Evb

Tattoo blekk: allergisk reaksjon advarsler

Tattoo allergier ta mange former, avhengig av tatovering blekk ingrediens som forårsaker problemet. Dette er tegnene du skal se etter.

Det er flere risikoer du bør vurdere før utsette huden din for en tatovering nål, ikke minst som er muligheten for smitte fra virus som hepatitt og HIV. Men selv om du velger en trygg tattoo studio og tatovør bruker en steril nål, du er ikke ute av skogen. Tatoveringen blekk kan forårsake en allergisk reaksjon. En tatovering allergi kan føre til hevelse, irritasjon, utslett, eller noen andre hud abnormitet i eller rundt stedet av tatoveringen.

Hva som forårsaker en tatovering allergi?

Tattoo blekk inneholder flere ingredienser og kjemikalier, og du kan være allergisk mot noen av dem. Stoffer som jernoksid, kvikksølv sulfid, ferric hydrat, aluminium og mangan er bare noen av ingrediensene som kan inngå i blekk, avhengig av farge. En allergi mot noen av disse stoffene kan forårsake en allergisk reaksjon når du får blekk i huden din. Red tatovering blekk er den vanligste årsaken til tatovering allergiske reaksjoner, selv om enhver farge kan være å klandre.

Typer tatovering allergisk reaksjon

En tatovering allergi kan ta en rekke ulike former:

 • Akutt inflammatorisk allergisk reaksjon Mange som får tatoveringer erfaring det som kalles en akutt betennelsesreaksjon -. Huden blir rød, litt hoven, og irritert på stedet av tatoveringen. Dette skjer på grunn av irritasjon forårsaket av tatovering nål og tatovering blekk. Det er ikke alvorlig, og generelt avtar innen ca to eller tre uker.
 • Fotosensitivitet. Tatoveringer som er utsatt for sol kan føre til en allergisk reaksjon, spesielt de som inneholder gul tatovering blekk. Gul og noen røde pigmenter inneholder kadmium sulfid, som kan forårsake en allergisk reaksjon når de utsettes for solen.
 • Dermatitis Noen av de vanligste tatovering allergi inkluderer typer eksem -. Fotoallergisk og allergisk kontakteksem. Oftest er disse typer allergiske reaksjoner forårsaket av kvikksølv sulfid, som finnes i rødt tatovering blekk.
 • Lichenoid allergisk reaksjon. Dette er sjelden, men er vanligvis knyttet til rødt tatovering blekk, og preget av små humper som vises rundt de røde blekk områder.
 • . Pseudolymphomatous allergisk reaksjon forårsaket av følsomhet for et stoff i tatovering blekk, er dette en forsinket reaksjon - det skjer ikke akkurat etter å få tatovering. Red tatovering blekk er vanligvis å klandre, men det kan resultere fra blått og grønt også.
 • Granulomer. Disse er små humper som kan vises som et resultat av en allergisk reaksjon. Red tatovering blekk er oftest den skyldige, men lilla, grønn eller blå tatovering blekk kan også forårsake disse humper å danne rundt på sidene av tatoveringen.

Tegn på en allergisk reaksjon

Skiltene variere avhengig av hvilken type allergisk reaksjon, og ingrediensen i tatovering blekk som forårsaker den til. Vanlige tegn på en allergisk reaksjon på en tatovering er:

 • Hevelse
 • Rødhet
 • Utslett eller støt
 • Flassing
 • Skjellete utseende
 • Lilla eller røde knuter rundt tatoveringen

Hva du skal gjøre hvis du har en allergisk reaksjon

Hvis du oppdager tegn på en allergisk reaksjon på tatovering blekk, ikke prøv å ta seg av problemet selv, eller vente til det å gå unna. Se din lege eller hudlege og få en diagnose. Legen må se hvor alvorlig reaksjonen er, og finne den beste løpet av behandlingen. For eksempel, hvis det er en infeksjon, trenger han å forskrive et antibiotikum.

I noen tilfeller kan tatovering må fjernes for å behandle allergisk reaksjon. Forsøk aldri å fjerne en tatovering selv - tatovering fjerning krever medisinsk intervensjon, vanligvis med en hud laser.