Evb

Takle kostnadene ved brystkreft

Det siste du ønsker å tenke på når du kjemper brystkreft er ubetalte medisinske regninger eller stigende kredittkort balanserer. Finn ut hvordan du kan jobbe med din helseforsikring transportør og hva koster å forberede seg.

En brystkreft diagnose er vanskelig nok uten å vurdere de direkte og indirekte kostnader knyttet til brystkreft behandling. Slo din kreft er din første prioritet, men økonomiske bekymringer er ofte ikke langt bak.

Brystkreft økonomiske byrde for Europa overskrider 160€ milliarder i året i tapt produktivitet og medisinske kostnader. Dessverre, for noen, kostnaden for brystkreft behandling kan også bety å gå inn i konkurs.

"Brystkreft pasienter (som har arbeidsgiver-sponset helseforsikring) tilbringer 4900€ ut av lommen. Dette tallet er høyt fordi årlige skadekostnader er omtrent 49 260€ for brystkreft, "sier Jon Gabel, senior fellow i helsevesenet forskningsavdeling ved National Opinion Research Center kontor i Bethesda, Maryland" Medicare pasienter ville betale mer ut av lommen enn private betale pasienter. Kollektiv forsikring i gjennomsnitt for alle personer dekker om lag 80 prosent av kostnadene. Medicare dekker om lag 65 prosent av kostnadene uten Medicare Part D reseptbelagte legemidler. "

Den nøyaktige kostnaden for brystkreft behandling kan variere mye fra dette tallet, kanskje topping 223 890€ eller mer i et worst-case scenario. Detaljene i din helse dekning, type brystkreft du har, scenen der den er funnet, og om det er tilbakevendende eller har spredning all påvirke din økonomiske bunnlinjen. En positiv for mange kvinner er at føderal lov krever helseforsikring for å dekke rekonstruktiv kirurgi for begge brystene. Imidlertid viser en fersk undersøkelse fra European Cancer Society (ACS) som kostnader tvinger kvinner til å ta ubehagelige valg.

"Vi fant at mange kreftpasienter er å kutte resepter, ikke gå til legen sin, eller ikke får forebyggende tjenester nettopp på grunn av de enorme kostnadene", sier Mona Shah, MPH, senior policy analytiker med European Cancer Society Cancer Action Network. "Det er ganske fryktelig at noen familier har å gjøre med kreft og konkurs."

Undersøkelsen avslørte også at blant kreftpasienter:

 • To av fem personer med kreft har problemer med å betale helsekostnader.
 • En av fire personer med kreft har brukt opp alle sine personlige besparelser.
 • En av fire har blitt kontaktet av et inkassobyrå.
 • En av tre voksne med kreft har hatt problemer med sin helseforsikring plan, som ikke er i stand til å se en anbefalt spesialist.
 • En av tre voksne under 65 år har hatt problemer affording medisiner de trenger. En annen 23 prosent oppgir å kutte piller i to eller hoppe doser.
 • Nær én av ti (8 prosent) har gått konkurs.

Mestring med prisen for brystkreft behandling

Fordi brystkreft behandling dekning og kostnader varierer med hver helseplan og hver enkelt pasients kreft, må du være proaktiv med planleggingen. Her er trinnene du bør ta:

 • Få fakta. Undersøkelsen utført av ACS funnet at omtrent halvparten av kreftpasienter ikke kjenner detaljene i deres helseforsikring plan, for eksempel om det er en grense på hva planen vil betale ut hvert år. Kontakt ditt forsikringsselskap og stille følgende spørsmål:
  • Hva brystkreft behandlinger og medisiner er dekket av forsikringen min? Hvor stor del av min behandling legen anbefaler er dekket?
  • Hva er mine co-betaler og egenandeler kommer til å være?
  • Trenger jeg en henvisning til spesialister og visse behandlinger eller tester?
  • Er flere behandlingsformer, som for eksempel kosmetisk kirurgi eller montering for protese bryster, dekkes planen min?
  • Er det grenser på hvor mye jeg må betale ut-av-lomme eller hvor mye forsikringsselskapet vil betale ut hvert år?
 • Samarbeid med teamet ditt. Det kan være pinlig å ta opp spørsmålet om kostnader, men alle som er involvert i brystkreft behandling er følsomme for økonomiske byrder mennesker står overfor. Arbeide med leger eller et sykehus sosialarbeider å finne en plan som vil maksimere din omsorg og minimere kostnadene.
 • Forskning andre alternativer. For eksempel kan visse lav inntekt kvinner kvalifisere for omsorg gjennom den nasjonale brystkreft og livmorhalskreft Early Detection Program, administrert i alle 50 stater gjennom oss Centers for Disease Control og Prevention. Spør din medisinske team og lokale ACS kontoret hvis det er andre programmer i ditt område som kan hjelpe med kostnader.
 • Kontakt en finansiell planlegger. En ekspert på økonomisk planlegging kan være i stand til å peke deg mot strategier du ikke er klar over. For eksempel kan brystkreft behandling koster kvalifisere for en tidlig (og straff-fri) tilbaketrekking fra din pensjonisttilværelse plan eller livsforsikring, eller du kan være i stand til å trekke kostnadene fra skatter. Hold god oversikt over alle utgifter knyttet til behandlingen, uansett hvor liten. En finansiell planlegger kan også være i stand til å hjelpe deg å finne måter å dekke kostnadene til en lavere rente enn å bruke kredittkort.

Shah påpeker at helsereformen pakke nylig signert av president Obama kan endre landskapet av brystkreft behandlingskostnader for det bedre. For eksempel:

 • Helseforsikring planer kan ikke lenger nekte dekning på grunn av pre-eksisterende forhold, som for eksempel tidligere brystkreft.
 • Helseforsikring planer ikke lenger kan nekte å dekke deg etter at du har nådd et forhåndsbestemt levetid dollar grensen for behandling.
 • Forebyggende screenings skal være universelt dekket, noe som betyr kreft kan finnes tidligere da det er lettere å behandle.

Mestring av indirekte kostnader

Når du starter på brystkreft behandling reise, kan det være en rekke indirekte kostnader som kan overraske deg, og bør tas i betraktning:

 • Fri fra jobben. Mange kan jobbe mens du går gjennom brystkreft behandling, tar bare noen få dager eller uker av her og der. Andre kan føle seg altfor syk til å jobbe og trenger mer sykefravær enn de allerede har spart opp, eller mer enn sin arbeidsgiver tillater. Dette kan bety reduserte inntekter for mange husholdninger. Snakk med arbeidsgiveren din for å finne ut om du kan jobbe en redusert tidsplan eller jobbe hjemmefra. Også finne ut om du kvalifiserer for Family Medical Leave Act, den beskytter din jobb i inntil tre måneder permisjon, som kan være ulønnet. Du kan også trenge å søke om uføretrygd dersom permisjon er forlenget.
 • Kostnaden for rengjøring eller barnepass. Når du er fokusert på å slå din kreft, kan det hende du trenger hjelp omsorg for barn, eldre slektninger eller ditt hjem. Den europeiske Kreftforeningen har lokallag som ofte gir bistand eller kan peke deg mot byråer som kan hjelpe.
 • Reisekostnader. Parkering, gass, og overnatting kan legge opp. Sjekk med din klinikk eller sykehus for å finne ut om parkering validering, gass-kort, gratis transport, og redusert kostnader overnatting for din ledsager. Din lokale ACS kapittel kan også være i stand til å fortelle deg om lokale ressurser.
 • Kosmetiske kostnader. Skjerf, parykker, og kostnadene av kosmetikk eller hud lotion for å holde deg se din beste i denne vanskelige tiden kan eller ikke kan være dekket av forsikringen din. Sjekk med lokale og nasjonale non-profitt for å få hjelp med disse kostnadene.

Fremfor alt, ikke vær redd for å be om hjelp. Kolleger, venner og familie ofte ønsker å hjelpe, men vet ikke hvordan og kan være for sjenert til å spørre. Selv om ikke alle kan hjelpe deg økonomisk, kan noen mennesker være villig til å gi en hjelpende hånd med dagligvarer, barnepass, transport og renhold, som vil være både en lettelse og en kostnadseffektiv hjelpemiddel for å hjelpe deg gjennom denne challengin