Evb

Svangerskapsdiabetes og kosthold

Lær hvordan endre hva du spiser kan hjelpe deg med å administrere svangerskapsdiabetes

Du vet allerede at graviditet bringer mange fysiske endringer i kroppen din, men det er en potensiell endring du kan ikke være klar over - svangerskapsdiabetes.

Svangerskapsdiabetes oppstår når en gravid kvinne som ikke tidligere har blitt diagnostisert med diabetes ikke produserer nok insulin til å kontrollere henne blodsukkeret. Denne tilstanden rammer om lag 2,5 prosent av gravide kvinner i Europa og vanligvis utvikler seg mellom 24. og 28. uke av svangerskapet. Svangerskapsdiabetes er en svært treatable tilstand, men det krever konsekvent oppmerksomhet og medisinsk tilsyn. Dette er fordi ukontrollert svangerskapsdiabetes øker risikoen for misdannelser og graviditet komplikasjoner.

Opprette en svangerskapsdiabetes diett plan

Hvis du er diagnostisert med svangerskapsdiabetes, vil du (sammen med din lege og en registrert kostholdsekspert) trenger for å sette sammen en svangerskapsdiabetes diett som vil holde blodsukkernivået sunt under svangerskapet.

Selv om det tar litt planlegging, kan en diett for svangerskapsdiabetes være både velsmakende og næringsrik. Her er noen ideer for å komme i gang:

Få utdannet. Lær å lese ernæring etikettene på matvarene.

Gå sukker-fri. Skjære ned på alt raffinert sukker, inkludert søtsaker som godteri eller informasjonskapsler. "Fokus mer på næringsrik mat i stedet for høy-kalori mat," råder Teresa Hillier, MD, MS, endokrinolog ved Kaiser Permanente Center for Health Research i Oregon og Hawaii. Hvis du ønsker å bruke kunstige søtningsmidler, snakk med legen din om hvilke som er trygge å bruke under graviditet.

Moderat karbohydrater. Spis minst 175 gram karbohydrater om dagen, brutt opp jevnt over tre moderat størrelse måltider og 02:58 snacks samt en snack før sengetid. Melinda Johnson, en registrert dietetiker, teamleder for WIC Nutrition Assessment program på Central Arizona College, og en medhjelper ansatt ved høgskolen, sier sunn snacking er nøkkelen. "Noen gode eksempler er epler med ost, hele hvete knekkebrød med peanøttsmør, gulrot pinner med hummus, eller en halv kalkun sandwich," sier Johnson.

Hold deg til en rutine. Spis regelmessige små måltider gjennom dagen for å holde blodsukkeret stabilt. Ikke hopp over måltider eller overspise - dette kan føre til svingninger i blodsukkernivået som er usunt for deg og babyen din.

Planlegge den ut. Planlegg måltider rundt et utvalg av frukt, grønnsaker, magre proteiner, lite fett meieriprodukter og hele korn. Hold totale kaloriinntaket mellom 2200 og 2500 kalorier om dagen. Kalorier fra karbohydrater bør utgjøre mindre enn 40 prosent av det totale kaloriinntaket.

I tillegg til å arbeide med din lege og kostholdsekspert, dra nytte av de mange online verktøy som hjelper deg telle kalorier og næringsstoffer. For eksempel, gjør My kaloriteller verktøyet på google.com det mulig å holde styr på kalorier og din personlige måltid plan.

Et ord av forsiktighet: Mange mennesker med diabetes rådes til å gå ned i vekt eller følge en lavkarbo diett. Dette er to strategier som du ikke skal prøve mens gravide fordi kroppen din og din voksende baby krever karbohydrater under graviditet. Og en viss grad av sunn vektøkning, ikke tap, er også nødvendig for en sunn graviditet.

Trening og svangerskapsdiabetes

Trening kan bidra til å forbedre kontrollen over blodsukkeret. Foruten å se på hva du spiser, hvis du har svangerskapsdiabetes bør du også få ca 30 minutter med trening om dagen. Spør legen din om de aktivitetene som er best for deg, basert på din nåværende helse og din tidligere historie med trening.

Sporing blodsukkernivået i svangerskapsdiabetes

Forskning viser at kvinner med svangerskapsdiabetes som teste blodsukkeret sitt etter at de spiser er mer vellykket i å håndtere sine blodsukkernivået gjennom sitt kosthold enn kvinner som tester sjeldnere. Testing blodsukkeret, sammen med å holde en oversikt over hva du spiser, vil også hjelpe deg å lære hvilke matvarer føre til en topp i blodsukkeret, og som ikke gjør det.

Ifølge Dr. Hillier, kvinner er vanligvis lært hvordan å sjekke deres blod sukker hjemme, og deretter ringe inn for å gi jevnlig tilbakemelding til sine leger og sykepleiere. Din medisinske teamet skal gi deg tilbakemelding om din diett for å kontrollere svangerskapsdiabetes minst ukentlig, sier Dr. Hillier. "Hvis [kvinner] ikke får tilbakemelding eller ha blodsukkeret overvåkes, så de trenger å be om det."

The US National Institutes of Health setter følgende generelle mål for blodsukkernivået hos kvinner med svangerskapsdiabetes. Hver kvinne og hver graviditet er forskjellige, men så snakk med legen din om disse målene er riktig for deg.

  • Under 95 milligram per desiliter (mg / dl) for en fastende blodsukker
  • Under 140 mg / dl én time etter å ha spist et måltid, og
  • Under 120 mg / dl to timer etter et måltid.

Til slutt, hvis du har prøvd å endre kostholdet for å ta svangerskapsdiabetes og fortsatt ikke kan kontrollere blodsukkeret, vil legen forskrive medisiner, for eksempel insulin.

Poenget: Hvis du har blitt diagnostisert med svangerskapsdiabetes, ikke få panikk - du kan bidra til å kontrollere din svangerskapsdiabetes gjennom riktig kosthold og regelmessig mosjon.

Medisinsk anmeldt av: George T. Griffing, MD, bord-sertifisert i endokrinologi og professor ved Institutt for medisin ved Saint Louis University School of Medicine i St. Louis, MO. Omtale Dato: 5 oktober 2008.