Evb

Tar antivirale medikamenter som influensa behandling

Det er ingen medisiner for å kurere influensa eller andre virusinfeksjoner. Men antivirale medikamenter kan forkorte varigheten og stoppe viruset fra å replikere - hjelper deg å bli frisk fortere.

Når du har fått influensa, er alt du ønsker å føle seg bedre. Og når alle de varme kyllingsuppe og myke puter i verden er ikke nok til å hjelpe deg til å føle menneskelig igjen, har du kanskje et annet alternativ - antivirale medikamenter.

Antivirale medikamenter er de som brukes til å hjelpe forkorte varigheten av influensa symptomer - men de er ikke en influensa behandling som kan kurere deg. De vil ikke gjøre deg umiddelbart føle tilbake til det normale, og de ​​er ikke nødvendig å hjelpe deg å komme over influensa. Enten du tar antivirale eller ikke, vil du til slutt komme over influensa.

Hvordan antiviral narkotika arbeid

"Antivirale legemidler virker ved biokjemisk gjør det umulig for viruset å gjenskape", forklarer Randy Wexler, MD, assisterende professor i allmennmedisin ved Ohio State University College of Medicine i Columbus.

Hindre replikering hindrer spawn av nye virus, som igjen holder dem fra å invadere og infisere andre celler i hele kroppen. Hva det betyr er at du begynner å føle deg bedre raskere, fordi viruset ikke overvelde kroppen din, og dine symptomer generelt ikke kan være så alvorlig. Vanligvis vil du få bedre bare et par dager tidligere enn du måtte ha.

Noen antivirale kan også tas forebyggende, for å bidra til å redusere risikoen for å få influensa dersom du har vært i nær personlig kontakt med noen som har det.

Typer av antivirale

I 1999 godkjente det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) to antivirale medisiner (som i dag ikke har generiske ekvivalenter) for å behandle influensa:

  • Zanamivir (Relenza)
  • Oseltamivir fosfat (Tamiflu)

Det er to eldre antivirale medisiner (som også er tilgjengelig som generika) også godkjent av FDA:

  • Amantadin hydrochloride (Symmetrel)
  • Rimantadine / rimantadine hydroklorid (Flumadine)

Men disse eldre antivirale medikamenter kan bare utføres på en hovedtype av influensa-viruset, og selv da er mange av de stammer som sirkulerer i dag er resistente overfor disse medikamenter, som betyr at disse stoffene er ikke effektiv mot dem.

Tar antivirale

Det er klart at antivirale medikamenter er ikke mirakel medisiner, men de kan være nyttig når du trenger å dra deg ut av sengen og funksjon i løpet av dagen. Men det er definitivt en fangst - du er nødt til å bli diagnostisert med influensa raskt etter at symptomene begynner og begynne behandlingen med en gang for å få nytte av antivirale midler.

"Disse medikamentene må tas innen 48 timer etter symptomdebut, eller de ikke fungerer," sier Dr. Wexler. "Disse medikamentene er vanligvis ikke indisert for de under ett, men kan brukes hvis det gjøres så forsiktig."

Tamiflu kommer i kapsler og i flytende (mikstur) form. Følg alltid bruksanvisningen på etiketten om hvor mye du skal ta og hvor ofte. Spør legen din hvis du har spørsmål. Hvis du er foreskrevet i flytende form, må den oppbevares i kjøleskapet og riste den før bruk. Sørg også for å nøye måle ut den foreskrevne mengde ved hjelp av en sprøyte merket med samme måleenhet som medisin etikett (milliliter, ml, eller milligram, mg). Ta medisinen kun for mye tid angitt av legen din. Kast alle leftover medisin etter den tid.

Fordeler og ulemper med antivirale medikamenter

Som med alle medisiner, det er fordeler og ulemper ved å ta en antiviral medikament. I tillegg til å hjelpe deg å komme over influensa raskere, kan antivirale tilby noen beskyttelse mot risikoen for utvikling av potensielt livstruende komplikasjoner for folk som er på en høy risiko, for eksempel de med andre alvorlige medisinske tilstander. Som for cons, er det noen bivirkninger å vurdere, sier Wexler. Selv om antivirale "er relativt trygt," sier han, "som med alle medisiner de har bivirkninger."

Selv ikke vanligvis alvorlig, kan bivirkningene være ganske ubehagelig, og kan inkludere oppkast, diaré og magesmerter. Flere alvorlige bivirkninger som forvirring, atferdsendringer, og beslag er sjelden rapportert hos barn. Allergiske hudreaksjoner kan også forekomme.

Så før du og legen din avgjøre om en antiviral diett er et godt alternativ for å hjelpe deg å komme gjennom influensa, er det viktig å veie fordeler og ulemper - fordelene med følelsen bedre raskere versus mulige bivirkninger på toppen av din sykdom.