Evb

Tegn på svangerskapsdiabetes

Symptomer på svangerskapsdiabetes kan være vanskelig å gjenkjenne. Lær hva du skal se etter og hvordan de skal reagere.

Erkjennelsen svangerskapsdiabetes symptomer kan være vanskelig fordi symptomene er ofte mild eller ikke-eksisterende. Faktisk er det mange kvinner med svangerskapsdiabetes ikke oppleve noen symptomer i det hele tatt. En ekstra komplikasjon er innholdet i svangerskapet selv. Under graviditet kroppen er forventet å forandre seg, så det er lett å overse noen av de symptomer som kan være tegn på svangerskapsdiabetes eller kritt dem opp til de normale ubehag av svangerskapet. Alle kvinner som er i faresonen bør screenes for svangerskapsdiabetes, hvorvidt de opplever symptomer.

Svangerskapsdiabetes symptomer: hva du skal se opp for

Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du huske å nevne det for legen din på din neste avtale. Mens disse erfaringene er ofte ingenting å bekymre seg for, er det alltid en sjanse for at de kan være tegn på svangerskapsdiabetes eller annen tilstand.

  • Kvalme og oppkast. Kvalme og oppkast er ofte forbundet med svangerskapet, og for mange, "morgenkvalme" er praktisk talt synonymt med den første trimester. Men for noen kvinner er kvalme et tegn på svangerskapsdiabetes.
  • . Fatigue Fatigue er ikke fremmed for en gravid kvinne hvis kroppen jobber hardt nærende en raskt fosteret, men lav energi kan også tyde på at kroppen ikke er metabolizing sukker riktig - et tegn på diabetes.
  • Hyppige infeksjoner. Det er ikke uvanlig at gravide kvinner til å utvikle blære infeksjoner, men for de med svangerskapsdiabetes, kan blæren infeksjoner forekommer oftere. En gravid kvinne med svangerskapsdiabetes er også mer sannsynlig å ha en blære infeksjon spre seg oppover i nyrene, som kan være en mer alvorlig infeksjon. Fortell legen din med en gang om noen tegn på infeksjon som du opplever. Ikke bare kan en infeksjon være relatert til svangerskapsdiabetes, kan en ubehandlet nyre infeksjon føre til andre komplikasjoner som for tidlig fødsel og høyt blodtrykk.
  • Økt tørste. Under graviditet, må du drikke nok vann for to, men økt tørste er et vanlig tegn på diabetes. Hvis du ikke er sikker på hvor mye er for mye når det kommer til å tørste, sjekk med legen din.
  • Økt vannlating. For de fleste kvinner, økt vannlating under svangerskapet er normalt og ingenting å bekymre seg for. Organer skifte lag for å gjøre plass for å utvide livmoren, noe som kan legge press på blæren. Men diabetes påvirker også hvordan nyrene fungerer, så økt vannlating kan indikere svangerskapsdiabetes.
  • Tåkesyn. Noen kvinner med svangerskapsdiabetes erfaring tåkesyn. Dette er forårsaket av for mye væske akkumuleres i netthinnen i øyet, og kalles makulaødem. Risikoen for alvorlige, langsiktige visjon komplikasjoner er lav for kvinner med svangerskapsdiabetes, og de fleste kvinner opplever at deres visjon klarner opp etter levering. Men tåkesyn kan også være et tegn på mer alvorlige tilstander som klinisk hypertensjon, som kan gjøre varig skade på synet. Nevn eventuelle endringer i synet ditt til legen din med en gang.

Fordi de fleste av disse symptomene er så vanlig i normal graviditet, kan det være vanskelig å vite hvor seriøst å ta dem. Men svangerskapsdiabetes utgjør alvorlige, langsiktige helserisiko for deg og babyen, så det er bedre å diskutere eventuelle mulige symptomer med legen din. Hvis du ikke har blitt testet, eller hvis svangerskapsdiabetes test kom tilbake negativ, men du begynner å legge merke til noen av disse symptomene, nevner dem med legen din. Det kan være en god idé å bli testet igjen. Svangerskapsdiabetes er mulig å behandle, så ikke ignorere faresignaler.