Evb

Tann erstatning alternativer: tannimplantater, broer og proteser

Det er flere alternativer tilgjengelige for deg hvis du har mistet en eller flere tenner.

Millioner av voksne har mistet en eller flere av sine tenner på grunn av orale sykdommer (for eksempel hulrom eller tannkjøttsykdom) eller andre skader. Manglende tenner kan gjøre tygge vanskelige, forårsake problemer med å snakke, og påvirker en persons følelse av selvtillit. Det er derfor å se en tannlege om tann erstatninger, som kan inkludere tannimplantater, broer eller proteser, kan være en viktig del av å opprettholde din tannhelse.

Tann erstatning: tannimplantater

Dental implantater er kunstige tannrøtter som en periodontist settes inn kjeven din til å erstatte tapte tenner. Sette i tannimplantater innebærer kirurgisk plassering av et metall innlegg i beinet under tannkjøttet. En erstatning tann, kalt en krone, vil være knyttet til stillingen, gir inntrykk av en naturlig tann. I tilfeller der du mangler flere tenner, eller alle tennene dine, kan tannimplantater brukes i forbindelse med broer eller proteser for å gjøre disse tann erstatninger sikrere.

Dental implantater er ofte et foretrukket tann erstatning alternativet fordi de ikke påvirker de tilstøtende tennene som en bro gjør. Tannimplantater også se og føles ut som naturlige tenner, og er sikrere enn avtakbare proteser.

Men ikke alle er en kandidat for tannimplantater. Å få satt inn tannimplantater, må du være i god generell helse, må kjevebenet kunne tilstrekkelig holde implantater på plass, og tannkjøttet skal være sunn og fri for sykdom. Så, i noen tilfeller kan en bro eller protese uten dentalimplantater være et bedre valg.

Tann erstatning: tannbroer

En tannlege bro, som også kalles en fast delvis protese, kan være en tann erstatning alternativ hvis du mangler en eller flere tenner. Dental broer få sitt navn fordi de "bro" gapet mellom manglende tann eller tenner og dine omkringliggende tennene. Tannlegen vil bindingen brua på tennene som omgir gap.

I tillegg til faste broer, er det to andre typer av tannbroer:

  • Flyttbare broer. Hvis du har en flyttbar bro, vil du være i stand til å fjerne den, rense den, og sette den tilbake på deg selv.
  • Implantat Et implantat broer. Bro er festet til et tannimplantat eller implantater.

Dental broer er laget av forskjellige materialer, inkludert gull, legeringer og porselen. De kan bidra til å opprettholde formen på ansiktet ditt og integriteten din bite, og tillater deg å tygge, snakke og smile med mer letthet og tillit.

Tann erstatning: proteser

For folk som har mistet alle eller de fleste av sine tenner, proteser, eller falske tenner, kan være det beste tann erstatning alternativet. Det finnes to typer proteser:

  • Komplette proteser. Denne typen protese brukes når du ikke har noen tenner igjen, eller når gjenværende tennene må fjernes. De dekker øvre og nedre tannkjøtt. Hvis du har tenner fjernet, vil tannlegen gi deg en umiddelbar protese å bære i seks til åtte uker, inntil tannkjøttet har grodd og en konvensjonell protese kan bli tilpasset designet for deg.
  • Totalprotesen. Disse er avtakbare proteser som kan brukes hvis du fortsatt har noen gjenværende naturlige tenner, eller har tannimplantater. Totalprotesen bør bare brukes hvis gjenværende tenner eller implantater er i stand til å gi tilstrekkelig støtte.

Som tannlege broer, kan proteser hjelpe deg å opprettholde ditt ansikts form og selvtillit. Det kan ta litt tid før du klarer å tygge og snakke normalt igjen, men disse ferdighetene vil forbedre med praksis.

Hvis du mangler tenner, snakke med tannlegen din om tannimplantater, broer eller proteser kan være alternativer for deg.

De hjelper deg med smil, nå hjelpe dem smile. Er tannlegen en av Europas beste tannleger? Nominer din favoritt tannlege nå.