Evb

Terapi for bipolar lidelse

Terapi kan hjelpe mennesker med bipolar lidelse administrere sine symptomer og takle sin tilstand, men å finne den rette terapeut er nøkkelen.

For mange mennesker med bipolar lidelse, som omfatter behandling - psykoterapi eller "snakke" terapi - i sin behandling programmet hjelper dem med å administrere sine symptomer og takle andre bipolar-relaterte problemer. I tillegg kan snakke med en terapeut hjelpe folk bedre forstå sin sykdom.

Terapi for bipolar lidelse: hva er fordelene?

Terapi kan lære folk med bipolar lidelse hvordan å gjenkjenne endringer i deres personlighet som indikerer en møtende humøret svinger. Det kan være en måte å veilede dem, deres ektefeller, familie og venner gjennom utfordrende hindringer forbundet med lidelse, som for eksempel store svingninger i humøret, maniske episoder, stort pengeforbruk, rusmisbruk, og uttak i løpet av deprimerte faser. Hugh Polk, MD, en psykiater og medisinsk direktør i Sosial Therapy Group i New York, mener at psykoterapi hjelper mennesker med bipolar lidelse gå videre i livet, det lærer dem hvordan de skal forholde seg til og komme nærmere andre mennesker, og til slutt hvordan å bygge det livet de ønsker å leve.

Det finnes mange typer psykoterapi som kan være vellykket for personer med bipolar lidelse. Dr. Polk talsmenn gruppe terapi fordi han mener at gruppen gir en real-life situasjon som lærer folk hvordan å bygge relasjoner med hverandre. Ferdighetene lært i gruppen bære over i resten av sitt liv. "Jeg øver en gruppe tilnærming kalt sosial terapi," Polk sier, "og jeg har jobbet med bipolare pasienter i grupper med gode resultater."

Utvikle et forhold med en god terapeut kan også hjelpe andre mennesker med bipolar lidelse på andre måter. Personer med bipolar lidelse kan trenge hjelp:

 • Forståelse og komme til enighet med kompleksiteten i sykdommen
 • Dealing med dramatiske humørsvingninger
 • Identifisere triggere som utløste bipolare episoder
 • Erkjenner skilting av tilbakefall og søker tidlig intervensjon
 • Endre negative tankemønstre
 • Bygge eller opprettholde selvtillit
 • Håndtering av ettervirkningene av maniske episoder
 • Overvinne hensynsløs atferd
 • Mestring av og redusere stress
 • Administrerende depresjon
 • Etablering av tiltak og planer for å håndtere potensielle kriser
 • Utvikling av en daglig rutine og søvn tidsplan
 • Forbedre personlige og profesjonelle relasjoner
 • Med fokus på skole eller arbeid
 • Identifisere og bryte mønstre som hindrer arbeidet med å håndtere sykdommen

Terapi for bipolar lidelse: å finne den rette terapeut for deg

Sara Biel, LCSW, en psykoterapeut i Oakland, California, mener psykoterapi er en viktig del av behandlingen av bipolar lidelse. "Psykososiale faktorer vesentlig innvirkning på hastigheten på utvinning og den pågående stabilitet av mennesker sliter med denne alvorlige sykdommen," sier Biel. Hun anbefaler søker en terapeut som har erfaring med bipolar lidelse, og som kan samarbeide med psykiatere og primær-omsorg leverandører. "Noen mennesker som sliter med bipolar lidelse også har problemer med rusmisbruk [kjent som en dobbel diagnose]. I dette tilfellet er en leverandør som jobber med dual lidelser avgjørende."

Når søker en terapeut, først snakke med din helse-omsorg leverandøren eller din psykiater om å få en anbefaling. Din nye terapeut bør være en lisensiert psykiater, psykolog, sosionom, rådgiver, eller psykiatrisk sykepleier med erfaring i diagnostisering og behandling av stemningslidelser. I tillegg foreslår Biel vurderer henvisninger fra jevnaldrende og forske terapeuter gjennom statlige lisensiering byråer der du sjekke terapeutens dokumentasjon. "Det viktigste", sier Polk, "er å shoppe rundt etter en terapeut du føler er riktig for deg - det vil si, noen du slo den av med og føler deg komfortabel med Ta deg tid -. Det er en viktig beslutning."