Evb

Sunne matvaner for førskolebarn

Ernære barnet ditt med et bredt utvalg av sunn mat valgt fra alle de store matvaregrupper. Mange førskole-alder barn er kresen eaters, uvillig til å smake ukjent mat. Selv om barnet alltid nekter å spise ukjent mat, fortsette å tilby nye matvarer som et alternativ med måltider. Barn vanligvis prøve dem når de blir kjent.

Forslag om å utvide ditt barns matvalg:

  • Finne minst én mat fra alle gruppene som barnet liker og sørg for at den er lett tilgjengelig mesteparten av tiden. Ikke bry deg om at barnet liker bare én grønnsak eller en eller to typer kjøtt eller frukt. Barn har en tendens til å akseptere nye matvarer gradvis, og deres preferanser utvide over tid.
  • Modellere god ernæring for dine barn. Hvis du ikke vil at barnet skal spise mindre næringsrik mat (for eksempel de som inneholder store mengder fett eller sukker), ikke har dem i huset. Hvis du spiser disse matvarene, men prøver å holde dem borte fra førskolebarn din, vil barnet lære å snike disse matvarene, tigge for dem, eller se dem som svært ønskelig.
  • Unngå å gi barnet ditt juice eller begrense mengden til ikke mer enn 4 fl oz (118,3 ml) en dag. Også se på juice etiketter. Mange drikker som selges som juice er for det meste vann og sukker, og inneholder bare litt juice. Selv i drinker som er høy i juice, ikke frukt juice ikke ha den verdifulle fiber som hel frukt har. Fiber er en viktig del av et balansert kosthold.

Forslag for å hjelpe deg å unngå slagene om mat:

  • Gi et utvalg av næringsrik mat for barnet ditt, på rimelig tidsbestemte måltider i et skikkelig måltid miljø-en familiesammenkomst sted hvor måltider blir delt.
  • Innenfor grensene av hva du gjør tilgjengelig, la barnet bestemme hva og hvor mye du skal spise. Hjelp barnet å lære å spise når han eller hun er sulten og stoppe når han eller hun full. Ikke la regler, bedende, eller forhandlinger diktere ditt barns matvaner.
  • Ikke kombiner belønner med mat og spising. Det vil si, ikke bruker favoritt mat som belønning for god oppførsel, og ikke belønne ønsket spiseatferd (slik som fullfører en tallerken med mat eller prøver en ny mat). Hvis du serverer dessert, anser det som en del av måltidet, ikke en godbit å følge hovedrett.
  • Vurdere familiens måltider å være hyggelige sosiale arrangementer som bringer familien sammen, ikke funksjonelle arrangementer hvor et barn føler seg forpliktet til å spise.
  • Selv om det er viktig å overvåke den generelle mengder og typer mat barnet spiser, være forsiktig med å gå over bord prøver å kontrollere og overvåke hver liten bit forbrukes. Barn lett plukke opp på dine bekymringer. Spising kan bli følelsesmessig ladet snarere enn en naturlig reaksjon på sult. Dette kan øke barns risiko for å utvikle spiseforstyrrelser senere i livet.

Generelt

Generelt, er ernæring ikke et problem hvis et barn vokser, aktiv, og ser sunn. Ernæring kan være et problem for et barn som ikke vokser normalt. Snakk med helsepersonell hvis du har spørsmål.