Evb

Tai chi og qi gong

Hva er tai chi og qi gong?

Tai chi og qi gong (si "Chee goong") er tradisjonelle kinesiske bevegelse øvelser. De er basert på to ideer:

  • Energi, kalt qi eller chi, strømmer gjennom kroppen sammen "energibanene" kalles meridianer. Hvis flyten av chi er blokkert eller ubalansert på noe punkt på en sti, er det tenkt at du kan bli syk. Du gjør tai chi og qi gong for å øke energi (chi eller qi) flyt og bedre helse gjennom milde, grasiøs, gjentatte bevegelser.
  • Natur, inkludert kroppen, består av motstridende krefter kalt yin og yang. God helse resultater når disse kreftene er i balanse. Du gjør tai chi og qi gong bevegelser i et forsøk på å bidra til å gjenopprette kroppens balanse mellom yin og yang.

Tai chi er en serie bevegelser gjort enten veldig sakte eller raskt å bidra til å flytte kroppens chi. Folk bruker tai chi som en måte å kombinere meditasjon og bevegelse og for å forbedre og vedlikeholde helse.

Qi gong involverer ulike bevegelser som kan gjøres i forskjellige rekkefølger. Noen vanlige Qi Gong bevegelser inkluderer heve og senke armene, bevege hodet fra side til side, og gni forsiktig ørene, føtter og hender.

Hva er tai chi og qi gong til?

Folk kan bruke tai chi og qi gong til bedre holdning, balanse, koordinasjon, utholdenhet og fleksibilitet, og for å opprettholde god helse og livskvalitet. En studie fant at tai chi øker immunitet og motstand mot helvetesild viruset hos eldre voksne.

Er tai chi og qi gong trygt?

Som med noen fysisk aktivitet, kan folk som utfører tai chi eller qi gong oppleve muskel stammer eller forstuing. Mild strekking før en tai chi eller qi gong økten kan forhindre de fleste skader.

I de fleste tilfeller kan du trygt bruke tai chi eller qi gong sammen med konvensjonelle medisinske behandlinger.

Alltid legen din dersom du bruker en alternativ terapi eller hvis du tenker på å kombinere en alternativ behandling med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på konvensjonell medisinsk behandling og stole kun på en alternativ terapi.