Evb

Tann - vennlig diett

Prøv disse matvarer for å bidra til å bygge sterke tenner og sunt tannkjøtt

Hva du spiser påvirker munnen, ikke bare ved å bygge sunnere tenner og tannkjøtt, men også ved å bidra til å forebygge tannråte og tannkjøttsykdom. Lær hvordan du kan spise den beste dietten for tennene, inkludert mat å spise, drikke å drikke, og hva du skal unngå.

Hva du spiser påvirker munnen, ikke bare ved å bygge sunnere tenner og tannkjøtt, men også ved å bidra til å forebygge tannråte og tannkjøttsykdom. Mens et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker, vil hele korn, magre proteiner og umettet fett nytte for din generelle tannhelse, er det noen standout matvarer og næringsstoffer som virkelig kan øke det.

Tenner og kalsium

Mamma sa det da du var i grunnskolen, og hun var rett på denne: Drikker melk bygger sterke bein og tenner. Kalsium er viktig i barndommen og gjennom tenårene, når tennene dannes, men verdien av dette næringsstoffet stopper ikke når du får din visdom tennene. Et kosthold med tilstrekkelig kalsium kan forebygge mot tannråte, sier Dr. Leonard Anglis, DDS. Når en diett er lav i kalsium, som et flertall av Europeiske dietter er, igler kroppen mineralet fra tenner og bein, noe som kan øke risikoen for tannråte og forekomsten av hulrom. En studie som dukket opp i Journal of Periodontology fant at de som har et kalsiuminntak på mindre enn 500 mg, eller omtrent halvparten av anbefalte kosten rasjon, var nesten dobbelt så stor sjanse for å ha periodontitt, eller tannkjøttsykdom, enn de som hadde den anbefalte inntak.

Kjevebenet er spesielt utsatt for virkningene av lav kalsium. Det kan svekke grunn av lavt kalsiuminntak, som igjen fører til tennene til å løsne, slik at du har større risiko for tannkjøttsykdommer.

The Food and Drug Administration anbefaler 1000 mg kalsium daglig for kvinner yngre enn 50 og for menn i alle aldre, og 1200 mg for kvinner over 50 år. Kalsium finnes i meieriprodukter som melk, ost og yoghurt, i fisk, herunder sardiner med bein og laks, og i enkelte grønnsaker, inkludert grønnkål og brokkoli.

Spise 03:58 porsjoner meieriprodukter per dag vil hjelpe deg å møte RDA for kalsium.

Tenner og vitamin C

Kroppen trenger vitamin C for å reparere bindevev og hjelpe kroppen bekjempe infeksjonen. Ingen overraskelse da at en studie ved State University of New York i Buffalo viste at de som spiser mindre enn den anbefalte 60 mg per dag er 25 prosent større sannsynlighet for å ha gingivitt enn de som spiser tre ganger den anbefalte daglige rasjon. Gingivitt er den mildeste formen for periodontale sykdommer, og det fører til at tannkjøttet blir rødt av betennelse, hevelse og blør lett.

Spise ett stykke av sitrusfrukter (appelsiner, grapefrukt, mandariner) eller en kiwi hver dag vil hjelpe deg å møte RDA for vitamin C.

Tenner og frukt og grønnsaker

Crunchy frukt og grønnsaker - som epler, pærer, selleri og gulrøtter - er utmerket for tennene på to måter. Den skarpe tekstur fungerer som et vaskemiddel på tenner, tørke bort bakterier som kan forårsake plakk. I tillegg har disse matvarer krever mye tygging, noe som øker produksjonen av bakterie-nøytraliserende spytt.

Tenner og te

Mens te kan misfarge tennene, har studier ved University of Illinois College of Dentistry vist at forbindelser i svart te kan ødelegge eller undertrykke veksten av hulrom-bakterier i plakk, som kan bidra til å forebygge både hull og tannkjøttsykdommer.

Tenner og vann

Drikker mye vann fordeler tenner som det hjelper skylle vekk både bakterier og restene av mat som bakterier blir til plakk. Vann fra springen er bedre for tennene enn flasker fordi den inneholder fluor, som hindrer tannråte.

Matvarer for å unngå

Sukkerholdig snacks, spesielt gummy godteri og hard candies som pinne i tennene, er på toppen av hver tannlege liste over matvarer for å unngå. Vanlig brus gir en dobbel hit til tennene, kombinere sukker med syrer.

Selv matvarer og drikke som er bra for tennene, som melk, inneholder sukker. Uansett hva du spiser, er det viktig å børste og floss etterpå - eller i det minste å skylle munnen med vann. Børst to ganger om dagen ved hjelp av enten en manuell eller elektrisk tannbørste, og husk å besøke en tannlege minst to ganger i året for helsen.

Sist anmeldt: 18 august 2008 | Siste oppdatering: 18 august 2008
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2008 google.com, alle rettigheter reservert.