Evb

Svineinfluensa - er du i fare for komplikasjoner?

For noen mennesker, kan romanen H1N1 influensa (svineinfluensa) ta alvorlig. Lær om risikoen ved svineinfluensa, dens komplikasjoner, og som bør være mest bekymret.

Bekymring angående romanen H1N1 influensa (svineinfluensa) har vært høy i Europa siden den først traff her i våren 2009. Mange sykehusinnleggelser, med dødsfall, har forekommet på grunn av alvorlige komplikasjoner av svineinfluensa. Men hvor bekymret bør du være om romanen H1N1 influensa (svineinfluensa)?

Novel H1N1 influensa (svineinfluensa): komplikasjoner

Selv om komplikasjoner av svineinfluensa kan være svært alvorlig, de er i hovedsak de samme som sesongens influensa komplikasjoner. "Jeg vil understreke at det er nok ingen forskjell i forhold til komplikasjoner av sesongmessige vs svineinfluensa," sier Steven Gordon, MD, leder av avdeling for infeksjonssykdommer ved Cleveland Clinic i Ohio.

"[Men] noen av befolkningen det ser ut til å påvirke er annerledes," fortsetter Dr. Gordon. Mens de med sesongmessige influensa komplikasjoner er ofte over 65 år, er komplikasjoner av svineinfluensa slående yngre mennesker oftere.

"Det er hit dem hardere i form av mer dokumenterte tilfeller og et uforholdsmessig stort antall personer med komplikasjoner", sier Gordon. Lungebetennelse er den vanligste komplikasjonen.

Men romanen H1N1 influensa (svineinfluensa) fortsatt klassifisert som relativt mild i form av virulens sin, eller evne til å forårsake sykdom, forklarer Gordon. Selv om denne influensa har spredt vidt og bredt, i form av virulens, "det er ingen uvanlig høy dødelighet eller lungebetennelse rate," Gordon sier, og legger til at vi vil fortsette å se dens komplikasjoner og sannsynligvis i samme grad.

Novel H1N1 influensa (svineinfluensa): risikofaktorer

Mange faktorer kan øke sjansene dine for å ikke bare kontrahering romanen H1N1 influensa (svineinfluensa), men også for å utvikle komplikasjoner. Felles risikofaktorer for komplikasjoner av svineinfluensa inkluderer graviditet og kroniske sykdommer eller tilstander som påvirker immunsystemet ditt, inkludert:

 • Hjertesykdom
 • Kronisk lungesykdom
 • Diabetes
 • Sykdom i nyrene
 • HIV / AIDS
 • Et immunsystem kompromittert av en helsetilstand, behandling eller prosedyre, eller medisiner
 • Forhold som påvirker nerver og muskler, som multippel sklerose eller muskeldystrofi
 • Forhold som påvirker kognitiv funksjon, som demens

Det er en teori at fedme kan øke sannsynligheten for komplikasjoner av svineinfluensa. En nylig publisert artikkel sett på dødsfall fra svineinfluensa og bemerket at fedme var assosiert med disse dødsfallene. Men, sier Gordon, "at informasjonen er ufullstendig. Det finnes en rekke andre potensielle faktorer som kan være forbundet med fedme, som diabetes. Vinduet [Centers for Disease Control and Prevention] utreder hvorvidt fedme i seg selv er en potensiell risiko faktor. "

Noen studier tyder også på at folk født før 1957 kan ha en redusert risiko for komplikasjoner fra svineinfluensa på grunn av en lignende virus som spres mellom 1918 og 1957. Dette vil gi dem mulig "arkivert immunitet" mot eksponering for noen belastning i det siste. Men det betyr ikke at folk født før 1957 er immune mot svineinfluensa. "Det absolutt ikke vil beskytte deg," understreker Gordon.

Novel H1N1 influensa (svineinfluensa): redusere risikoen

Det beste du kan gjøre for å forebygge svineinfluensa, eller sesonginfluensa, er å treffe tiltak for å holde seg frisk. Det er en roman H1N1 vaksine tiden i verk, og hvem som helst på en økt risiko for å få svineinfluensa eller opplever komplikasjoner bør vaksineres. Andre ting du kan gjøre for å beskytte deg mot svineinfluensa og dens komplikasjoner er:

 • Vask hendene grundig og ofte
 • Alltid dekke til munn og vaske hendene etter hoste
 • Unngå folk som er syke
 • Bli hjemme fra jobb eller skole dersom du er syk

Mens folk som går til sykehuset med svineinfluensa symptomer kan settes i gang umiddelbart på antivirale medisiner, Gordon sier: "Det finnes ingen gode studier som viser at behandling hos friske voksne reduserer komplikasjoner." Antivirale midler er ikke anbefalt for alle, og bør bare forskrives av lege.

Gjør ditt beste for å holde seg frisk og ringe legen din hvis du utvikler influensasymptomer, spesielt hvis du er i fare for komplikasjoner.