Evb

Tannregulering for ryggsmerter lettelse

Det finnes flere typer av spinal bukseseler som kan brukes for ulike typer rygglidelser, inkludert skoliose, ryggvirvler kompresjonsfrakturer, og utvinning fra kirurgi.

Ryggsmerter kommer i en rekke former, fra akutte smerter, som begynner plutselig og helbreder innen seks uker eller mindre, til kroniske ryggsmerter, som fortsetter i mer enn tre måneder.

De fleste ryggsmerter kommer fra enkle skader, som for eksempel å vri på feil måte, og smertene forsvinner over tid. Kronisk smerte er imidlertid mer sta å behandle, og kan være et resultat av en mer alvorlig tilstand. Det kan noen ganger krever mer forseggjort behandling for rygg støtte, for eksempel spinal avstiving.

"Det finnes to typer av medisinske tilbake bukseseler," sier Jason M. Highsmith, MD, en nevrokirurg ved Charleston hjernen og ryggraden i Charleston, SC og forfatter av The Complete Idiot guide til ryggsmerter. En type ryggvarmer brukes til å korrigere misdannelse ved å rette kurver i ryggraden, den andre type seler gir støtte til musklene og bein i ryggraden for å hjelpe dem å helbrede eller redusere skade, sier han.


Relatert: hvorfor aldring kan føre til ryggsmerter

Tilbake tannregulering for skoliose

Skoliose, en krumning i ryggraden som tvinger ryggraden å bøye inn i en unaturlig sidelengs S eller C-form, er en vanlig årsak til ryggsmerter. Det kan ha en arvelig komponent, og oftest skjer i løpet av de tween og tidlig tenårene, oftere hos jenter enn gutter.

"Avstiving kan hjelpe justere ryggraden enten alene eller som tillegg til kirurgi," sier Dr. Highsmith. "Stiff barer i brace hjelpe gjelde ytre press som kan rette kurver i ryggraden og forme den til riktig justering." For å korrigere skoliose, bukseseler generelt slitt hele tiden inkludert under søvn.

Tilbake bukseseler etter skade eller operasjon

En annen type back seler er ofte brukt etter kirurgi eller etter visse kompresjonsfrakturer av ryggvirvlene. Dette seler er laget av plast og festes til ryggen og magen med borrelås. Det er slitt når du er våken og ikke i sengen.

"Formålet med seler er å begrense bevegelse av lumbar spinalkanalen, spesielt etter lumbale fusjoner," sier Nancy E. Epstein, MD, sjef for nevrokirurgisk ryggraden og utdanning ved Winthrop University Hospital i Mineola, NY, og klinisk professor i nevrologisk kirurgi ved The Albert Einstein College of Medicine i Bronx, NY

Etter alle typer plater kirurgi, kan en spenne brukes i tre til seks måneder, avhengig av hvilken type operasjon og hvor lang tid det tar for fusjon å skje. Iført denne typen ryggvarmer bidrar til å opprettholde innretting av ryggraden mens platen plass gjennomgår en grad av settling, forklarer Dr. Epstein. Dette kan bidra til å begrense risikoen for et nytt stykke av platen dukker opp og hjelper deg å huske å unngå å bøye, løfte og kronglete.

Mange leger måle healing fremgang av ryggraden ved hjelp av CT-undersøkelser og dynamiske røntgen før du fjerner brace. Dessuten er det fjernet sakte over tid, nedtrapping over uker eller måneder.


Relatert: tips for å unngå å skade ryggen din

Gjør-det-selv tilbake bukseseler

Noen typer tilbake bukseseler er hva mange leger anser "over the counter" - de ikke krever resept fra en terapeut eller lege. Disse stoff modellene har ikke blitt bevist effektive Følgende kirurgiske prosedyrer, men de kan være bra for folk som gjør tunge løft, skyv tunge vognene, eller delta i en rekke repeterende bevegelser aktiviteter.

"Disse bukseseler gi ekstern støtte som hindrer overdreven bøying og vridning," sier Highsmith. "De er spesielt nyttig siden folk som gjør tunge løft kan ofte overdrive det og stamme sine muskler eller forstuing sine leddbånd. Ved å begrense bevegelse, du reduserer disse sjansene."

Tilbake bukseseler kommer i en rekke former, hver designet for å oppfylle visse behov. Men hvis du opplever ryggsmerter, bør du oppsøke lege - selv-behandling av ryggsmerter med en over-the-counter brace kunne forverre en skade eller maske en mer alvorlig tilstand.