Evb

Tammy Andries: positiv tenkning for å bekjempe kreft i bukspyttkjertelen

Living With... bukspyttkjertelkreft

Etter hennes vellykket utvinning fra en bukspyttkjertelen nevroendokrin tumor - samme type kreft i bukspyttkjertelen som Apples Steve Jobs - mor og frivillig Tammy Andries er fokusert på å hjelpe andre vinne sin kreft kamper.

I begynnelsen trodde Tammy Andries hennes sår rygg skyldtes stress å flytte. "Vi var klare for å flytte fra Minnesota tilbake til Wisconsin, og gjør mye av løfte, flytte esker," sier hun. Men i 2005, endte hun opp med å gå til et sykehus akuttmottaket for det viste seg å være nyrestein, og ble sendt hjem med smertestillende. Når smertene vedvarte, gikk Andries til en annen ER, denne gangen i hennes hjemby Waunakee, Wisc., Hvor hun gjennomgikk en CT scan. "Det var da de fant en 8-centimeter masse på hodet i bukspyttkjertelen," sier hun.

Faktisk hadde 39-åringen Andries mer enn bare nyrestein - hun hadde en bukspyttkjertelen nevroendokrin tumor (også kjent som holme cell carcinoma), en sjeldnere, men mer survivable form for kreft i bukspyttkjertelen som utgjør mindre enn fem prosent av 44000 tilfeller diagnostisert hvert år. Den samlede gjennomsnitt fem-års overlevelse er 42 prosent for bukspyttkjertelen nevroendokrine svulster, sammenlignet med mindre enn 4 prosent for de mer vanlige formen av sykdommen.

Kanskje den mest kjente bukspyttkjertelen nevroendokrine svulster pasienten var Apples Steve Jobs, som ble diagnostisert i 2004 og tapte sin kamp med sykdommen den 5. okt 2011.

Tammy har kreft historie

"Jeg gjorde egentlig ikke har mye symptomer," Andries sier, bortsett fra ryggsmerter som hadde plaget henne i ca to år. Faktisk, når hun tidligere besøkt hennes lege om hennes rygg problemer, ble hun bedt om å gjøre styrkeøvelser for å bygge opp musklene hennes. Men en kirurg ved Mayo Clinic, hvor hun ble sendt for en ny mening etter at CT scan, anslått at den store svulsten hadde vært til stede i omtrent fire til seks år.

Andries også manglet noen av risikofaktorene knyttet til kreft i bukspyttkjertelen - hun hadde aldri vært overvektig og hadde en generelt sunt kosthold (selv om hun innrømmer at hun vokste opp i en "kjøtt-og-poteter slags familie"), ikke ble en røyker, og ikke drikke mye. Hun hadde også ingen familiehistorie med kreft i bukspyttkjertelen.

Velge en livreddende operasjon

Andries ble foreskrevet fastslått at i tillegg til den store svulst på hodet av bukspyttkjertelen, var det også en golf-ballen størrelse vekst på bukspyttkjertelen legeme. Selv om det er nå to FDA-godkjente legemidler til behandling av denne type kreft i bukspyttkjertelen, var det ingen målrettede medisiner tilgjengelig på tidspunktet for diagnosen hennes. Men hun ble funnet å være en god kandidat for Whipple kirurgi, en kompleks prosedyre som fjerner hodet på bukspyttkjertelen sammen med deler av mage, gallegang, tolvfingertarm (den første delen av tynntarmen), og noen ganger andre omkringliggende vev. Det er antatt at Steve Jobs også gjennomgikk denne type kirurgi, i tillegg til en levertransplantasjon og annen behandling.

For Andries, var det ingen tvil om gjennomgår operasjonen. "Da jeg ble fortalt at jeg hadde kreft, sa jeg: OK, er kreft ikke bra, la oss bli kvitt det," sier hun. Men hun hadde noen bekymringer. "Mine barn var fire, seks og åtte på den tiden. Jeg tenkte, hvis jeg døde på operasjonsbordet, ville de husker meg?"

Men Andries sier: "Jeg vokste opp i en familie der du ikke snakke om negativer. Du får gjennom livet, og du gjør det beste ut av enhver situasjon."

Operasjonen gikk bra, men hennes utvinning hatt sine oppturer og nedturer. "Jeg ble fortalt [utvinning] ville ta ca 4-6 dager - Jeg tenkte, ok, jeg skal være ute i fire, vil jeg sus gjennom denne Det viste seg å være mye vanskeligere enn jeg trodde.". Hun var på sykehuset i syv dager, og var "fortsatt virkelig ut av det" etter en uke hjemme. Hun hadde også å bli vant til en ny måte å spise. Fordi en del av magen hennes ble fjernet, følte Andries fulle etter å ha spist svært lite mat - "nesten som en gastric bypass."