Evb

Tar hoftesmerter alvor

Hvis du har hoftesmerter som er forstyrrer dagliglivet, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp. Lær når symptomene dine forteller deg å oppsøke lege.

Har du vært å bremse ned det siste på grunn av hip smerter, ømhet, eller stivhet? Hvis svaret er ja, da er du sannsynligvis lurer på om disse symptomene vil passere eller om det er på tide å gå til legen din for en hip eksamen.

Det første trinnet i å administrere hoftesmerter er å ta godt vare på deg som hjemme. Mange kilder til hip smerte kan bli beroliget med hvile og en over-the-counter (OTC) anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Hvis disse trinnene ikke fungerer, og du finner deg selv å unngå daglige gjøremål eller fritidsaktiviteter på grunn av smerter, er det på tide å snakke med legen din.

Hoftesmerter: symptomer som trenger legehjelp

Det er noen kjennetegn på at det er på tide å oppsøke lege, sier Thomas Parker Vail, MD, professor og leder, ortopedisk kirurgi, University of California, San Francisco.

"Man skulle være alvorlighetsgraden av smerte. Klart, hvis denne smerten ikke svarer til hvile eller hensiktsmessig over-the-counter medisiner, så er det noe som bør vurderes av lege. Det andre problemet ville være hvis det er en smerte av mindre intensitet, men langvarig varighet, slik at det forstyrrer dag-til-dag aktiviteter og med livskvalitet, "forklarer Dr. Vail.

For noen mennesker, kan hoftesmerter være alvorlige nok til at de ikke kan gjøre grunnleggende ting som gange, forårsaker dem til å holde fram sine ben for å unngå ubehag. Dette kan faktisk gjøre mer skade enn godt, så det kan svekke musklene og øke smerten.

Hoftesmerter: finne kilden

Det er mange årsaker til hoftesmerter. Disse inkluderer brokk, ryggproblemer, kneskade, og leddgikt i hofteleddet.

"Dette er en situasjon der kunnskap er makt. Første stopp er trolig med din primære omsorg lege, men så problemet er å bestemme årsaken til hoftesmerter, "sier Vail. "Det finnes en rekke ting som kan føre til hip smerte som må sorteres ut, slik at den enkelte vet riktig løpet av handlingen."

I tillegg til gjennomgang av din medisinske historie, vil legen utføre en fysisk eksamen og for røntgen etter behov. Legen vil også være lurt å høre detaljene om dine symptomer:

 • Når smerten oppstår
 • Hvor ellers du merker ubehag
 • Hva du har forsøkt å lindre smerten
 • Hva som fungerer og hva som ikke virker

Gang under en lege omsorg, kan du få medisiner for å hjelpe håndtere smerte og betennelser, samt en henvisning til en fysioterapeut for å lære spesifikke øvelser for å optimalisere mobilitet. Vail rapporterer at mange pasienter kommer i ber om hofteprotesekirurgi, men er faktisk ikke ennå kandidater. Folk kan ofte klarer hip smerte i mange år før de trenger hofteprotesekirurgi eller felles resurfacing.

Hoftesmerter: første skritt for lindring

Mens du er hjemme arbeider med hoftesmerter du kan prøve:

 • Anti-inflammatoriske OTC medisiner for smerter
 • Rest
 • Ice

Hvis disse strategiene ikke fungerer, og det er ingen åpenbar kilde til smertene dine (for eksempel en brokk), kan legen snakke med deg om:

 • Vekttap for å lindre press på leddene
 • Øvelser som kan forbedre din spekter av bevegelse og fleksibilitet
 • Trening for å styrke musklene
 • Walking regelmessig for å opprettholde styrke og bevegelighet
 • Arbeide med en fysioterapeut
 • Steroid skudd i hoften felles for å lindre smerte (dette er et midlertidig alternativ som ikke kan brukes for ofte siden det kan føre til felles infeksjon)

Det er best ikke å ignorere vedvarende hoftesmerter. Har din lege sjekke det ut vil hjelpe deg å administrere dine symptomer og kan hindre fremtidige komplikasjoner.