Evb

Tenåringer, skjæring, og selvskading: hva foreldre trenger å vite nå

Barna ser alarmerende youtube videoer på kutting og selvskading, noe som kan oppmuntre til atferd. Her er hva foreldre trenger å vite om spotting selvskading og hjelpe tenåringer takle.

En alarmerende ny studie fant at Youtube-videoer om selvskading og selvpåført skade - som skildrer tenåringer kutte seg med barberblad, for eksempel - har blitt vist 2,3 millioner ganger, og mange av dem vurdert positivt (se eksempel under). Mest manglet advarsler om innholdet av innholdet eller visning restriksjoner, ifølge MedPage dag. Forfatterne av studien bekymret for at slike videoer kan gjøre selvskading atferd synes normalt å barn eller utløse dem til å prøve det.

Så, hva er self-skade atferd, akkurat - og kunne barnet ditt skal skade seg selv uten at du vet?

Self-skade atferd er mer vanlig enn du kanskje tror. Slike handlinger, som inkluderer klipping, alvorlig skrape, brenning, forgiftning, piercing huden med skarpe gjenstander, slå, og biting, forekommer blant 14 til 21 prosent av barn, tenåringer og unge voksne, har tidligere forskning funnet.

Vanligste årsakene til at tenåringer selvskading er å gjøre seg "føle seg levende" eller å distrahere seg fra intense følelser som sinne, sa Allen Josephson, MD, sjef for divisjonen for barn, ungdom og familie psykiatri ved University of Louisville skole of Medicine i Kentucky, i en Everyday Health artikkel om ungdoms skjæring. En kompleks problem, er å kutte ofte knyttet til lav selvfølelse og depresjon, så vel som til andre følelsesmessige helseproblemer, inkludert bipolar lidelse, spiseforstyrrelser, og obsessive eller tvangsmessig atferd.

Selv om skjæring og annen selvskadende atferd kan være farlig, sier Josephson de er vanligvis ikke relatert til selvmordstanker eller selvmordsforsøk.

Kan du få øye advarsel tegn på å kutte atferd i din ungdoms?

Selv åpenbare signaler inkluderer fysiske bevis - som for eksempel arr, kutt og riper - andre mindre merkbare symptomer inkluderer tilbringer mye tid alene, iført lange ermer og bukser, og hevder å ha hyppige ulykker, ifølge MayoClinic.com.

Er din tenåring i fare for å kutte?

Ifølge MayoClinic.com, barn som har venner som self-skade, som har utholdt seksuelle, fysiske eller psykiske overgrep, eller som har visse personlighetstrekk (nemlig de som er veldig selvkritisk, impulsive, eller har dårlig problem -ferdigheter) er mer sannsynlig å self-aksjonæren enn andre.

Hva hvis tenåringen å skade seg selv?

Det verste du kan gjøre er å kjefte eller kritisere, sier eksperter, som kan bare ber barnet ditt til å skade seg selv videre. Sørg for å fortelle ham at du elsker ham uansett hva, råder MayoClincic.com. Siden selvskading er en komplisert følelsesmessig og atferdsmessig problem, vil barnet sannsynligvis trenger profesjonell hjelp for å behandle og forebygge problemet. Hvis du er bekymret for barnet og ikke er sikker på hvordan du skal søke hjelp, start med sin barnelege eller fastlegen, ifølge MayoClinic.com. Få foreldre-til-foreldre råd om å kutte i vår familie helse forum.