Evb

Tenåringer med diabetes: problemer for foreldre

I tenårene kan være den vanskeligste tiden for en ung person med diabetes og hans eller hennes foreldre. Den normale syklusen av rask vekst spruter og perioder med svak vekst sammen med de vanlige tenåring atferd for å gå til sengs sent, sove sent, og spise måltider til ulike tider gjør det vanskelig å holde en tenåring blodsukkeret konsekvent innenfor hans eller hennes målområdet.

Spise "rask mat" ofte gjør også følge et balansert kosthold og vektkontroll vanskelig for en tenåring.

Din tenåring kan være veldig moden og anta passende ansvar for hans eller hennes diabetesbehandling. I så fall vil din jobb som forelder å gi riktig veiledning være relativt enkelt. På den annen side er tenåring opprør normalt. Tenåringen som har diabetes kan gjøre opprør ved surring ut på deg for oppturer og nedturer av sykdommen. Prøv å være empatisk, og forestill deg følelsen av frykt, tristhet, sinne, og selv skyld tenåringen din kan føle.

Din tenåring med diabetes kan gjøre opprør etter:

 • Skipping insulindoser eller, hvis han eller hun har type 2 diabetes, hoppe hans eller hennes oral medisin.
 • Spise høy fett, høy-kalori måltider eller spise når og hva han eller hun ønsker, ignorerer den daglige måltider.
 • Forfalske eller lyver om blodsukkeret testresultater.
 • Skjule eller benekte sykdommen når rundt hans eller hennes venner i et forsøk på å "passe inn"

Disse atferd kan føre til et alvorlig problem med høyt blodsukker og selv diabetisk ketoacidose.

Tenåringer

Tenåringer, særlig jenter, kan du prøve å kontrollere sin vekt ved å gå på kjepphest dietter, oppkast etter måltider, eller spiser veldig lite mat. Fordi insulin kan føre en person til å få vekt, en tenåring kan også hoppe over doser i et forsøk på å gå ned i vekt. Dette kan være farlig og kan føre til høye eller lave blodsukker nødhjelp eller til en spiseforstyrrelse.

Du kan gjøre noen ting som kan være nyttig og kan redusere din tendens til å mase din tenåring:

 • Holde sykdommen i perspektiv-som bare en del av en persons liv. Oppmuntre tenåringer til å være så aktiv som han eller hun ønsker å være i idrett og andre sunne aktiviteter.
 • Ikke sikkerhetskopier av helt, men krever at din tenåring anta totalansvar for hans eller hennes diabetesbehandling. Godta det faktum at til syvende og sist er det opp til tenåringen din til å ta kontroll over hans eller hennes omsorg. Være der for å støtte og veilede. Hvis du har oppfordret tenåringer til å ta mer og mer ansvar i det siste og har gitt riktig veiledning og tilsyn, vil denne overgangen av ansvaret være mye jevnere.
 • La din tenåring til å møte med hans eller hennes diabetes helsepersonell alene. Dette vil oppmuntre tenåringer til å være sterkt involvert i hans eller hennes omsorg. En registrert kostholdsekspert kan hjelpe tenåringen bygge et sunt måltid plan.
 • Ikke overreagerer på høyt blodsukkernivå. Alle med diabetes har dem fra tid til annen. Prise din tenåring for å sjekke hans eller hennes blod sukker og løse problemer måter å håndtere den effektivt.
 • Bruk en fleksibel insulin dosering tidsplan med en kombinasjon av langtidsvirkende og hurtigvirkende insulin. Det gir større fleksibilitet for de gangene han eller hun sover sent, deltar parter, eller endrer måltidet planen.
 • Bruk en insulinpumpe i stedet for flere injeksjoner. Noen unge mennesker liker å bruke insulinpumpe fordi det er en mindre opplagt måte å gi sine insulin injeksjoner. Hvis hurtigvirkende insulin brukes sammen med måltider, gjør pumpen det greit å kunne gi en ekstra dose ved behov.
 • Identifisere en sikkerhet støtteapparat. Fordi lavt blodsukker vil sannsynligvis oppstå, spesielt hvis din tenåring er å holde blodsukkernivået tett innenfor et intervall, må han eller hun ha minst én venn som vet hva de skal gjøre i tilfelle en nødsituasjon. Hjelpe tenåringen identifisere venner som kan være en backup for sikkerhet. Diskuter hvem andre trenger å vite og hva de trenger å vite.

Snakk med en lege hvis du har alvorlige bekymringer om din tenåring som har diabetes.