Evb

Tarmobstruksjon symptomer i Crohns sykdom

Lenge før jeg visste hva som var galt med meg

Lenge før jeg visste hva som var galt med meg, hadde jeg tarmobstruksjon symptomer. Intestinal hindringer er faktisk den vanligste komplikasjonen av Crohns sykdom. Noen pasienter referere til dem som blokkeringer.

Som mange Crohns pasienter

Som mange Crohns pasienter, var jeg symptomatisk for mer enn 20 år før du får riktig diagnose. En rekke leger låste min smerte og brekninger på alt fra irritabel tarm syndrom til å spise på fettete skjeer (jeg ikke gjorde). Etter hvert som jeg fortsatte å lære om inflammatorisk tarmsykdom, innså jeg at en intestinal obstruksjon i en Crohns pasient kan koble til en rekke gjerningsmennene. De mest sannsynlige årsakene er hevelse fra aktiv sykdom og arrvev. Mesteparten av tiden, er arrvev enten rester av utbrente sykdom eller resultatet av operasjonen.

I min tjueårene

I min tjueårene, opplevde jeg tarmobstruksjon symptomer hver månedene. Siden jeg aldri hadde vært gravid, kunne jeg bare lurer på om de uutholdelige bølger av magesmerter og kramper var lik veer. Jeg var helt på mål på den. Selv om jeg også led av udiagnostisert diaré, skjønte jeg et par timer i hver episode som jeg ikke lenger trengte å gå på do. Min gut var altfor stille.

De fleste episodene begynte på slutten av ettermiddagen eller kvelden

De fleste episodene begynte på slutten av ettermiddagen eller kvelden. Jeg har fortsatt ingen anelse om hvorfor. Ved midnatt, var jeg brekninger - et typisk symptom på en tarmobstruksjon - til det punktet av tørr hiver. Når det ikke stoppe, jeg måtte dra meg til nærmeste legevakten eller ringe venner for å ta meg. Ventetiden mellom treffer sykehus dører og endelig få litt IV smertelindring var alltid endeløs. Leger i 1970 ønsket å se hva en X-ray viste før de ville medisinere en pasient for smerte. Den neste dagen, følte jeg sliten, men ellers greit, som om ingenting hadde skjedd.

Etter min Crohns diagnose

Etter min Crohns diagnose, dukket tarmobstruksjon symptomer oftere. Knapt en måned gått uten en tur til ER. Magen min så og følte hoven, røntgen viste at det var full av gass kommer absolutt ingensteds. Leger som setter et stetoskop til det mislikt da de hørte høye lyder som er felles for en hindring.

Intestinal hindringer er av to typer: delvis og fullstendig

Intestinal hindringer er av to typer: delvise eller fullstendige. Heldigvis har jeg aldri hatt en fullstendig blokkering, som typisk innebærer kirurgi for å løse et medisinsk nødstilfelle. Delvis hindringer er spesielt vanskelig fordi pasienten kan ha tegn på diaré og pass gass fordi blokkeringen er høyere i tarmen enn der krakk har samlet. De vanligste behandlingene jeg har hatt inkluderer en nesesonde å hvile tarmen, høye doser av steroider administrert intravenøst, og medisiner for å stoppe oppkast.

Pasienter som står overfor hyppige blokkeringer ofte trenger kirurgi

Pasienter som står overfor hyppige blokkeringer ofte trenger kirurgi. Denne type komplikasjon har vært ansvarlig for tre av mine fem Crohns operasjoner. Heldigvis vet jeg faresignalene, når man skal tøffe ut hjemme, og når man skal dra til sykehuset.