig væske kalt barium som fremhever den indre overflaten av spiserør og mage i en X-ray. Denne testen brukes til å identifisere en sår, en hiatal brokk, og unormal vekst som kan gjøre svelge vanskelig og kan forekomme i forbindelse med GERD.

Diagnostisering gerd: øvre endoskopi

I øvre endoskopi, legene sette inn en tynn slange, kalt et endoskop, i spiserøret gjennom munnen. Røret, som har et kamera på sin spiss, tillater leger å direkte inspisere spiserør og mage for en hvilken som helst irritasjon eller skade på vev på grunn av syre tilbakeløp. Sedasjon er gitt under prosedyren, som vanligvis varer mellom 10 til 30 minutter.

En stor fordel med øvre endoskopi sammenlignet med en barium svelge er at den lar legene ta vevsprøver av spiserøret og magen. Prøvene kan deretter undersøkes under et mikroskop for å evaluere for inflammasjon og unormale celler. Denne informasjonen kan være svært nyttig i diagnostisering årsaken til dine symptomer.

Diagnostisering gerd: ph overvåking

Viss grad av acid reflux etter måltider er normalt. Når alvorlig sure oppstøt oppstår med jevne mellomrom selv, utvikler GERD. En pH-måling test tillater leger å vurdere overflødig reflux ved å bestemme surhetsgraden i spiserøret.

I denne testen, leger tradisjonelt sett et fleksibelt rør, eller kateter, gjennom nesen ned i spiserøret. Kateteret er festet til en spesiell overvåking. Du bærer kateteret og holde overvåkingssystem med deg for én til to dager. I løpet av den tiden, lever du livet ditt som du normalt ville, og skjermen registrerer nivået av surhet i spiserøret. Du kan også bli bedt om å holde en detaljert dagbok over dine aktiviteter, og av hva du spiser og drikker. Dersom surhetsgraden bekrefte at du GERD, leger vil sammenligne din dagbok med data samlet av skjermen for å bedre vurdere hva som utløser din GERD.

Som du kan forestille deg, holde et kateter i nesen for en eller to dager er ikke den mest behagelige opplevelsen. På grunn av det, har forskere kommet opp med en ny type pH-måling. I denne form av testen, leger feste en liten kapsel-lignende enhet på innsiden av spiserøret. Kapselen holder orden på syre nivåer i spiserøret og sender data til en liten skjerm. Innen en uke, går kapselen gjennom mage-tarmkanalen.

Diagnostisering gerd: manometry

GERD oppstår vanligvis fordi den nedre esophageal sphincter, en stram ring av muskel som skiller spiserøret fra magesekken blir for slapp og gjør at syre tilbake opp i spiserøret. Manometry tillater leger å vurdere funksjonen av denne lukkemuskelen og andre muskler i spiserøret.

Et tynt rør er plassert i spiserøret gjennom nesen. Enheten vurderer trykket av esophageal muskelsammentrekninger mens du svelger og deretter i ro. Dette lar legene vurdere om spiserøret og nedre esophageal sphincter fungerer som de skal.

Selv om GERD er en vanlig lidelse, kan det likevel noen ganger være vanskelig å diagnostisere. Hvis du har hyppige halsbrann eller sure oppstøt som ikke responderer på endringer i livsstil eller medisiner, snakk med legen din om andre tester du kan ta for å fullt diagnostisere tilstanden din.